Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 8-6-11

Στον εισαγγελέα; Καταπέλτης φαίνεται πως είναι το πόρισμα που πραγματοποίησαν οι  Ελεγκτές Υγείας στο Παναρκαδικό νοσοκομείο σχετικά με την αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από την προηγούμενη διοίκηση. Τα στοιχεία που κατατίθενται σε βάρος του πρώην διοικητή στοιχειοθετούν την ποινική του δίωξη παράλληλα με  την πειθαρχική δίωξη κάποιων υπαλλήλων του νοσοκομείου. Αναμένομεν.

Τι ψήφισαν
Δυο επί της ουσίας προτάσεις κατατέθηκαν προς ψήφιση στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Μία του Δημάρχου που μιλούσε για  έλεγχο όλων των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων (Δημοτικών Συμβουλίων και Δημαρχιακών Επιτροπών) των πρώην Δήμων, με οικονομικό περιεχόμενο που δεν έχουν έγκριση νομιμότητας από την πρώην Περιφέρεια, με προτεραιότητα τις απευθείας αναθέσεις έργων χωρίς τεχνική μελέτη. Η άλλη των Παυλή – Γεωργακόπουλου για πλήρη έλεγχο και χωρίς περιορισμό όλων των πρώην δήμων που σήμερα συναποτελούν τον νέο Καλλικρατικό δήμο Τρίπολης.  Υπέρ της πρώτης ψήφισε η πλειοψηφία του ΔΣ, πλην των Καρλή, Σαμαρτζή και Κατσίρη,  και οι: Γιόκαρης και Νικολάου. Υπέρ της άλλης πρόταση ψήφισαν οι σύμβουλοι της μείζονος (Παυλής) και ελάσσονος (Γεωργακόπουλος) μειοψηφίας, καθώς  και ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Πεπόνης (της παράταξης Δελφάκη). Από την ψηφοφορία απουσίασε ο κ. Δελφάκης με το αιτιολογικό ότι  θεωρεί πως ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν μπορεί να εισαχθεί, χωρίς να έχει προηγηθεί μία σοβαρή έρευνα από μία επιτροπή που θα μπορούσε να οριστεί για την υπόθεση αυτή.
 

Κανονισμός λειτουργίας
Οι εκπρόσωποι  της παράταξης Συνεργασία για την Τρίπολη Πρωτεύουσα Πόλη, Αντζά Εύα και Κοττής Βασίλης, κατέθεσαν πρόταση στην προχθεσινή συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας, για σύσταση κανονισμού λειτουργίας πεζόδρομων και πλατειών. Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους:
«Στόχος της ενεργείας μας αυτής είναι να μπορέσει κάποια στιγμή να μπει μια τάξη σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας έτσι ώστε να είναι λειτουργικοί και εύχρηστοι από όλους τους συμπολίτες μας.  Να υπάρξουν επιτελούς οι κανόνες αυτοί που δεν θα επιτρέπουν σε κανέναν να χρησιμοποιεί τους δημόσιους και κοινοχρήστους χώρους της Τρίπολης αυθαίρετα και σαν να είναι προσωπικά τους τσιφλίκια. Είμαστε ιδιαιτέρα χαρούμενοι που η πρόταση μας έτυχε της θετικής αποδοχής από το σύνολο  των μελών της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης και από την διαβεβαίωση του προέδρου ότι η πρόταση μας θα είναι θέμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση».

Δεύτερη ξένη γλώσσα
Την αντίθεσή της εκφράζει η ΠΑΣΚ καθηγητών στην απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου για τη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας στο γυμνάσιο. Τα θεωρεί 
«δυσεφάρμοστη και προκαλεί ποικίλα προβλήματα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, σε περίοδο μάλιστα έντονης οικονομικής πίεσης και ανασφάλειας».  Επίσης, κρίνει η εν λόγω συνδικαλιστική παράταξη των καθηγητών, πως «καταργείται στην ουσία το δικαίωμα της επιλογής, αφού τα κριτήρια που θεσπίζονται δε σχετίζονται με τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών ούτε με τον προγραμματισμό των γονιών τους. Πέρα από αυτά, η συγκεκριμένη απόφαση δε συνάδει με τη διακηρυγμένη θέση «Πρώτα ο Μαθητής» ούτε βεβαίως προωθεί την εξαγγελία για σύνδεση της σχολικής διδασκαλίας με την πιστοποίηση της ξένης γλώσσας».

Χαμογελάτε
Μα τι ρωτάνε;
Ανάβεις θερμοσίφωνα να κάνεις μπάνιο:
- Θα κάνεις μπανιο; - (Οχι, το άναψα για να καίω ρεύμα!)
Σε παίρνουν τηλέφωνο στο σταθερό:
- Έλα ρε, σπίτι είσαι;  - (Όχι, είμαι στο χωράφι κι έχω κάνει εκτροπή!)
Δώδεκα τη νύχτα, βάζεις πιτζάμες, λες καληνύχτα και πας στο δωμάτιό σου οπότε σε ρωτάνε:
- Πας για ύπνο;  - (Όχι πάω να ρίξω μπετά σε μια οικοδομή!)
Έρχεται ο υδραυλικός σπίτι και ο ιδιοκτήτης τον ρωτάει:
- Ήρθατε για τη βρύση;  - (Όχι! Ν' αλλάξω μια λάμπα και να κρεμάσω και τις κουρτίνες!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: