Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 12-7-11

Τιμωρίες
Πειθαρχικές ποινές θα «μοιράσει» ο Διοικητής του Παναρκαδικκού νοσοκομείου σε υπαλλήλους του ιδρύματος που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αναφέρονται αναμεμειγμένοι  στο πόρισμα των ελεγκτών του υπουργείου. Η ώρα της αλήθειας έφθασε, για όλους, τέως Διοικητή αλλά και υπαλληλικό προσωπικό που «συνεργάστηκε» στενά με μαζί του. Κάποτε πρέπει να μπει μια τάξη στο χώρο αυτό.
Συμφωνίες
Που τον ψάχνεις που τον βρίσκεις, με τον Καρατζαφέρη είναι μονίμως μαζί οΒερύκιος. Όπως μάθαμε η συμφωνία έκλεισε πριν από λίγο. Ο γνωστός δημοσιογράφος έδωσε τα χέρια στο κτήμα του Καρατζαφέρη στην Ποταμιά Αρκαδίας και θα συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ. Πολύ καλύτερος από αυτούς που κατέβασε στο Επικρατείας ο Καρατζαφέρης στις προηγούμενες εκλογές. Καλορίζικος. Πηγή:
fimotro.gr
Μικρή σοδειά
Αν και πλούσια σε συγγραφική παρουσία, η  φετινή 11η Γιορτή Βιβλίου στην Τρίπολη, κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, καθώς ο κόσμος φάνηκε να είναι τρομερά επηρεασμένος από την κρίση. Οι πωλήσεις μικρές, το ενδιαφέρον μειωμένο, ακόμα και για ένα απλό ξεφύλλισμα. Ελπίζουμε του χρόνου σε καλύτερες μέρες για το βιβλίο.
Δημοτικό τραγούδι
Ο διαγωνισμός για το δημοτικό τραγούδι θα συνεχιστεί και φέτος στα Λαγκάδια, καθώς ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Γορτυνίας τον αγκαλιάζει με ιδιαίτερη θέρμη και αγάπη. Θα γίνει το Σάββατο 30 Ιουλίου 2011, ώρα 8:00 μ.μ. στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων Γορτυνίας. Απευθύνεται σε μη επαγγελματίες: α) ερμηνευτές δημοτικών τραγουδιών, (μπορούν να λάβουν μέρος και πολυφωνικά συγκροτήματα αλλά αποκλείονται οι χορωδίες) και
β) μουσικούς, σολίστες παραδοσιακών οργάνων και μουσικά σύνολα (ζυγιές, κομπανίες κ.λ.π.). Οι μουσικοί (σολίστες) μπορούν να συνοδεύονται και από άλλα όργανα, είτε της δικής τους επιλογής, είτε από την ορχήστρα του Διαγωνισμού.
Τα βραβεία που θεσπίζονται είναι συνολικά τέσσερα (04), από 500 ευρώ το καθένα, και κατανέμονται ως εξής:
1.Bραβείο καλύτερης ερμηνείας δημοτικού τραγουδιού για νέους έως 18 ετών. 2.Βραβείο καλύτερης ερμηνείας δημοτικού τραγουδιού για ενήλικες 3. Bραβείο καλύτερης εκτέλεσης παραδοσιακού μουσικού οργάνου.
4.Bραβείο καλύτερης ερμηνείας άγνωστου και ανέκδοτου δημοτικού τραγουδιού.
Οι καλύτερες ερμηνείες και εκτελέσεις θα εκδοθούν σε δίσκο ακτίνας (cd) με τη φροντίδα του Δήμου Γορτυνίας.
Να εξετραστεί
Στηρίζει τους επαγγελματίες της Μεγαλόπολης και προσυπογράφει τη διαμαρτυρία τους σχετικά  την καθυστέρηση που παρατηρείται  στην κατασκευή της συνδετήριας οδού της Μεγαλόπολης με το νέο εθνικό δρόμο-μέσω των Περιβολίων- ο Θανάσης Πετράκος, επικεφαλής της ‘’Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου’’. Και με επιστολή που έστειλε επιστολή στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ζητά να εξετασθεί το συγκεκριμένο θέμα σε επόμενη συνεδρίαση.
Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κι αυτό, μετά τα κρούσματα βίας που παρατηρούνται πανελλαδικά αλλά και στην πόλη μας. Το περασμένοι Σάββατο, λοιπόν, γύρω στις 11 το βράδυ, σημειώθηκες ένοπλη ληστεία κοντά στο κέντρο της Τρίπολης, όπου οδηγός μιας μοτοσικλέτας, ακινητοποίησε το αυτοκίνητο που οδηγούσε 42χρονη, την απείλησε με πιστόλι και της πήρε την τσάντα. Ο δράστης φορούσε κράνος και εξαφανίστηκε σε στενά δρομάκια, πίσω απ’ την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας.
Χαμογελάτε
Σε μια μικρή κωμόπολη στο Τέξας ρωτάει ο δάσκαλος: "Ποιά παιδάκια είναι  οπαδοί του Μπούς;"
Σηκώνουν το χέρι όλα τα παιδάκια, εκτός από τον Μπόμπ. "Εσύ Μπόμπ δεν είσαι  οπαδός του Μπούς;", ρωτάει ο δάσκαλος με έκπληξη.
"Όχι κύριε, είμαι οπαδός του Κέρι, γιατί η μαμά είναι οπαδός του Κέρι, και ο  μπαμπάς είναι οπαδός του Κέρι", απαντάει ο Μπόμπ.
"Και αν η μαμά σου ήταν ηλίθια, και ο μπαμπάς σου βλάκας, εσύ τι θα ήσουν;",  ρωτάει περιπαικτικά ο εκνευρισμένος ο δάσκαλος.
"Οπαδός του Μπούς!", απαντάει θριαμβευτικά ο Μπόμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: