Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Οικονομία. Μια πορεία χωρίς έλεγχο

Δεν ξέρουμε ποιο  θα είναι το όφελος για την οικονομία από την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων που προωθεί η κυβέρνηση. Αν δηλαδή θα σωθεί η κατάσταση από κάποια εκατομμύρια που θα εισπράξει ή αν θα καταποντιστούν στον άδειο πάτο του βαρελιού της διάτρητης οικονομίας μας. Όσο κι αν ακούγεται εύλογο και σωστό, μπροστά στην κρίση που διερχόμαστε, δεν παύει  η πρόταση αυτή να δικαιώνει τους αυθαιρετούντες,  που χρόνια τώρα γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και νόμους και δικαστικές αποφάσεις  και να   επιβραβεύει την ιδιοτέλεια, δίνοντας το χειρότερο παράδειγμα για να συνεχίσει το μέγα γλέντι της φοροδιαφυγής, της κλεπτοκρατίας και των πελατειακών σχέσεων που κατέστρεψαν την Ελλάδα.
Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως είναι δυνατόν εκατοντάδες αυθαίρετες βίλες κτισμένες στις πλαγιές  του Πάρνωνα, εκεί που η θάλασσα σμίγει με το βουνό, σε όλη την έκταση των Κυνουριακών φιόρδ, αλλά και στις κορυφές του Μαινάλου, θα νομιμοποιηθούν  έναντι κάποιου αντιτίμου.  Πρόκειται στην ουσία για ένα έγκλημα κατά της ισονομίας, της ισοπολιτείας και εν τέλει της δημοκρατίας και του Συντάγματος.
Θεσμοθετούν έναντι πενιχρού αντιτίμου τους πολίτες δύο ταχυτήτων, την κοινωνία δύο κατηγοριών. Αντί του κράτους του δήμου, έχουμε το κράτος των πολιτών που είναι μάγκες κι αυτών που είναι κορόιδα, επιτείνοντας έτσι ακόμη περισσότερο τη διάχυτη έλλειψη εμπιστοσύνης όλων προς όλους και όλων προς το πολιτικό σύστημα.
Αυτή η έλλειψη είναι που μας αποσυναρμολογεί, που μας κάνει ανήμπορους και χωρίς διάθεση για το καλύτερο και το ουσιαστικότερο, αυτό που θα δώσει πνοή και ανάσα ελπίδας. Πού θα τελειώσει αυτή η χωρίς έλεγχο πορεία στο πουθενά, όλοι μπορούμε να προβλέψουμε. Το μέλλον μας και των παιδιών μας είναι ψηλαφητό. Το τέλος μας έχει ουσιαστικά κριθεί από τις επιλογές μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: