Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 29-8-11

Πρόκληση
Εμβρόντητη η κοινή γνώμη συνεχίζει να συζητά την  απροκάλυπτη χειροδικία  Μπαρούτσα κατά Τατούλη, στην προχθεσινή συνδιάσκεψη της Περιφερειακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ. Η κατάσταση έφθασε σε ακρότητες από μεριάς του τέως Δημάρχου, ο οποίος πέρα από υβριστικούς αφορισμούς και απειλές, που δεν καταγράφονται, προχώρησε και σε «αποκλεισμό» του αυτοκινήτου του Περιφερειάρχη, την ώρα που εκείνος αναχωρούσε από τη συγκέντρωση,  με αποτέλεσμα  η συμπλοκή να καταστεί βεβαία. Η αστυνομία τον συνέλαβε, τον κράτησε για αρκετή ώρα στο Τμήμα και μόνο όταν ο Περιφερειάρχης εξεδήλωσε την πρόθεσή του να μην προχωρήσει στα περαιτέρω, αφέθη ελεύθερος.


Ακυρη τοποθέτηση
Δεν αναλαμβάνει τελικά, κατά ασφαλείς πληροφορίες μας, η κ. Δήμητρα Καλομοίρη τη διοίκηση του Παναρκαδικού νοσοκομείου. Υπάρχει κώλυμα, γιατί είναι υπάλληλος  του εν λόγω ιδρύματος και ο νόμος απαγορεύει την ανάληψη τοιούτων θέσεων.  Ο νέος διοικητής θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα από τον υπουργό Υγείας.

Υπέρ φυλακών
Μετά από 3 συνεδριάσεις, τελικά, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης κατάφερε να πάρει απόφαση - και μάλιστα ομόφωνη - υπέρ της κατασκευής των φυλακών στην περιοχή!
Για να παρθεί η ομόφωνη απόφαση χρειάστηκε να αλλάξουν στάση οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας Κλουκίνας και Λύγουρη και να ψηφίσουν ΝΑΙ παρόλο που είναι εναντίον και να λείπουν από το συμβούλιο οι σύμβουλοι Δράκος και Τζεβελέκος !!
Έτσι ξεπερνώντας  το πρόβλημα που είχε η παράταξη του Δημάρχου Παναγιώτη Μπούρα, έχουμε το αποτέλεσμα που αναμενόταν. Μάλιστα το Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα και  για την δημιουργία επιτροπής διαχείρησης του φακέλου για την κατασκευή των φυλακών, με τον Δήμαρχο κ. Μπούρα να προτείνει στην επιτροπή να μετέχουν μόνο σύμβουλοι δικοί του , αναλαμβάνοντας έτσι την πλήρη ευθύνη για οπιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα, θετική η αρνητική!
Πηγή: kafeneio-megalopolis.blogspot.com


Παναρκαδική Ομοσπονδία
Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής, σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης,  έδωσε υπόσχεση δωρεάς ύψους εκατό χιλιάδων δολαρίων, για τη στήριξη του καινούργιου Εθνικού Ελληνικού Μουσείου του Σικάγου, εκ των οποίων οι πενήντα χιλιάδες θα δοθούν από την περιφέρεια των Μεσοδυτικών πολιτειών.
Ποδήλατα
Σε μια λιτή τελετή στην πλατεία Άρεως έγινε χθες το βράδυ η παράδοση 50 ποδηλάτων στον δήμο Τρίπολης από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος, «Το ποδήλατο στη ζωή μας» που ξεκινάει από την πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Τα ποδήλατα παρέδωσε  ο υφυπουργός υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης Χρήστος Αηδόνης στον δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη. Η χρήση των ποδηλάτων από τους πολίτες  θα διευκρινιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα από τον δήμο Τρίπολης.

Σχολικά για απόρους
Σε μια προσπάθεια συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά  αδύναμων οικονομικά οικογενειών έχει αποδυθεί  στην Τρίπολη και σε όλη την Ελλάδα «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Και σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε τη συμμετοχή όλων για να παρέχουμε τα απαραίτητα σχολικά είδη στα παιδιά που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι εξαιρετικά δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες έχουν αυξήσει τον αριθμό των παιδιών και των οικογενειών που χρειάζονται στήριξη». Στην Τρίπολη η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 22, με τηλέφωνο επικοινωνίας είναι : 2710-234-154
Χορευτικά
Χορευτική Συνάντηση των Λυκείων των Ελληνίδων της  χώρας, για τον εορτασµό των 100 χρόνων από την ίδρυσή του και των 43 χρόνων από την ίδρυση του παραρτήµατος Τρίπολης  έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 30 και Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011 στις 9.00 µ.µ. στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου. Διοργανώνεται από το Παράρτηµα του Λυκείου των Ελληνίδων της Τρίπολης, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τρίπολης. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο  του Δήμου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Φωτοβολταϊκό Μεγαλόπολης
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου
στη Μεγαλόπολη που διεξήγαγε η ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ, θυγατρική της ΔΕΗ.
Ο διαγωνισμός αφορά στην κατασκευή και τη λειτουργία δύο φωτοβολταϊκών σταθμών, ισχύος
39MW και 11MW αντίστοιχα. Οι εταιρείες και κοινοπραξίες που είχαν λάβει μέρος στο διαγωνισμό,
οι οποίες ήταν οι ΤΕΡΝΑ Α.Ε., J&P ΑΒΑΞ Α.Ε., Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ - ΒΙΟΣΑΡ Α.Ε. και Κ/Ξ INTRAKAT-FCC CONSTRUCTIONS S.A.-ESPELSA.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το χαμηλότερο οικονομικό τίμημα προσέφερε η εταιρεία J&P ΑΒΑΞ
Α.Ε.

Χαμογελάτε
Ένας παπαγάλος στο πλοίο κοίταζε τον ταχυδακτυλουργό που εξαφάνιζε διάφορα αντικείμενα  και κάθε φορά που  τα εξαφάνιζε κάτι έλεγε ο παπαγάλος
- Στο καπέλο του το έχει! Στο μανίκι του το έχει! Κοιτάξτε την τσέπη του πώς φουσκώνει!
Ξαφνικά βουλιάζει το πλοίο και μένουν μόνοι τους σε μια σανίδα, ο παπαγάλος και ο ταχυδακτυλουργός να κοιτάζονται.
Περνάνε 1,2,3 μέρες και την 4η μέρα λέει ο παπαγάλος:
- Εντάξει ρε! Σε παραδέχομαι. Αλλά που το έβαλες το πλοίο;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει για τον Μπαρούτσα με τις πράξεις του και την συμπεριφορά του ξέρουμε πλέον περί τινος πρόκειται.
Και με την όποια συμπάθεια μάλλον οι δικοί του πρέπει να τον πάνε σε κανένα ψυχίατρο γιατί είναι προφανές ότι ο άνθρωπος έχει πρόβλημα.
Το ερώτημα που προκύπτει όμως είναι γιατί ο Τατούλης δεν προχώρησε το θέμα στο αυτόφορω;;;
Δεν ξέρει ότι μία τέτοιου είδους καραμπινάτη καταδίκη του Μπαρούτσα τον αποκλείει από κάθε μελλοντική πολιτική εξέλιξη;;; ¨η μήπως το ξέρει;;