Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Έφτασε η ώρα

Με τους δημάρχους συναντάται την Δευτέρα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Το αντικείμενο της σύσκεψης είναι το ΕΣΠΑ. Η μεταφορά της αρμοδιότητας και οι κινήσεις της αιρετής περιφέρειας. Φαντάζομαι με την ψυχή στος τόμα θα φτάσουν κάποιοι δήμαρχοι στο Αποστολοπούλειο αν κανείς σκεφτεί την πρόθεση του 1ου αιρετού να αναθεωρήσει όλα τα έργα στο ΕΣΠΑ προκειμένου αυτά που θα υλοποιηθούν να έχουν και την έγκριση του Περιφερειακού συμβουλίου.

Ακούνε μείωση και βγάζουν καντήλες!
Είναι να απορείς πραγματικά. Κάποιοι ιδιοκτήτες ακίνητοι σαν τα γαϊδούρια που στυλώνουν τα πόδια , αρνούνται πεισματικά να ρίξουν τις τιμές των ενοικίων. Αποτέλεσμα είναι σήμερα πολλοί χώροι ακόμα και στο κέντρο της Τρίπολης να παραμένουν ανοίκιαστοι και αδειανοί. Και σκέφτεται ο λογικός νους , προτιμούν να το έχουν ανοίκιαστο από το να το έχουν νοικιασμένο και να λαμβάνουν λιγότερα χρήματα; Άβυσσος η ψυχή των ιδιοκτητών!

Παρελθόν οι θρησκευτικοί γάμοι
Η φτήνια τρώει τον παρά λέει ο λαός μας και η ακρίβεια τον.. θρησκευτικό γάμο! 100% έχουν αυξηθεί οι πολιτικοί γάμοι στο Δήμο της Τρίπολης με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να κινδυνεύει να πάθει… ζάχαρο από τα πολλά κουφέτα! Βλέπετε στο Δήμο Τρίπολης το κόστος είναι μικρό, μόλις 15 ευρώ για τα παράβολα χρειάζεσαι και … παντρεύεσαι! Λίγοι καλοί φίλοι, μια ανθοδέσμη , μια φωτογραφική μηχανή και ο γάμος είναι γεγονός! Στην εκκλησία βλέπετε την τελετή ακολουθούν τραπέζια και πανηγύρια και όλα αυτά; Εκτοξεύουν το κόστος στα ύψη! Στο Δημαρχείο λοιπόν και στον Ταλούμη; Bonus!

Χαρές και πανηγύρια!
Καταντήσαμε σ αυτή τη χώρα να πανηγυρίζουμε και να θεωρούμε επιτυχίες τα αυτονόητα! Ένα τέτοιο αυτονόητο πανηγυρίζει και η περιφέρεια Πελοποννήσου από την Πέμπτη. Εγκρίθηκε λέει η οριστική μελέτη για το λιμάνι του Γυθείου, έργο σημαντικό και σπουδαίο για την ανάπτυξη της περιοχής και της περιφέρειας και ουδείς αντιλέγει! Το αξιοσημείωτο είναι πως εκείνη η προμελέτη είχε εγκριθεί πριν από 6 χρόνια από τον τότε υφυπουργό Πολιτισμού Πέτρο Τατούλη (διπλή χαρά για τον περιφερειάρχη που έβαλε το δαχτυλάκι του, έτσι λέει!). αλήθεια γιατί χρειάζονται 6 χρόνια για να περάσουμε από το ένα στάδιο στο άλλο; Να ναι η γραφειοκρατία; Να ναι η έλλειψη προσωπικού; Μην είναι η έλλειψη βούλησης; Και με τέτοιο διογκωμένο δημόσιο τομέα όλες αυτές οι διαδικασίες δεν θα έπρεπε να πηγαίνουν «αέρα»; Είπα εγώ τώρα! Πάντως ο Πέτρος έχει χαρά μεγάλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: