Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 23-6-11

"Χωρίς χειροκρότημα"
Το καινούργιο μυθιστόρημα της Λένας Μαντά "Χωρίς χειροκρότημα" βρίσκεται ήδη στις προθήκες των βιβλιοπωλείων και σκοπεύει να γίνει best seller, όπως και τα προηγούμενα της συγγραφέως.  Παρουσιάζεται και στη πόλη μας από το βιβλιοπωλείο «Αστρο»  του βιβλίου και τις εκδόσεις «Ψυχογιός» την Πέμπτη το βράδυ στις 830, στο χώρο του βιβλιοπωλείου. Στις σελίδες του: «Η Ειρήνη πάντα πίστευε αυτό που της είχε πει η γιαγιά της: 'Το ουράνιο τόξο είναι η σκάλα που χρησιμοποιούν οι ψυχές για να φτάσουν στον ουρανό'... Έτρεχε μαζί της και αναζητούσε την αρχή του, μικρό κορίτσι στο χωριό της κοντά στα σύνορα. Όνειρό της να γίνει δασκάλα, αλλά η μοίρα έχει διαφορετική άποψη. Για ν' αποφύγει έναν γάμο που της κανονίζει ο πατέρας της, η Ειρήνη θα βρεθεί στην Αθήνα και δίπλα στη θεία της, τη μεγάλη τραγουδίστρια Βένια, θα γνωρίσει τη λάμψη της show biz, αλλά και το σκοτάδι της. Ο έρωτας και η σχέση της με τον Μάξιμο θα γίνει βορά στα θηρία των μέσων μαζικής ενημέρωσης και θα τραβήξει πάνω της όλα τα πυρά και όχι μόνο τα τηλεοπτικά. Ίσως τελικά πρέπει να επιλέξει την επιστροφή σε μια ζωή χωρίς χειροκρότημα. Ποια φώτα θα σβήσουν στη ζωή της;»
Τουριστική προβολή
Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στην έκθεση που διοργανώθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος με τίτλο «Ελληνικοί Τουριστικοί Προορισμοί 2011», ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας θα συμμετέχει και στην 3η Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών, η οποία θα πραγματοποιηθεί 11-13 Ιουλίου 2011 στην ίδια  αίθουσα. Η διοργάνωση στοχεύει στην ενημέρωση και την προβολή των προϊόντων του σημαντικού κλάδου των τροφίμων και καλούνται να συμμετέχουν Εταιρείες Τροφίμων (παραδοσιακά προϊόντα – βιολογικά προϊόντα – προϊόντα ευρείας κατανάλωσης κ.λπ.) καθώς επίσης και Εταιρείες Ποτών (κρασί – καφές – αλκοολούχα – αναψυκτικά – ροφήματα κ.λπ.).

Βιολογικός
Προς δημοπράτηση οδεύει πια το έργο της ολοκλήρωσης του Βιολογικού Καθαρισμού στο Αστρος. Σύμφωνα με πληροφορίες του astrosnews, η τελευταία υπογραφή της υπουργού κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη, πριν τον ανασχηματισμό, αφορούσε τον Βιολογικό Καθαρισμό στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και τα έργα ολοκλήρωσής του με το δίκτυο και τον έλεγχο καλής λειτουργίας. Ετσι, μετά την υποβολή τεχνικού δελτίου για λογαριασμό της ΔΕΥΑΒΚ στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» του ΕΣΠΑ 2007-2013,  για την ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού, από το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 6/2 (δες εδώ), ήρθε, πάντα σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, αυτή η θετικότατη εξέλιξη. Η δημοπράτηση αναμένεται να γίνει μέχρι το φθινόπωρο.Πηγή: astrosnews
Σχολή Στεμνίτσας
Αρχισαν οι εγγραφές στη δημόσια Σχολή Αργυροχρυσοχοίας Στεμνίτσας και θα διαρκέσουν  μέχρι τις 30 Ιουνίου.  Στην σχολή  μπορούν να εγγραφούν μαθητές κάθε ηλικίας, τουλάχιστον με Απολυτήριο Γυμνασίου (Α΄ Τάξη). Η φοίτηση, μετά την νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, περιλαμβάνει δύο Κύκλους Σπουδών (Κύκλος Α΄: Τάξη Α΄ και Β΄, 2 χρόνια - Κύκλος Β΄, σύν 1 χρόνο).Η σχολή στεγάζεται σε διώροφο παραδοσιακό κτίριο, το οποίο ανακαινίστηκε τα τελευταία χρόνια από τον Δήμο Τρικολώνων με πλήρη υλικοτεχνική υποδομή (εργαστήρια κτλ.) Στους σπουδαστές της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας - Τ.Ε.Ε. Στεμνίτσας παρέχεται δωρεάν μεταφορά από και προς τον μόνιμο τόπο διαμονής τους, δωρεάν σίτιση μεσημέρι και βράδυ σε εστιατόρια του χωριού εφ' όσον διαμένουν στη Στεμνίτσα, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, με επιδότηση του ενοικίου τους από την 
Πολιτεία.
Οι μαθητές που φοιτούν στο Τ.Ε.Ε. Στεμνίτσας σπουδάζουν την Αργυροχρυσοχοΐα σε τρία πλήρως
εξοπλισμένα εργαστήρια και δύο σχεδιαστήρια. Έχουν ακόμα στην διάθεσή τους ένα εργαστήριο
Πληροφορικής με 15 σταθμούς σύγχρονων ηλεκτρονικών υπολογιστών
Γιορτή σκόρδου
Στο πλαίσιο στήριξης της δυναμικής αυτής καλλιέργειας και προώθησης του προϊόντος διοργανώνεται η γιορτή του σκόρδου στα Λιθοβούνια Τεγέας, την Κυριακή 3 Ιουλίου, από τον αγροτικό πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής. Η γιορτή θα περιλαμβάνει διαγωνισμό σκόρδου, όπου θα βραβευτεί ο καλύτερος παραγωγός από πλευράς ποιότητας και μεγέθους σκόρδων, θα υπάρχει γευσιγνωσία και βέβαια οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα εν λόγω προϊόντα.
Τα σκόρδα Τριπόλεως είναι προϊόν με γεωγραφική ένδειξη και είναι γνωστά σε όλη τη χώρα. Στο οροπέδιο της Μαντινείας, η καλλιέργειά τους στηρίζει την αγροτική οικονομία της περιοχής.
 
Πρόγραμμα ΝΔ Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος  και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσίασαν τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας στο Αστρος.  Ο κ. Λυκουρέντζος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Η μόνη δέσμευσή μας έναντι των δανειστών μας είναι ότι η χώρα θα ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της και θα αποπληρώσει τις οφειλές της. Συμφωνούμε στους δημοσιονομικούς στόχους τους οποίους θέτει το μνημόνιο, τη μείωση του δημόσιου χρέους και τη μείωση του ελλείμματος. Διαφωνούμε με την ακολουθούμενη πολιτική με την οποία δεν επιτυγχάνεται ούτε ο ένας στόχος ούτε ο άλλος. Είναι αναγκαία η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς έχει δεσμευτεί για την επαναδιαπραγμάτευση και των δύο προγραμμάτων, το έχει δηλώσει και στους εταίρους και δανειστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα επιμείνει να το αποδεχθούν ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του…».

Χαμογελάτε
Τέσσερις πίτες παίζουν poker. 
Η μία είναι τυρόπιτα, η άλλη σπανακόπιτα, η άλλη πατατόπιτα και η τρίτη μηλόπιτα.
Ποιά θα νικήσει;
- Αυτή που έχει το καλύτερο φύλλο!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: