Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 3-6-11

Πεζόδρομος – πάρκιγκ
Διαμαρτύρονται έντονα οι καταστηματάρχες της οδού Φιλελλήνων για τα θλιβερά χάλια στα οποία βρίσκεται ο πεζόδρομος από το καθημερινό παρκάρισμα των αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται στη δουλειά τους. Η φωνή τους ακούστηκε για άλλη μια φορά από το δημοτικό ραδιόφωνο,  για να πάρουν τη διαβεβαίωση του Αντιδημάρχου κ. Καρλή ότι από την προσεχή Δευτέρα, ύστερα από ειλημμένη απόφαση του Δήμου,  η Δημοτική Αστυνομία θα αφαιρεί τις πινακίδες σε όλα τα οχήματα τα οποία θα παρκάρουν πάνω στον πεζόδρομο και θα τις  κρατά  για δέκα ημέρες. Σε περίπτωση δε που δεν υπάρξει αποτέλεσμα, θα τοποθετηθούν  μπάρες και θα δοθούν κλειδιά στην αστυνομία, την πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ, για έκτακτες περιπτώσεις.

Κακοτεχνίες
Δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη τα έργα ανακαίνισης του Παναρκαδικού νοσοκομείου, συνεπώς δεν έχει γίνει παραλαβή του από τον εργολάβο. Αυτό τόνισε ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αποστολόπουλος χθες στο δημοτικό ραδιόφωνο, για να προσθέσει ότι από τον έλεγχο που πραγματοποίησε η επιτροπή προέκυψαν μεγάλες κακοτεχνίες, με αποτέλεσμα το έργο να καταταγεί στη λεγόμενη «2η κατηγορία». Το γεγονός δεν θα περάσει στο «βρόντο» αλλά θα  καταλογιστούν οι κακοτεχνίες με συγκεκριμένες διαδικασίες, για τα περαιτέρω.  Προς τούτο, οι εργασίες δεν πληρώνονται  μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες.

Κομματικά
Σύσκεψη των Τοπικών Οργανώσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βαλτετσίου, Κανδήλας, Λεβιδίου, Τεγέας και Τρίπολης, με στόχο την περιγραφή κοινής και αντιπροσωπευτικής προγραμματικής θέσης των οργανώσεων που απαρτίζουν το Δήμο Τρίπολης θα γίνει αύριο στις 8.00 το βράδυ σε αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της Τρίπολης.

Διεκδίκηση οφειλομένων
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, τμήμα Πελοποννήσου, με ψήφισμά του,  σχετικά με τις Γερμανικές αποζημιώσεις, ζητά τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την  Ελλάδα,  λόγω των αποδεδειγμένων επιπτώσεων σε αυτήν από την γερμανική κατοχή. Συγκεκριμένα ζητά από την Ελληνική κυβέρνηση να ταχθεί υπέρ:
1. Της επιστροφής του κατοχικού δανείου που οι κατοχικές δυνάμεις υποχρέωσαν τη χώρα μας να τους παράσχει πέραν των εξόδων συντήρησης των κατοχικών στρατευμάτων.
2. Των γερμανικών επανορθώσεων που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για τις καταστροφές που προξένησαν τα ναζιστικά στρατεύματα στην υποδομή της χώρας μας.
3. Της επιστροφής των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαίρεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας.
4. Των γερμανικών αποζημιώσεων, δηλαδή των αποζημιώσεων προς τα θύματα της θηριωδίας των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής εις βάρος των κατοίκων εκατό (100) περίπου ολοκαυτωμάτων πόλεων και χωριών της χώρας, αλλά και γενικότερα για τα εγκλήματα εις βάρος του άμαχου πληθυσμού.
Δηλώνει δε ότι επιθυμεί τα οποιαδήποτε σχετικά ποσά που θα επιστραφούν στη χώρα από τη Γερμανία να διατεθούν κατά προτεραιότητα για τη δημόσια παιδεία, την υγεία,  και την υποστήριξη του  Συστήματος Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Δημοτικά
Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει τη Δευτέρα 6 Ιουνίου με πολλά και ποικίλα θέματα. Τα περισσότερα εξ αυτών αφορούν στην κατανομή πιστώσεων σε διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου, για ενίσχυση ή για τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων. Επίσης την αποδοχή των όρων της υπ’ αριθμ. 1135/17-05-2011 Απόφασης Ένταξης Πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων νήσων» του έργου: «Ανάπλαση Πλατείας Πετρινού», αλλά και την υποβολή πρότασης για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων» του έργου: «Διαμόρφωση πεζοδρόμων Εθνικής Αντίστασης και Τάσου Σεχιώτη (Τζ. Κέννεντυ)».Επίσης την έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής παραλαβής του έργου : Ίδρυση Μουσείου Δασικής Ιστορίας Μαινάλου, στο ΔΔ Χρυσοβιτσίου (α΄Φάση) Δ Φαλάνθου», τη λειτουργία παιδικών κατασκηνώσεων έτους 2011 του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος και την ψήφιση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρίπολης σύμφωνα με την με αριθμό 16852/2011 (ΦΕΚ Β΄ 661/20.04.2011) «Πρότυπος κανονισμός λειτουργίας δημοτικού συμβουλίου»  Υπουργική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Χαμογελάτε
Ο δάσκαλος βάζει έκθεση στην τάξη: "Τί θα έκανα αν ήμουν πλούσιος".
Όλα τα παιδιά αρχίζουν να γράφουν εκτός από τον Μπόμπο.
- Μπόμπο, γιατί εσύ δεν γράφεις την έκθεση; ρωτά ο δάσκαλος.
- Περιμένω την γραμματέα μου, κύριε!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: