Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 26-8-11

Ακατανόητες συμπεριφορές
Τη φύλαγε του Τατούλη ο Μπαρούτσας στη προχθεσινή συνδιάσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ στα Ίσθμια και του επετέθη φραστικά, την ώρα που αυτός έβγαινε από το αυτοκίνητό του στο γκαράζ,. Φράσεις του τύπου   «κότα», «θα σε δείρω» και άλλες με σεξουαλικά υπονοούμενα «στόλισαν» τον Περιφερειάρχη. Οι αστυνομικοί, που βρίσκονταν την ώρα εκείνη μπροστά στο συμβάν και δεν γνώριζαν το δράστη,  βρέθηκαν σε δίλλημα αν πρέπει  να το συλλάβουν, τους έβγαλε όμως από την αμηχανία ο Τατούλης, υποδεικνύοντάς τους να αδιαφορήσουν.  Κατόπιν αυτού εκείνος έφυγε ανενόχλητος και βρίζοντας, χωρίς να ασκηθεί δίωξη εναντίον του.

Ο κ. Μπαρούτσας δεν μπορεί ακόμα να «χωνέψει» τον αποκλεισμό του από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη, που η κομματική  ιντελιγκέτσια του Κινήματος του είχε  απλόχερα προσφέρει. Γι αυτό και το πολύ της θλίψεως τον οδηγεί σε ακραίες συμπεριφορές. Ως πότε όμως;

«Ανθρώπινη φωνή»
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης παρουσιάζει απόψε στο θέατρο του Αγιώργη, ένα από τα διασημότερα έργα του Ζαν Κοκτώ αλλά και από τα πιο σημαντικά του σύγχρονου γαλλικού δραματολογίου, την «Ανθρώπινη φωνή», σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη.
Η απόδοση είναι τού Μάριου Πλωρίτη και του σκηνοθέτη που υπογράφει και την δραματουργική επεξεργασία.  Πρωταγωνιστεί η Κερασία Σαμαρά και συμμετέχει ο Αλέξανδρος Νταβρής. Στο πιάνο συνοδεύει ο Νικόλας Μπράβος.
Στην Ανθρώπινη φωνή (που πρωτοανέβηκε το 1930 στην Κομεντί Φρανσέζ με ερμηνεύτρια την Μπέρτ Μποβί και αργότερα  ερμηνεύτηκε από την Άννα Μανιάνι και την Ίγκριντ Μπέργκμαν) μια γυναίκα μάς μιλάει για τον έρωτα, την μοναξιά, την εγκατάλειψη, την προδοσία, το ψέμα και την αλήθεια, την απόγνωση, την λατρεία, το πάθος, την απόρριψη, το αδιέξοδο των σχέσεων: αισθήματα που φιλοξενούνται σ’ αυτό το διαχρονικό κείμενο του Ζαν Κοκτώ και δεν αλλάζουν όσο κι αν αλλάζουν οι εποχές.

 Εγκαίνια
Το θεμέλιο λίθο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, στο Ζευγολατιό Μαντινείας, έθεσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος.  Ιερείς, Διάκονοι, πλήθος Ενοριτών της Ενορίας Ζευγολατιού  και Τριπολίτες, συμμετείχαν στην ως άνω ακολουθία της Θεμελιώσεως.
«Μια δροσοσταλίδα στη ψυχή μας»
Για «μια εμπειρία» στο Αστρος κάνει λόγο το σχόλιο της έγκριτης δημοσιογράφου Σάντρας Βούλγαρη, που παρακολούθησε προ ημερών  εκδήλωση του Γυμνασίου Αστρους,  αφιερωμένης στο Μάνο Λοϊζο. Γράφει μεταξύ άλλων: «Ετσι βρεθήκαμε οικογενειακώς πριν από λίγες μέρες στο Θέατρο Παράλιου Αστρους προς υποστήριξη της Πολιτιστικής Ομάδας του Γυμνασίου Αστρους. Νεαρά κορίτσια απήγγειλαν ποιήματα, σκέψεις τους, ενώ ενδιάμεσα το συγκρότημα «Actus» ερμήνευσε τραγούδια του συνθέτη με φόντο ένα βίντεο που είχαν δημιουργήσει οι μαθητές. Ναι το κλίμα ήταν άκρως εφηβικό με slides δελφινιών να βουτούν στα κύματα, ζευγαριών που φιλιόντουσαν κ.λπ. και σίγουρα δεν μπορούσε να συγκριθεί με άλλες «επαγγελματικές» παραστάσεις που παρουσιάζονται στο θέατρο. Παραστάσεις που για διάφορους λόγους δεν άφησαν πίσω τίποτα ιδιαίτερο για να πεις πως σε άγγιξαν. Κι εκεί που δεν το περίμενες, ένα διαμαντάκι. «Μια δροσοσταλίδα στη ψυχή μας», γράφουν για τον Λοΐζο οι έφηβοι του 2011. «Δελφίνι, δελφινάκι, πάμε πιο γρήγορα…». Ενα ολοζώντανο χτυποκάρδι που χοροπήδησε, κατευθείαν από την καρδιά της Πολιτιστικής Ομάδας Γυμνασίου Αστρους στη δική μας! Μπράβο!».
Γιώργος Σαραντάρης
Εβδομήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον πρόωρο θάνατο του Γιώργου Σαραντάρη (1908-1941), ενός από τους πιο σημαντικούς και σχετικά παραγνωρισμένους ποιητές του ελληνικού 20ού αιώνα. Το Πολιτιστικό Σωματείο «Γιώργος Σαραντάρης», διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή, 28 Αυγούστου, μια σύνθετη εκδήλωση μνήμης στο Λεωνίδιο, γενέτειρα του Τσάκωνα ποιητή. Σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας, έχει ετοιμάσει ένα συγκινητικό σε απλότητα και ουσία πρόγραμμα και περιμένει τους φίλους της ποίησης του Σαραντάρη στο Λεωνίδιο στις 8.30 το βράδυ της Κυριακής. Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή ταινίας, μουσική και τραγούδι, ομιλίες. Σύντομες σκέψεις για τον ποιητή και διανοούμενο θα μοιραστεί με το κοινό ο Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος, γενικός γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου και αμέσως μετά θα προβληθεί η ταινία του Τάσου Ψαρρά για τη ζωή και το έργο του Σαραντάρη (παραγωγή ΕΡΤ) με αφήγηση του  Κώστα Καστανά. Ο Νίκος Βαρβαρέσος, μέλος του θεατρικού ομίλου Νότιας Κυνουρίας θα τραγουδήσει μελοποιημένους στίχους του ποιητή, ο Κώστας Καστανάς θα διαβάσει ποίηση και η Νένα Βενετσάνου θα τραγουδήσει στίχους a cappella.

Χαμογελάτε
Ήταν ένας τυφλός και μπήκε κατά λάθος σε ένα bar για γυναίκες. Κάθεται και νομίζοντας ότι μιλάει στον barman λέει: - Φίλε, να σου πω το τελευταίο ανέκδοτο για ξανθιές;
Τον ακούει μια γυναίκα που καθόταν πιο δίπλα και του λέει:
- Φίλε, πριν πεις το ανέκδοτο πρέπει να σου πω 5 πράγματα:
1) η barwoman είναι ξανθιά.
2) η σερβιτόρα είναι ξανθιά.
3) η κοπέλα που κάθεται αριστερά σου είναι 1.90, ξανθιά και έχει μαύρη ζώνη στο καράτε.
4) η κοπέλα που κάθεται δεξιά σου είναι ξανθιά και μόλις προχθές αποφυλακίστηκε για φόνο και...
5) ...κι εγώ είμαι ξανθιά... Λοιπόν, θέλεις να πεις ακόμη το ανέκδοτό σου;
Τότε  της απαντά ο τυφλός:
- Ε, άστο... Αμα είναι να το εξηγώ 5 φορές...
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για την πληροφόρηση σας, το ίδιο πρωί στις 26/8, ο Μπαρούτσας σε συνεργασία με τον αδελφό του ήταν οι πρωταγωνιστές επεισοδίου στην Στεμνιτσα. Πλησιάζοντας ένα καθήμενο Στεμνιτσιώτη στην πλατεία του χωριού τον πλησίασαν από πίσω και τον ξυλοκόπησαν.
Οποιες διαφορές και έχουν με το θύμα, έχουν φτάσει στην απόλυτη εξαθλίωση. Αφου έφτασε να απαιλεί και τον Τατούλη ότι θα τον δείρει!!
Ούτε να τον λυπηθεί κανείς για την κατάντια του δεν μπορεί !!
Κρατάω την ανωνυμία μου για να μην τις φάω και εγώ.