Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 22-7-11

Εκτελεστικός Γραμματέας
Ο Γιάννης Σταματάκος, πολιτικός μηχανικός, και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη «Νέα Πελοπόννησο»,   επελέγη από τον Πέτρο Τατούλη για τη θέση του  Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά το νόμο ο Εκτελεστικός Γραμματέας διορίζεται και απολύεται με απόφαση του περιφερειάρχη που δημοσιεύεται σε περίληψη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει, δε, να ασκεί τα καθήκοντά του, όταν ο περιφερειάρχης που τον προσέλαβε απολέσει την ιδιότητά του για οποιονδήποτε λόγο. Οι αποδοχές του Εκτελεστικού Γραμματέα είναι ίσες με τα δύο τρίτα (2/3) της αντιμισθίας του περιφερειάρχη.

Αντιπεριφερειάρχης
Για τη  Δευτέρα έχει οριστεί να γίνει  η εκλογή του νέου αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, στη θέση του παραιτηθέντος Χρήστου Μαλαπάνη.  Θα εκλεγεί από τους επτά περιφερειακούς συμβούλους, που έχουν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της πλειοψηφίας του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Κυρίως,  τη θέση θα διεκδικήσουν οι: Παναγιώτης Αλευράς και ο Γιάννης Αργυράκης.

Φυλακές
Πλήρη φάκελο με εναλλακτικές τοποθεσίες ετοιμάζουν στην Καλαμάτα, ο οποίος θα κατατεθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, για την κατασκευή φυλακών στην περιοχή τους.   Γράφει μεταξύ άλλων για τη σύσκεψη αρμοδίων φορέων που πραγματοποιήθηκε στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, η εφημερίδα «Ελευθερία»:  «Αν και -όπως είπε- όλα θα κριθούν στη Δικαιοσύνη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας υπογράμμισε ότι η ευρύτερη περιοχή έχει όλα τα επιχειρήματα με το μέρος της διευκρινίζοντας πάντως πως δεν επιθυμεί να δημιουργηθεί ανταγωνισμός με την Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη. Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης, αφού πρώτα ευχαρίστησε το Δήμο Καλαμάτας για τη στάση που κράτησε στη σχετική συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, αλλά και τον βουλευτή Δημήτρη Κουσελά για την άμεση παρέμβασή του στον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, τόνισε ότι αφενός η Τρίπολη ανήκει δικαστικά στο Εφετείο Ναυπλίου με δύο φυλακές χωρίς καμία υποβάθμιση και αφετέρου προέτρεψε τη δημοτική αρχή να προβεί στην πρόταση περισσότερων της μίας θέσης, ώστε να αποφευχθούν τυχόν γραφειοκρατικά εμπόδια».

Μελέτες αιολικών
Η 15η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί στις  25 Ιουλίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 4.30 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης». Κατ’ αυτήν κυριαρχούν οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή αιολικών πάρκων, καθώς  οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην Περιφέρεια, αφορούν την κατασκευή αιολικών πάρκων στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, στους Δήμους Ανατολικής Μάνης και Μονεμβασιάς στη Λακωνία και σε περιοχές της Κυνουρίας στην Αρκαδία.

Τιμή στο Μίκη
Τιμητική εκδήλωση, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δ. Βέλου-Βόχας  διοργανώνεται το Σάββατο 30 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στη παραλία Βραχατίου,  για τη συμπλήρωση των 86 χρόνων του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Στην εκδήλωση μαζί με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα πάρουν μέρος οι :Σοφία Παπάζογλου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Παναγιώτης Πετράκης. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Χαμογελάτε
Κυνηγάει η τροχαία έναν οδηγό ο οποίος τρέχει με 200 χιλιόμετρα.  Μετά από πολλά τον εγκλωβίζουν και τον ακινητοποιούν . Τον πλησιάζει ο επικεφαλής των αστυνομικών  και του λέει:
- Φαντάζομαι να αντιλαμβάνεσαι τί θα σου συμβεί, γιατί έχεις ξεσηκώσει ολόκληρη την αστυνομική δύναμη της πόλης . Όμως παρά την ταχύτητα που έτρεχες σε παραδέχθηκα σαν οδηγό και θέλω να σου δώσω μια ευκαιρία . Αν λοιπόν μου πεις μια καλή δικαιολογία, γιατί έτρεχες σαν παλαβός, θα σε αφήσω να φύγεις .
Σκέφτεται ο άλλος για πολύ λίγο και του λέει .
- Τί να σου πω : την περασμένη εβδομάδα το έσκασε η γυναίκα μου με έναν αστυνομικό και νόμιζα ότι με κυνηγούσατε για να μου την δώσετε πίσω !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: