Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 7-6-11

Βίον ανθόσπαρτον
 Απλά, όπως ο χαρακτήρας και το ήθος του Κώστα Λαλιώτη επιβάλλει, τελέστηκαν οι γάμοι της κόρης του, Νίκης,  με τον εκλεκτό της καρδιάς της, Χρήστο Ντεγιάννη. Σύσσωμοι οι κάτοικοι των ορεινών Δολιανών μετείχαν στο μυστήριο του γάμου και βοήθησαν μέσω του πολιτιστικού συλλόγου, φτιάχνοντας παραδοσιακά εδέσματα,   ώστε να κεράσουν τους προσκεκλημένους, αλλά και να "διαφημίσουν" την παραδοσιακή κουζίνα του τόπου τους.  Το γλέντι ξεκίνησε από την Παρασκευή, στην πλατεία και τα μαγαζιά του χωριού, όπου επίσημοι και μη καλεσμένοι συμμετείχαν στη χαρά των παιδιών με γουρνοπούλες, σπανακόπιττες, τυρόπιττες, δίπλες και γιαούρτι.
Από την πλευρά των καλεσμένων που έδωσαν το «παρών» ήταν οι  λίγοι αλλά καλοί φίλοι του Κώστα και της Μαρίνας,  όπως οι:  Γιώργος και Αννα Νταλάρα,  Σκανδαλίδης, Ευθυμίου,  Παπουτσής, Καρχιμάκης, Ρέππας, Σιφουνάκης, Αθανασόπουλος, Τατούλης, Μαλλιώρη, Ζαχαράκης, Κωστόπουλος – Μπαλατσινού, Φυντανίδης και Μελλισανίδης, τυο κότερο του οποίου στο Παράλιο Αστρος εντυπωσίασε τους επισκέπτες.
Η νύφη έφτασε στο εξωκκλήσι του Αγιάννη,  λίγο έξω από το χωρίο, με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, ενώ το γαμήλιο τραπέζι στρώθηκε στο γήπεδο του σχολείου, για να ακολουθήσει το δεύτερο γλέντι, που κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Βραβεύσεις Πανεπιστημίου 
Στην εντυπωσιακή τελετή αποφοίτησης, την Τετάρτη 1 Ιουνίου, των φοιτητών 2011 του Πανεπιστημίου Ινδιανάπολης, Πρόεδρος του οποίου είναι ο συμπατριώτης μας κ. Βασίλης Μποτόπουλος, στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Κάραβελ, βραβεύτηκαν μεταξύ άλλων και οι Πρέσβεις της Δανίας, της Ινδονησίας, της Νιγηρίας, της Ουραγουάης, του Περού, της Σαουδικής Αραβίας και της Φινλανδίας για την προσφορά τους στο πρωτοποριακό Σεμινάριο του Πανεπιστημίου «Το Βήμα των Πρεσβευτών». Επίσης βραβεύτηκε και ο συμπατριώτης μας καθηγητής και πρόεδρος του Τομέα  Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου και Υπεύθυνος του Σεμιναρίου κ. Παναγιώτης Καραφωτιάς.  Την τελετή παρακολούθησαν δεκάδες πρέσβεις, καθηγητές πανεπιστημίων, ανώτατοι δικαστικοί, πρόεδροι ΜΚΟ, αξιωματούχοι των ΑΧΕΠΑΝΣ κ.ά. προσωπικότητες και πολλές εκατοντάδες   κόσμου. 

Τιμητική εκδήλωση
Την περασμένη εβδομάδα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς και υπό την αιγίδα του, έγινε η παρουσίαση των  βιβλίων του  εκλεκτού συγγραφέα και συμπατριώτη μας Υποπτέραρχου ε.α. κ. Πολύβιου Μαργιά, όπου ο Πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Λογοτεχνών κ.Τζόκας, ο  γνωστός αρχαιολόγος κ. Σπυρόπουλος και ο εκδότης κ. Σχίζας παρουσίασαν και ανέλυσαν το έργο του με έμφαση στο εξαιρετικό βιβλίο του για τον Όμηρο με πολύ επαινετικά λόγια. Την εκδήλωση τίμησαν πολλοί άνθρωποι των Γραμμάτων, που πλημμύρισαν την αίθουσα  δείχνοντας έτσι  την αγάπη, την εκτίμηση και το σεβασμό στον διαπρεπή, πολυγραφότατο συμπατριώτη μας. ΠΚ

Του έλαχε ο κλήρος να ηγηθεί του πιο δύσκολου υπουργείου, όπως το Μεταφορών, με τους πιο κακομαθημένους και καλοταϊσμένους συνδικαλιστές. Εξ ου και οι σφοδρές αντιδράσεις σε μια γιγάντια προσπάθεια εξορθολογισμού των  οικονομικών του υπουργείου.  Ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας, παρά τις απειλές και τα γιουχαϊσματα γύρω από το σπίτι του, στο Παλαιό Ψυχικό, προχθές Κυριακή,  που κάποιοι μηχανόβιοι προκάλεσαν, δεν πτοείται  και συνεχίζει το έργο του. Έστω και με προσωπικές πολιτικές θυσίες.

Σύμβουλος επικοινωνίας
Τη άγουσα για το Εθνικό Τυπογραφείο πήρε, μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η απόφαση του Δημάρχου Τρίπολης με την οποία προσλαμβάνεται ως Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, η διάρκεια της οποίας δεν μπορεί να υπερβεί τη θητεία της παρούσας δημοτικής περίοδο, ο Τριανταφύλλης Κωνσταντίνος του Ανδρέα, κατηγορίας ΠΕ Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού.  Κύριο έργο του ανωτέρω θα είναι να παρέχει συμβουλές σε θέματα Επικοινωνίας, Δημοσίων σχέσεων και Ενημέρωσης που αφορούν το Δήμο.

Αποδείξεις
Έφτασε, δεν έφτασε, και πότε θα φθάσει το έγγραφο που έστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τις δικές της ενέργειες στο θέμα του ελέγχου στην απογραφή του Δήμου Τρίπολης , και που παρουσίασε προ τριών ημερών  ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σαββάκης.  Ε, τελικά έφθασε στα χέρια του κ. Αποστολόπουλου, χθες Δευτέρα και ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης με επιστολή τους προς τον  κ. Σαββάκη, τον ενημερώνει ότι όσα καταγγέλλει είναι σοβαρά γι αυτό και ζητά συγκεκριμένα στοιχεία για να προχωρήσει ο έλεγχος.

Χαμογελάτε
Ρωτάει ο Θάνος τον νάνο:
- Τί ώρα να 'ναι;
- Ε, δεν θα 'ναι...


Δεν υπάρχουν σχόλια: