Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 20-7-11

Φυλακές
Μεγάλη «μάχη» προβλέπεται να γίνει μεταξύ Αρκαδίας και Μεσσηνίας  για την ανέγερση του νέου κτηρίου των σωφρονιστικών φυλακών της περιοχής. Πρωταγωνιστούν κάποια πρόσωπα που εδώ και είκοσι χρόνια  σήκωναν μπαϊράκι και σιχτίριζαν το μακαρίτη Βαγγέλη Γιαννόπουλο, που ως υπουργός Δικαιοσύνης αγωνιζόταν για το σκοπό αυτό. Πως αλλάζουν οι καιροί…

Συνάντηση δημάρχων
Στο Δημαρχείο της Τρίπολης συγκεντρώθηκαν προχθές το βράδυ δήμαρχοι από ολόκληρη την Πελοπόννησο. Την πρωτοβουλία για τη σύσκεψη είχαν οι πέντε δήμαρχοι, που εκπροσωπούν τις πρωτεύουσες των πέντε Νομών της Περιφέρειας. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η διαχείριση των απορριμμάτων, η πορεία του ΕΣΠΑ, τα οικονομικά των ΟΤΑ και η συγκρότηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου. Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η συγκρότηση μιας άτυπης επιτροπής αποτελούμενη από τους δημάρχους των πρωτευουσών των πέντε νομών της Περιφέρειας, η οποία και θα διαχειρίζεται τα θέματα, με κυριότερο εκείνο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, για το οποίο και θα ζητήσουν την σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου προκειμένου να συζητήσουν εκτενώς και να δρομολογήσουν την επίλυσή του.

Φθορές
«Χαλασμός κόσμου» την περασμένη Δευτέρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά τη συζήτηση του εκτός ημερήσιας διάταξης θέματος που αφορούσε την απόφαση για άδεια εγκατάστασης δεξαμενών αποθήκευσης και διακίνησης χημικών, στην περιοχή Σουσάκι στους Αγίους Θεοδώρους. Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι, που είχαν έλθει από την Κορινθία με πούλμαν,  φωνάζοντας συνθήματα κατά του περιφερειάρχη (“Τατούλη παραιτήσου, ας πρόσεχες που έβαζες την υπογραφή σου”), ζητούσαν επιτακτικά να ανακληθεί η απόφαση, ενώ εκείνος  δεσμεύτηκε ότι εάν η απόφαση της υπηρεσίας είναι θετική μ’ αυτήν των κατοίκων, θα ανακαλέσει άμεσα την υπογραφή του. Τελικά πέρασε κατά πλειοψηφία η πρόταση Τατούλη (23 υπέρ, 18 κατά), ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κατοίκους προκάλεσαν φθορές στην αίθουσα του Αποστολοπουλείου Πνευματικού κέντρου, γράφοντας συνθήματα με σπρέι στους εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους (“Όχι χημικά στο Σουσάκι ”), τις οποίες όμως δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει η περιφέρεια.
Επί τέλους, συνήγορος
Μετά από τέσσερις αποτυχημένες συνεδριάσεις και ισάριθμες  άκαρπες ψηφοφορίες όπως και  μετά από παρέλευση αρκετών μηνών το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέλεξε με πλειοψηφία μεγαλύτερη των 2/3 του συνόλου των παρόντων περιφερειακών συμβούλων, στη 14η συνεδρίασή του το δικηγόρο Γιώργο Μπουλούκο με ψήφους 35 υπέρ και 12 κατά. Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ένας σύμβουλος της πλειοψηφίας ο κ. Κονοπισόπουλος, δύο σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας οι κ.κ. Ταγαράς και Παναγιωτόπουλος και ένας της ελάσσονος αντιπολίτευσης ο κ. Γόντικας. Το αποτέλεσμα αποτελεί  προσωπική επιλογή και «νίκη» του Πέτρου Τατούλη, ο οποίος εξ αρχής επέμενε στη υποψηφιότητα αυτή.
Ο κ. Μπουλούκος μετά την εκλογή του ευχαρίστησε όλους όσοι τον ψήφισαν και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρει στο έργο του και πως όλοι οι πολίτες και όλες οι επιχειρήσεις θα αντιμετωπιστούν με τον ίδιο και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δημοτικά τραγούδια
Ο δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με το  σύλλογο των απανταχού Βαλτετσιωτών «Ο Κολοκοτρώνης», θα παρουσιάσει την  έκδοση του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών με τίτλο: «Δημοτικά τραγούδια από το Βαλτέτσι Αρκαδίας», το Σάββατο 23 Ιουλίου στις 8:00 μ.μ. στο Βαλτέτσι.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμούς, εισηγήσεις από τη Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη και το συγγραφέα και ακαδημαϊκό κ. Θανάση Βαλτινό, αντιφώνηση από τους συγγραφείς της έκδοσης και προβολή επιλεγμένων τμημάτων ταινίας από το dvd που συνοδεύει την έκδοση.


Χαμογελάτε
Σε τί διαφέρεις εσύ από το αφεντικό σου;
Όταν σου παίρνει πολύ ώρα, είσαι αργός. Όταν παίρνει πολλή ώρα στο αφεντικό σου, είναι προσεχτικός…
Όταν δεν κάνεις κάτι, είσαι τεμπέλης.  Όταν δεν κάνει κάτι, είναι απασχολημένος
Όταν κάνεις λάθος, είσαι ηλίθιος.  Όταν κάνει λάθος, είναι άνθρωπος.
Όταν το κάνεις όπως θες εσύ, δεν κάνεις ό,τι σου είπαν.  Όταν το κάνει το αφεντικό σου, είναι δημιουργικός.
Όταν το κάνεις μόνος σου, δεν είσαι συνεργάσιμος.  Όταν το κάνει το αφεντικό σου, παίρνει πρωτοβουλία.
Όταν παίρνεις θέση, είσαι ξεροκέφαλος.  Όταν παίρνει θέση, είναι αποφασιστικός. 
Όταν παραβιάζεις έναν κανόνα, είσαι ανατρεπτικός και εγωκεντρικός.  Όταν το αφεντικό σου ξεχνά μερικούς κανόνες, είναι πρωτοπόρος.
Όταν βοηθάς ένα συνάδελφο, "χαζεύεις και παρατάς τη δουλειά".  Όταν το κάνει το αφεντικό σου, "παίζει ομαδικά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: