Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 6-6-11

Ημέρα Γαλλοφωνίας
H Παγκόσμια Ημέρα της Γαλλοφωνίας είναι μια ημέρα αφιερωμένη στη γαλλική γλώσσα. Ο γαλλόφωνοι λαοί φτάνουν τα 200 εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο και οι άνθρωποι που μιλάνε γαλλικά φτάνουν τα 870 εκατομμύρια σε 70 κράτη και κυβερνήσεις μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού της Γαλλοφωνίας.
Στο πλαίσιο του Εορτασμού αυτού, ο Δήμαρχος Τριπόλεως  κ. Γιάννης Σμυρνιώτης και ο Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο: “ Le français et nous” – “Tα Γαλλικά κι εμείς” που επιμελείται η κ. Παναγιώτα Σαράφη, Εκπαιδευτικός, Μεταφράστρια &  Δημιουργός του κέντρου Jean-Jacques Rousseau την Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011 στις 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του Ακόλουθος Εκπαιδευτικής Συνεργασίας στην Πρεσβεία της Γαλλίας.
Το πρόγραμμα  θα παρουσιάσει η κ. Λίζα Δουκακάρου,  δημοσιογράφος στο Mega Channel. Στον
Εκθεσιακό  χώρο του Πνευματικού Κέντρου στον  1ο όροφο στις 8, 9 & 10 Ιουνίου 09:00-13:00 και
18:00-21:00 τις μέρες αυτές θα εκτίθενται  έργα του αλεξανδρινού ζωγράφου  Γιάννη Μαγκανάρη
(1918 - 2007) και  μαθητών του στην Ελληνο-Γαλλική  Σχολή «Ευγένιος Ντελακρουά» κατά τα  έτη
1967 -1986.

Πνευματική Αρκαδία
Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 και ώρα 7.30 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης , από τις Εκδόσεις της Εφημ. «Οδός Αρκαδίας», παρουσιάζεται ο 2ος τόμος του βιβλίου  «Πνευματική Αρκαδία» που συνέγραψαν οι φιλόλογοι  Θανάσης Κυριαζόπουλος και Κώστας Πανόπουλος. Η παρουσίαση θα γίνει από τους: Πέτρο Τατούλη (Περιφερειάρχη Πελ/νήσου), Γιάννη Σμυρνιώτη (Δήμαρχο Τρίπολης), Θανάση Βαλτινό (Συγγραφέα – Ακαδημαϊκό) και Θάνο Βερέμη (Καθηγητή Πανεπιστημίου – Ιστορικό)! Η «Πνευματική Αρκαδία» – τόμος 2ος» περιλαμβάνει 250 ζώσες προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών αλλά και της Πολιτικής, Αρκαδικής καταγωγής. 
Ενδεικτικά, τα ονόματα που εμφανίζονται στο βιβλίο, δεν αφήνουν έξω τον Θάνο Βερέμη και το Χρήστο Γιανναρά, το Θανάση Βαλτινό και το Χρυσόστομο Κριμπά, τη Θεόνη Βαχλιώτη και τη Ρεβέκα Τουρκοβασίλη, τον Κώστα Γαβρά και το Στέφανο Μάνο, τον Ανδρέα Μπάρκουλη και το Γιάννη Μπέζο, το Μανώλη Χιώτη και το Νίκο Μουτσόπουλο, το Δημήτρη Ρέππα και τον Πέτρο Τατούλη, τον Ευάγγελο Μαχαίρα και τον Κωστή Στεφανόπουλο, τους Παρ. Αυγερινό, Νάνα Μούσχουρη, Γιάννη Παπαδημητρίου, Μιχ. Σταθόπουλο, Κώστα Βούλγαρη, Δημ. Γκιώνη κ.ά.

Προτάσεις διεξόδου
Η Νέα Δημοκρατία  στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για την ενημέρωση των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων της χώρας σχετικά με την πρότασή της για την έξοδο της χώρας από την κρίση, η οποία δημοσιοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο από τον Πρόεδρο κ. Αντώνη Σαμαρά, διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση των παραγωγικών φορέων του νομού Αρκαδίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στις 8 Ιουνίου 2011 και ώρα 19:00.  Τους παραγωγικούς φορείς του νομού θα ενημερώσουν ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και αναπληρωτής τομεάρχης οικονομικών της Νέας, κ. Βασίλης Κορκίδης. 

Προς διαγραφή
Αποφασισμένη να μην ακολουθήσει την επίσημη κομματική γραμμή, αλλά να ψηφίσει κατά συνείδηση και άσχετα από τη μορφή που θα έχει το νομοσχέδιο για το μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόβλημα, δήλωσε αποφασισμένη η βουλευτής Αργολίδας κ. Έλσα Παπαδημητρίου, αιφνιδιάζοντας  δυσάρεστα τα μέλη της ηγετικής ομάδας της ΝΔ, τα οποία αποφάσισαν, λόγω και των εξελίξεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, να μην αντιδράσουν αυτήν την ώρα. Η βουλευτής Αργολίδας, η οποία δεν έκρυψε ποτέ τις φιλικές σχέσεις που διατηρεί με την κ. Ντ. Μπακογιάννη, διαφοροποιήθηκε πλήρως από τη "γραμμή", έτσι όπως την εξέφρασε ο κ. Σαμαράς στην κοινοβουλευτική ομάδα.
Είναι σαφές ότι εάν η κ. Παπαδημητρίου προχωρήσει τελικά και υπερψηφίσει το μεσοπρόθεσμο (εφόσον αυτό έρθει με τη μορφή ενός άρθρου), τότε θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η διαγραφή της από τη ΝΔ.

Τουριστικοί προορισμοί
Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας, με την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, θα συμμετάσχει σε κοινό περίπτερο με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στην 3η Έκθεση Ελληνικών Καλοκαιρινών Τουριστικών Προορισμών από 7 έως και 9 Ιουνίου 2011, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα.  Οι επιχειρηματίες του τουρισμού (ξενοδόχοι, εστιάτορες και λοιποί επιχειρηματίες) καθώς και οι παραγωγοί τυποποιημένων τοπικών προϊόντων θα συμμετάσχουν στην Έκθεση, προβάλλοντας τις επιχειρήσεις τους μέσα από φυλλάδια, κάρτες και δείγματα προϊόντων.

Χαμογελάτε        
Περπατάει ένας μεθυσμένος, παραπατάει και κουτουλάει πάνω σε μία κολώνα. Κάνει ένα βήμα πίσω, ξαναπαραπατάει και ξανακουτουλάει στην ίδια κολώνα. Γίνεται αυτό καμιά τριανταριά φορές και αγανακτισμένος λέει:
- Πού είμαι ρε μεγάλε; Στο δάσος;



Δεν υπάρχουν σχόλια: