Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 31-8-11

Χρόνια πολλά
Τα ονομαστήριά του ήγε προχθές Τρίτη 29 Αυγούστου 2011, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος. Λόγω πένθους - πριν λίγο καιρό είχε πεθάνει ο αδελφός του στη Αμερική -  δεν εόρτασε επίσημα, αλλά  λειτούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο χωριό του Πάπαρι, τελώντας  παράλληλα μνημόσυνο στη μνήμη των γονέων και αδελφών του. Από τους πρώτους που έσπευσαν να τον συγχαρούν ήταν ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος ενωρίς προσήλθε στη θεία λειτουργία, συνοδευόμενος από τους μητροπολίτες, Ελλασώνος Βασίλειο, Ιλίου Αθηναγόρα και τον Επίσκοπο  Ανδρούσης Θεόκτιστο.
Συλλειτουργοί στη θεία ευχαριστία  και οι  μητροπολίτες Πατρών και Γόρτυνος.
Την  προηγούμενη μέρα, Δευτέρα 29η Αυγούστου ε.ε, παραμονή της εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου, ο Μητροπολίτης  χοροστάτησε στην  ακολουθία  του εσπερινού, στον  μοναδικό για την Μητρόπολη  Μαντινείας και Κυνουρίας Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου, στην  Κάτω Ασέα.  Παραβρέθηκαν,  ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, o Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας  Πολύκαρπος και  ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας  Χρυσόστομος.   Και από τη στήλη, έτη πολλά σεβασμιότατε και ας γκρινιάζουμε καμιά φορά.  Όλοι για την εκκλησία νοιαζόμαστε.
Ακατάλληλος χώρος
Χαμός στην προχθεσινή συναυλία Hip hop της πλατείας Αρεως. Κραυγές αγανάκτησης από θαμώνες και περίοικους της περιοχής, καθώς τα ντεσιμπέλ των εγκαταστάσεων της εκδήλωσης ξεπέρασαν κάθε  ανεκτό όριο. Το δημαρχιακό γραφείο κατακλύστηκε από τηλεφωνήματα δημοτών που εξέφραζαν με κάθε τρόπο την οργή τους για τη βάναυση  εισβολή συνηθειών  πέραν και έξω του χώρου, που προορίζεται για ξεκούραση και αναψυχή, όλων των ηλικιών, οι οποίες συνυπάρχουν από καταβολής της πλατείας.  Επί τέλους, ας γίνει κατανοητή και σεβαστή μια συνήθεια που σεβάστηκαν όλες της δημοτικές παρατάξεις που κυβέρνησαν αυτήν την πόλη. Οι όποιες εκδηλώσεις ας αναζητήσουν άλλους χώρους, όπως το Πνευματικό Κέντρο ή το θέατρο του Αγιώργη.
ΚΝΕ και ποδήλατο
Ποδηλατοδρομία οργανώνει η τοπική Κομουνιστική Νεολαία  σήμερα Πέμπτη, στην Τρίπολη. Ο λόγος; «Σε μια περίοδο που αφαιρούν το δικαίωμα στην δουλειά, στην υγεία στην και στη ζωή γενικότερα από την εργατική τάξη και τα παιδιά της, τους αφήνουν το «δικαίωμα» να καλλιεργεί χασίς σε γλάστρες. Ας αναλογιστούν οι άνθρωποι του μόχθου πως θέλει το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα και τα κόμματά του τη νεολαία. Θέλουν μια νεολαία μισοζαλισμένη, με σκυμμένο το κεφάλι γιατί βολεύει το πέρασμα της πολιτικής τους. Πρέπει να βγάλει ο λαός συμπεράσματα, να συμπαραταχθεί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ και να παλέψει για μια κοινωνία που κουμάντο θα κάνει η εργατική τάξη και τα σύμμαχα στρώματα, για τη λαϊκή εξουσία-λαϊκή οικονομία. Για μια ζωή ελεύθερη από τα ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.»
Διαμαρτυρία για Αστέρα
Επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργού Πολιτισμού κ. Γερουλάνο και το Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή, απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Μπουντρούκας ζητώντας την εφαρμογή του δικαίου για την άρση της αδικίας που υφίσταται  η ποδοσφαιρική ομάδα του Αστέρα  Τρίπολης. Και μεταξύ των άλλων επιχειρημάτων αναφέρει και το ότι:
«…πραγματικά εδώ θίγεται και καταστρέφεται μία σημαντικότατη επένδυση και επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά μία κρατική μηχανή, η οποία αντί να παρέχει σταθερότητα και ασφάλεια στους επενδυτές, τους αναγκάζει για άλλη μια φορά να γυρίσουν την πλάτη τους στην ελληνική περιφέρεια».
Τους τίμησαν
Τη μνήμη του Λεωνίδα Κύρκου - πολιτικής  φυσιογνωμίας που αποδέχθηκε τα μηνύματα του εμφυλίου, στάθηκε απέναντι στο δογματισμό και ανέλαβε πρωτοβουλίες για μείωση της έντασης της περιόδου εκείνης, όπως είπε ο Π. Τατούλης -  και του Λυκούργου Καλλέργη – σημαντικότατης, επίσης,  φυσιογνωμίας της τέχνης και της πολιτικής -  που χάθηκαν πρόσφατα,  τίμησε το Περιφερειακό Συμβούλιο την περασμένη Δευτέρα, τηρώντας ενός λεπτού σιγή.
Χαμογελάτε
Ένας Πόντιος βλέπει μία ταινία για 10η φορά. Σε μία σκηνή που ο ήρωας πέρναγε από μία ριψοκίνδυνη αποστολή τον ρωτάει ο διπλανός του:
- Θα αντέξει; - Ναι, απαντά αυτός.
- Το έχεις ξαναδεί - Βέβαια!
Μετά από λίγο ο ήρωας πεθαίνει και ο διπλανός τον ξαναρωτάει:
- Μα καλά, δεν μου είχες πει ότι θα τα κατάφερνε; Είπες ότι είχες ξαναδεί την ταινία!
- Ε, νόμιζα ότι θα είχε πια μάθει από τα λάθη που έκανε τις άλλες φορές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: