Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Έλεγχος σε όλα

Η βούληση είναι δεδομένη, στα λόγια τουλάχιστον, από το δημοτικό συμβούλιο. Όλοι θέλουν και όλοι δηλώνουν  ξεκάθαρα και σε κάθε τόνο, να πραγματοποιηθεί έλεγχος για τα στοιχεία της απογραφής στο δήμο Τρίπολης. Το ίδιο και το Υπουργείο Εσωτερικών, έστω και με καθυστέρηση, που δεν ήταν ανάλογη με εκείνη των δαπανών του Πάσχα,  ζήτησε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ασχοληθεί με το αν πρέπει να ελεγχτούν τα στοιχεία της απογραφής του Δήμου Τρίπολης, μετά και τις καταγγελίες Σαββάκη. Αφού λοιπόν  η .. νύφη θέλει, και ο .. γαμπρός, επίσης, θέλει, ποιο το κώλυμα και γιατί όλη αυτή η φασαρία στο δημοτικό συμβούλιο;  
Σε μια περίοδο που η χώρα δοκιµάζεται και ο  λαός ταλαιπωρείται, δεν είναι νοητό να παρουσιάζονται καθυστερήσεις σε τόσο σοβαρές καταγγελίες που αμαυρώνουν την εικόνα του προσωπικού του νεοσύστατου δήμου μας. Γι αυτό και ο πλήρης έλεγχος σε κάθε οικονομική δραστηριότητα των πρώην δήμων, που στήριξαν με την ψήφο τους στο ΔΣ, οι περισσότεροι της αντιπολίτευσης, αλλά και τρεις της συμπολίτευσης,  φαίνεται πιο ρεαλιστικός, στις πονηρές μέρες που διερχόμαστε, από εκείνο της πλειοψηφίας, που αναφέρεται  σε συγκεκριμένες υποθέσεις.
 Όταν γύρω μας έχουμε τόσους αγανακτισμένους και απελπισμένους  δημότες,  ας μην τους δουλεύουμε ψιλό γαζί για τα περί ειλικρινούς προθέσεως να χυθεί άπλετο φως στα οικονομικά των τέως δήμων. Ας κάνουμε το αυτονόητο.
Χρειαζόμαστε, ασφαλώς, µια καθαρή οικονομική  πολιτική. Χρειαζόμαστε , όμως, µια προοπτική στην οποία να στρατευτεί η ευρεία πλειοψηφία της Αρκαδικής πρωτεύουσας.  Γι αυτό και είναι ανεπίτρεπτο να συμφωνούν όλοι  στο δια ταύτα και να διαφωνούν στη ακολουθητέα πρακτική.
 Κάποτε και το κάποτε είναι τώρα, πρέπει όλοι να γνωρίσουμε τη συνολική οικονομική πολιτική  όσων διαχειρίστηκαν τις τύχες των πρώην δήμων μας, ώστε να μην πλανάται καμιά υποψία για κάποιους εξ αυτών. Και να πάψουν επί τέλους οι διαπληκτισμοί στο δημοτικό συμβούλιο  για το ποιος είναι περισσότερο «πατριώτης» από τον άλλο.
Η στρατηγική της έντασης μπορεί να εξυπηρετεί εκείνους που την έχουν επιλέξει, αλλά δεν συμφέρει ούτε καν εκείνους που την υπηρετούν. Ο δρόμος είναι ένας και μοναδικός. Όλα στο φως.





Δεν υπάρχουν σχόλια: