Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 15-7-11

Συμπαρίσταται
Αλληλέγγυος με τον παραιτηθέντα Αντιπεριφερειάρχη Χ. Μαλαπάνη τίθεται ο συνάδελφός του και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Γιώργος Πουλοκέφαλος, ο οποίος με γραπτή δήλωσή του δηλώνει:  "Παρακολουθούμε    έκπληκτοι  την  επίθεση  σπίλωσης  που  επιχειρείται τις  τελευταίες  ώρες  από  μερίδα  των  ΜΜΕ,  στο  πρόσωπο  του  παραιτηθέντος  Αντιπεριφερειάρχη  Μεσσηνίας  Χρήστου   Μαλαπάνη  για  ζητήματα  ηθικής  τάξεως  και  δήθεν  οικονομικές  δοσοληψίες  με  κατασκευαστικές  εταιρείες .
Για  όλους  εμάς  που  συνεργαστήκαμε   και  γνωρίζουμε  τη  πολιτεία   του  Χρήστου   Μαλαπάνη  δηλώνουμε  ότι  τέτοιες   προσπάθειες  δεν  τον  αγγίζουν. Κάθε  απόπειρα  κατασυκοφάντησης  του  θα  πέφτει  στο  κενό. Με  τη  βεβαιότητα  ότι  αυτή  τη  στιγμή  εκφράζω  τη  βούληση  σύσσωμου  του  Περιφερειακού  Συμβουλίου  Πελ-νησου  και  απευθυνόμενος  προς  όλους  αυτούς  τους  Εργολάβους  της  λάσπης,  μια  αναφορά  μόνον .  Ντροπή  !!!

Ποιότητα νερού
Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας, με απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου,  πρόκειται να υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, με σκοπό την παρακολούθηση μέχρι και το τέλος του 2011, της ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης στον Τυρό Κυνουρίας. Επιστημονική ομάδα του Ε.Μ.Π. θα αναλάβει το έργο, το οποίο και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους.
Κλείνουν τη χωματερή
Στις 20 Ιουλίου 2011, οι κάτοικοι της Βυτίνας Αρκαδίας, έχουν δηλώσει ότι θα κλείσουν την χωματερή της περιοχής. To επανέλαβε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Βυτίνας, Θοδωρής Λιαρόπουλος, σε συνέντευξη την οποία έδωσε χθες  στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης,  ο οποίος  ανέφερε ότι ο Δήμαρχος Γορτυνίας τους είχε υποσχεθεί πως το πρόβλημα θα λυνόταν στις 30 Ιουνίου, κάτι που τελικά δεν έγινε. Ενώ, υπενθύμισε ότι ο Δήμαρχος Γορτυνίας είχε υποσχεθεί πως, αν δεν είχε βρεθεί λύση, μέχρι το τέλος Ιουνίου, θα ήταν ο πρώτος από εκείνους που θα πήγαιναν να ρίξουν συμβολικά τα σκουπίδια, έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη!
Τέλος, υπάρχει και το ψήφισμα-απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου και των ενεργών κατοίκων της Βυτίνας, σύμφωνας με το οποίο  εάν μέχρι τις 20 του μήνα δεν έχουν παρθεί σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον του ΧΑΔΑ, τότε αυτοί, θα προβούν σε κλείσιμο του σκουπιδότοπου, ώστε να περάσει έντονα το ''μήνυμα'' στους αρμοδίους., ενώ παράλληλα θα προχωρήσουν και σε άλλες δράσεις, ώστε το θέμα του κλεισίματος της χωματερής να γίνει άμεσα.
«Πλούτος» Αριστοφάνη
Η Νεανική Σκηνή της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης παρουσιάζει, τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, την 11η και τελευταία σωζόμενη κωμωδία του μεγάλου αρχαίου κωμωδιογράφου.
Μέσα από τον Πλούτο, που γράφτηκε στις αρχές του 4ου π.Χ. αιώνα, σε μία περίοδο πολιτικής, ηθικής και οικονομικής κρίσης για την Αθήνα, ο Αριστοφάνης φτιάχνει ένα φιλοσοφικό παραμύθι όπου, παραλείποντας τις πολιτικές αιχμές των προηγούμενων κωμωδιών του και την έντονη αθυροστομία, εκθέτει τις απόψεις του για την ορθή απόκτηση και χρήση του χρήματος.
Στην κωμωδία αυτή διακωμωδείται  η κακή διανομή του Πλούτου, που, επειδή είναι τυφλός, πηγαίνει στους κακούς. Αλλά ένας χρηστός πολίτης, ο Χρεμύλος, μαζί με τον τετραπέρατο δούλο του Καρίωνα, περιθάλπουν τον τυφλό, τιμωρημένο από το Δία, θεό Πλούτο, και τον γιατρεύουν. Εκείνος δίνει τα πλούτη του στους αγαθούς και τους κακούς τους κάνει φτωχούς.
Το έργο ανεβαίνει στο Θέατρο του Άλσους Αγίου Γεωργίου για δύο μόνο παραστάσεις, Παρασκευή Σάββατο, 15 και 16 Ιουλίου, ώρα 21:30.

Περιφερειακός Συμπαραστάτης
Σε μια ακόμη προσπάθεια εκλογής  Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι για την θέση να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους με δήλωση στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας, η οποία έχει εισαχθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011, και ώρα 16:00 μ.μ. στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης.

Αρχαίος Δίολκος
Ήταν γύρω στο 600 π.Χ., όταν ο Περίανδρος, τύραννος της Κορίνθου, κατασκεύασε τον Δίολκο. Ο πλακόστρωτος δρόμος επέτρεπε στα πλοία να μεταφέρονται ανάμεσα στον Κορινθιακό και τον Σαρωνικό, και στους Κορίνθιους να αποκτούν χρήμα και ισχύ από τη διίσθμιση. Όμως η σύγχρονη ιστορία του Δίολκου αγγίζει το απίστευτο... 
Το αρχικό του τμήμα στην Ποσειδωνία, ήταν ένας πανέμορφος χερσαίος διάδρομος όταν ήρθε ξανά στο φως με τις ανασκαφές του αρχαιολόγου Νίκου Βερδελή, στα τέλη της δεκαετίας του ’50. Σήμερα, ούτε μισό αιώνα αργότερα, έχει μετατραπεί σε ένα ενάλιο ερείπιο που φυλλορροεί.
Τώρα για την προστασία του μνημείου, όπως αποφάνθηκε το ΚΑΣ θα πρέπει να ανελκυθούν τα βυθισμένα αρχιτεκτονικά μέλη και να συντηρηθούν, ενώ θα γίνουν εργασίες «ανάταξης» της στεριάς για να συγκρατηθεί στη θέση του και να αναδειχθεί για τους επισκέπτες.

Χαμογελάτε
Ο λοχίας, αφού μόλις έχει κάνει δύο καψώνια στους φαντάρους, τους έχει εξοντώσει στην γυμναστική και τους έχει ουρλιάξει για όλα τα σφάλματά τους, βλέπει έναν φαντάρο να τον αγριοκοιτά:
- Φαντάζομαι, του λέει, ότι όταν πεθάνω θα έρθεις να χορέψεις στον τάφο μου.
Ο φαντάρος κουνάει το κεφάλι του αρνητικά:
- Α, όχι λοχία! Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι όταν τελειώσω τον στρατό δεν θα ξανασταθώ ποτέ πια σε ουρά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: