Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 22-6-11

Δικαίωμα στη Σύνταξη
Τι άλλο μένει να δούμε τελικά σε αυτή τη χώρα. Ως και Επιτροπή για το Δικαίωμα στη Σύνταξη, συγκρότησαν οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, που περιμένουν τη σύνταξή τους και των οποίων οι φάκελοι στοιβάζονται στα γραφεία της  Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Κάπου  800 και βάλε φάκελοι παραμένουν ανέγγιχτοι. Γι αυτό και  η Επιτροπή για το Δικαίωμα στη Συνταξη από τον ΟΑΕΕ, που συγκροτήθηκε στην Αρκαδία, καλεί όλους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ των άλλων Νομών της Περιφερείας, να δράσουν αναλόγως, συγκροτώντας τη δική τους Επιτροπή για το Δικαίωμα στη Σύνταξη από τον ΟΑΕΕ  και διεκδικώντας, όπως αναφέρουν: « Χορήγηση σύνταξης  σε 2 με 3 μήνες από ένα ταμείο και 6 μήνες για τη διαδοχική ασφάλιση, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του αρμόδιου Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης».

Κατασκηνώσεις
Ξεκίνησε από προχθές  η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος των παιδικών κατασκηνώσεων του Παραλίου   Αστρους. Περίπου εκατό αγόρια, 10 με 12 ετών, θα απολαύσουν  τις χαρές και την ξενοιασιά  της θάλασσας του Ατσίγγανου, μέχρι την 1η Ιουλίου, οπότε και θα αναχωρήσουν. Με χθεσινές του δηλώσεις ο Αντιδήμαρχος Κώστας Ταλούμης, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, επιβεβαίωσε  ότι οι θέσεις έχουν υπερκαλυφθεί, ότι  θα φιλοξενηθούν περί τα 500 παιδιά, σε πέντε κατασκηνωτικές περιόδους, που θα διαρκέσουν ως τις 10 Αυγούστου, και πως  προσπάθεια να μην αποκλειστεί καμία αίτηση. Σε σχετική, επίσης,  ερώτηση ο Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, θα κατεβάσει πρόταση ια τη φιλοξενία, μετά τις 10 Αυγούστου, στις κατασκηνώσεις, ανέργων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τρίπολης.
Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ
Στις 23 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη  και ώρα 7.30  μ.μ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι 1. Πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. 2. Η  Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τραπεζώματα…
Η Λαογραφική Εστία Τρίπολης  πραγματοποίησε  την ετήσια παράστασή  της χθες το βράδυ στις 
20.30 στο θέατρο  άλσους Αγ. Γεωργίου. Η εκδήλωση  είχε ως θέμα «Τα  τραπέζια της Ζωής  μας»  και περιελάμβανε μνήμες  στον κύκλο της ζωής  που συνδέονται με …  τραπέζια.  Από τον σοφρά και  το Κυριακάτικο τραπέζι των παιδικών μας  χρόνων ως τις τάβλες  και τα γιορτινά  φαγοπότια.
Καλή δύναμη
Οι ικανότητές του δεδομένες και δοκιμασμένες στο καμίνι του πολιτικού  χρόνου. Πολιτικός χαμηλών τόνων, από τα φοιτητικά έδρανα της Οδοντιατρικής,  ως σήμερα, ο Δημήτρης Ρέππας  καλείται να διαχειριστεί ένα υψηλών απαιτήσεων υπουργείο, αυτό της  Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εγκαταλείποντας το Υποδομών, στο οποίο άφησε ισχυρό αποτύπωμα. Η επιτυχία του  θεωρείται σίγουρη και οι ευχές μας εγκάρδιες, τον συνοδεύουν στο δύσκολο έργο του.
Δημοτικά
Δημοτικό Συμβούλιο συγκαλείται την Πέμπτη 23 Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ, στην αίθουσα «Αλεξόπουλου Παναγιώτη» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρίπολης. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν ξεχωρίζουμε μερικά όπως:   Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου διάρκειας δύο (2) μηνών.  Έγκριση προσωρινής παραχώρησης 7ου δημοτικού σχολείου Τρίπολης για τη διεξαγωγή προφορικών εξετάσεων του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στις 25 Ιουνίου 2011. Διαγραφή οφειλών δημότη από παραβάσεις Κ.Ο.Κ.. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού για την εγγραφή εσόδου με τίτλο: «Βελτίωση ποιότητας ζωής των τσιγγάνων και ειδικότερα για αγορά γης». Αναπροσαρμογή μισθωμάτων σε δημοτικά ακίνητα που εκμισθώνει ο Δήμος Τρίπολης. Μίσθωση κτιρίου για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου.

Χαμογελάτε
Δύο Πόντιοι κυνηγοί, ξεκινάνε για κυνήγι. Καθώς περπατάνε ήρεμοι ταμπλιάζεται ο ένας, του γυρνάν τα μάτια και τα λοιπά. Ο πόντιος φίλος του πανικοβλημένος, τηλεφωνεί στον γιατρό.
- Γιατρέ, ο φίλος μου πέθανε τι να κάνω;
Γιατρός:
- Καταρχάς βεβαιώσου ότι είναι νεκρός.
Για λίγο δεν ακούγεται τίποτα, μετά από λίγο ακούγεται ένας δυνατός κρότος...
Ξανασηκώνει ο Πόντιος το τηλέφωνο.
- Ωραία, και τώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: