Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 21-7-11

Μνήμη Ν. Γκάτσου
Λέξεις που αποτυπώνονται στη μνήμη μας και στίχοι που ακουμπούν στην ψυχή μας θα ακουστούν στις 22 και 23 Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου στη μουσικοχορευτική παράσταση «Ο γνωστός μας άγνωστος κύριος Γκάτσος», εκατό χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου και δεκαεννέα από τον θάνατό του.
Η Μάνια Παπαδημητρίου σκηνοθετεί και μαζί της πέντε ηθοποιοί και μουσικοί εναλλάσσουν το τραγούδι με την αφήγηση.  Η σκηνική δράση «επενδύεται» με βίντεοαρτ και εικαστικές αναφορές που παραπέμπουν στον Γκάτσο και την εποχή του.
Όλοι οι συντελεστές της παράστασης προσφέρουν την αμοιβή τους υπέρ της αποκατάστασης του σπιτιού του Νίκου Γκάτσου, στην Ασέα Αρκαδίας.

"Ψαμμίτης/Sandstone"
Η πολιτιστική και Οικολογική κίνηση Κοσμά Κυνουρίας παρουσιάζει από 1-31 Αυγούστου 201, στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του χωριού, την Έκθεση φωτογραφίας  του Γιάννη Λογιωτατίδη "Ψαμμίτης/Sandstone". Ένα Γαιολογικό ταξίδι στη χώρα της Πέτρας, στην Ιορδανία,. 
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα και ευγενική χορηγία του Δήμου Νότιας Κυνουρίας
Αντιδράσεις
Αντιδρά ο  τοπικός ΣΥΡΙΖΑ στην επιλογή της κυβέρνησης να συγκρουστεί κατ αυτόν τον τρόπο με τους ιδιοκτήτες ταξί και με ανακοίνωσή του επισημαίνει, ότι: «η κυβέρνηση επέλεξε εν μέσω τουριστικής περιόδου να ανακοινώσει μέτρα για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί, αναιρώντας το διάλογο και τα αποτελέσματά του που είχαν προηγηθεί μεταξύ των επαγγελματιών και της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών.
Με τις προτεινόμενες αλλαγές, εξοντώνονται οι μικροϊδιοκτήτες ταξί και δημιουργείται ολιγοπώλιο στον κλάδο, από εταιρίες που θα δραστηριοποιηθούν και θα παρέχουν τις υπηρεσίες στους πολίτες με ακριβότερες ακόμα τιμές. 
Γι αυτό και υποστηρίζει ότι: «η αλλαγή πολιτικής στον κλάδο των ταξί πρέπει να είναι προς όφελος των πολιτών, των εργαζομένων στον κλάδο και των μικροϊδιοκτητών, μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ριζικής ανάπτυξης και αναβάθμισης των δημόσιων συγκοινωνιών και προστασίας του περιβάλλοντος.»

Επισκέψεις
Την Καλαμάτα θα επισκεφθεί στις 27 Ιουλίου ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση, που οργανώνει η νεολαία του Συνασπισμού, στις 9 το βράδυ στην προκυμαία του λιμανιού της Καλαμάτας
 
Αδεια
Εκδόθηκε,  τελικά,  η Άδεια Οικοδομής για την  προσθήκη ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού  Τμήματος στο Γενικό Παναρκαδικό  Νοσοκομείο  Τρίπολης  «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», η οποία  φέρει τον  αριθμ. Αδείας 76/2011 (ΑΔΑ: 4ΑΣΟΩΗΡ-ΠΨΓ). Στη συνέχεια πρόκειται να  ακολουθήσει  υποβολή  από την Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων  (ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε.), Τεχνικού  Δελτίου Έργου στην  Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή  της Περιφέρειας  Πελοποννήσου για ένταξη του  ανωτέρω  έργου στο ΔΕΠΙΝ 2007-2013, με  προϋπολογισμό  δαπάνης 10.000.000,00 €.
Βουλή - Ερώτηση
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία ορίζεται η κατασκευή και λειτουργία Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων στο (ΧΔΒΑ) στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης Ν. Αρκαδίας της ΔΕΗ Α.Ε. και ζητεί την ανάκληση της.  Στην ερώτηση αυτή εστιάζει στην  «απουσία διαλόγου,  την αδιαφορία για την ποιότητα ζωής των κατοίκων και το μέλλον του τόπου» και στο γεγονός πως  «η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι συλλογικές οντότητες έκφρασης των πολιτών του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης διαμαρτύρονται για την απουσία ενημέρωσης και διαλόγου και αναμένονται αντιδράσεις τους όπως και η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την ανάκληση της ΚΥΑ. Γι αυτό και ερωτά τον αρμόδιο υπουργό αν είναι στις προθέσεις του η ανάκληση της ΚΥΑ με την οποία ορίζεται ο ΧΔΒΑ σε συγκεκριμένη περιοχή του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.  

Χαμογελάτε
Σε τι διαφέρεις από το αφεντικό σου;
Όταν κάποιος άλλος σε βοηθάει, "φορτώνεις" άλλους.  Όταν κάποιος τον βοηθάει, κατανέμει ευθύνες.
Όταν είσαι εκτός γραφείου, "περιφέρεσαι ασκόπως" ή "κοπροσκυλιάζεις".  Όταν το κάνει το αφεντικό σου, "είναι σε δουλειά" ή "έχει meeting".
Όταν τηλεφωνείς και λες ότι είσαι άρρωστος, έκανες το Σαββατοκύριακο τριήμερο.  Όταν το κάνει το αφεντικό σου, πρέπει να είναι πολύ άρρωστος.
Όταν ζητάς να φύγεις νωρίτερα, έχεις γκόμενα ή πάς για ψώνια.  Όταν το αφεντικό σου φεύγει νωρίτερα, έχει σημαντική δουλειά. 
Όταν κάνεις καλή δουλειά, σου χτυπούν την πλάτη και λένε μπράβο.  Όταν το αφεντικό σου κάνει καλή δουλειά, το μπόνους χτυπάει ταβάνι.
Όταν ξεχνάς να κάνεις κάτι, ακούς ότι "όλα πρέπει να στα λένε;;;"  Όταν δεν κάνει κάτι το αφεντικό σου, "ε, όλα αυτός θα τα κάνει;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: