Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 3-8-11

Ελεγκτής
Κατέφθασε, άμα τη προσκλήσει της από το Δήμο και κατόπιν απόφασης του ΔΣ, η επιθεωρήτρια του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να ξεκινήσει τον έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία των οχτώ πρώην Δήμων που αποτελούν τον νέο Καλλικρατικό δήμο Τρίπολης. Συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο επί των οικονομικών κ. Σαββάκη και έδωσαν ραντεβού για μετά της Παναγίας, οπότε και θα γίνει ο ουσιαστικός έλεγχος, με ιδιαίτερη βαρύτητα σε δικαστικές αποφάσεις που τελεσιδίκησαν και για τις ποίες δεν ασκήθηκαν ένδικα μέσα, σε δεύτερο βαθμό.

Οι φυλακές
Στην ουσία όλοι θέλουν τις φυλακές, μόνο που διαφοροποιούνται στο είδος των φυλακών που θέλουν. Αυτό προέκυψε από το προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο, όπου η πλειοψηφία των συμβούλων ψήφισε την πρόταση Σμυρνιώτη για νέο σωφρονιστικό κατάστημα στα όρια του δήμου Τρίπολης,  παίρνοντας απόφαση για τη δημιουργία  επιτροπής η οποία θα διαβουλευτεί με το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να ενημερώσει το Δήμο, ο οποίος και θα καταθέσει την πρότασή του.
Η άλλη πρόταση, αυτή των κ.κ. Γεωργακόπουλου και Νικολάου έλεγε  ότι οι φυλακές πρέπει να παραμείνουν στο Δήμο Τρίπολης, αλλά να μεταφερθούν σε ένα νέο, σύγχρονο κτίριο, το οποίο θα εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες σε εργαζομένους και κρατούμενους. Όμως υποστηριχτές βρήκε μόνο τους δύο και τους:  Αναγνωστόπουλο και Γιόκαρη.
Παραδοσιακοί χοροί
Ένα πολύ όμορφο θέαμα θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στις 6 του Αυγούστου στο ανοιχτό θέατρο του Παραλίου Αστρους. Ο Σύλλογος Ελληνικών χορών και Εθνογραφικών ερευνών «Ο Θυρεάτης» και ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας διοργανώνουν το 4ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Αστρους με τίτλο «Πες μου Θάλασσα». Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα καθώς και καταξιωμένοι καλλιτέχνες της παραδοσιακής μουσικής. Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης θα είναι ο δάσκαλος στο σαντούρι Νίκος Καρατάσος. Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη θαλασσινή ζωή, στα μεράκια, στις πίκρες, στους καημούς και στις χαρές που γεννά το υγρό στοιχείο στη βιοτή και τη συνείδηση του Έλληνα.
Τηλεθέρμανση ΚΥ
Υπογράφτηκε η Σύμβαση μεταξύ του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης και της Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης Α.Ε. του Δήμου Μεγαλόπολης, για την σύνδεση του Κέντρου Υγείας, με το δίκτυο Τηλεθέρμανσης.
Η Επιχείρηση, θα παρέχει θερμική ενέργεια στο Κ.Υ., σύμφωνα με τους Γενικούς Όρους Σύμβασης Παροχής Τηλεθέρμανσης της Επιχείρησης.
Η σύνδεση του Κ.Υ. με το σύστημα Τηλεθέρμανσης της Επιχείρησης, θα γίνει επί της οδού Θ. Αυγερινού, ιδιοκτησίας του Κ.Υ.
Με την σύνδεση αυτή, το Κ.Υ. θα καλύπτει τις ανάγκες του σε θέρμανση με μειωμένο κόστος σε σχέση με τη χρήση πετρελαίου και η οποία θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2011.
Χαμογελάτε
Εάν έπεφτε ένα έντομο στην κούπα του καφέ σας, πώς θα αντιδρούσατε; Δείτε πως θα αντιδρούσαν διάφορες εθνικότητες: 
1.Εγγλέζος: Πετάει την κούπα με τον καφέ και φεύγει από την καφετέρια. 
2. Αμερικάνος: Βγάζει το έντομο και συνεχίζει να πίνει τον καφέ του. 
3. Κινέζος: Τρώει το έντομο και πετάει τον καφέ. 
4. Εγκλωβισμένος Παλαιστίνιος: Πίνει τον καφέ μαζί με το έντομο. 
5. Σκωτσέζος: Πιάνει το έντομο και το σφίγγει φωνάζοντας...φτύσε τον καφέ ρε! 
6. Έλληνας: Βρίζει τη γυναίκα του και πάει στη μάνα του να πιεί ένα καφέ της προκοπής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: