Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 4-8-11

Νηπιαγωγεία
Τη μεταστέγαση πέντε νηπιαγωγείων αποφάσισε, ύστερα από εισήγηση της σχολικής επιτροπής υπό τον κ. Καλτεζιώτη, το δημοτικό συμβούλιο. Πρόκειται για τα:
1ο νηπιαγωγείο, επί της οδού Μητροπολίτη Δανιήλ που μετακινείται στο κτίριο που
βρίσκεται επί των οδών Γρηγορίου Ε΄ 24 και Αρβάλη, ιδιοκτησίας Κληροδοτήματος Σχίζα. 2ο νηπιαγωγείο, επί της οδού Αίθρας 3, που μετακινείται σε ανεξάρτητο κτήριο (Γυμναστήριο) του 4ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης, στην παλιά Ακαδημία. 6ο νηπιαγωγείο, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου, που μετακινείται στο 7ο Δ.Σ Τρίπολης, επί της οδού Αταλάντης 42. 9ο νηπιαγωγείο, επί της οδού Λαγοπάτη 20, που μετακινείται στο 10ο Δημοτικό, επί της οδού Αρακλόβου 12. 13ο νηπιαγωγείου, επί της οδού Στ. Ρολογά, που  μετακινείται στο 3ο Δημοτικό, επί της οδού Αγ. Τρύφωνα 18.

Κατά τον κ. Καλτεζιώτη « τα κονδύλια που θα εξοικονομηθούν από την μη καταβολή
ενοικίου, θα χρησιμοποιηθούν για να συντηρηθούν και βελτιωθούν οι κτηριακές εγκαταστάσεις των συστεγαζόμενων σχολικών μονάδων, βελτιώσεις οι οποίες θα γίνονται πλέον στην περιουσία του Δήμου και όχι σε ενοικιαζόμενες αίθουσες όπως μέχρι σήμερα».
Πολιτιστικά Νεστάνης
Δραστηριοποιείται ο Νεστανιώτικος Όμιλος Στήριξης Τοπικών Εθίμων και Αναζήτησης και σε ανακοίνωσή του για τις δραστηριότητές του τον φετεινό15Αύγουστου επισημαίνει, μεταξύ άλλων:
«Φέτος ως θέμα της μεγάλης μας εκδήλωσης, που θα γίνει το βράδυ της  15ης Αυγούστου στην πλατεία του χωριού μας, θα κάνουμε μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν, για να θυμηθούμε τις «Παλιές Γυναίκες» της Νεστάνης.
Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε μερικές από τις δουλειές που κάνανε τότε, όπως τις βλέπουμε στις παλιές φωτογραφίες, και τις γνωρίσαμε από τα λόγια των μεγαλύτερων μας. Θα θυμηθούμε… τον αργαλειό - το κέντημα - τη ρόκα- τις στάμνες και τις βαρέλες  - τα ξύλα του λόγγου -  το ζύμωμα. Θα θυμηθούμε…. θα θυμηθούμε……
Θα βραβευτούν οι 3 καλύτερες γυναικείες και ανδρικές αυθεντικές φορεσιές.
Την εκδήλωση θα καλύψει μουσικά η ορχήστρα του χοροθεάτρου της Δόρας Στράτου με τον Ηλία Τζιάκα στο κλαρίνο. Θα χορέψει το χορευτικό των Πελοποννησίων της Εύβοιας».
 Δεν πληρώνουν
Αποποιούνται κάθε ευθύνη για το πρόβλημα των σκουπιδιών, ως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, γι αυτό και δεν πρόκειται να πληρώσουν τα όποια πρόστιμα επιβληθούν από την ΕΕ, που δεν είναι λίγα. 34500 ευρώ την ημέρα, από τη στιγμή που οριστικοποιηθούν. Τούτο δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σαββάκης στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, σημειώνοντας εμφατικά: εμείς δεν πληρώνουμε μία. Όχι στις επιχορηγήσεις
Αντέδρασε για μια ακόμη φορά ο επί κεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Παυλής κατά την  προχθεσινή του συνέντευξη, στο ζήτημα των χορηγιών του Δήμου σε διάφορες εκδηλώσεις τοπικών διαμερισμάτων, όπου κατασπαταλώνται πολλά χρήματα εδώ κι εκεί. Δήλωσε ευθαρσώς ότι πρέπει να σταματήσει το δημοτικό συμβούλιο να ασχολείται με τα πανηγύρια και καλό και να ασχολείται μόνο  με τα ουσιαστικά προβλήματα αυτών των διαμερισμάτων.
Οι Πεντηκοστιανοί
Την πλατεία Αγίου Βασιλείου ζητά με αίτημά της η Εκκλησία της Πεντηκοστής, για να κάνει τις συγκεντρώσεις της μια φορά το μήνα. Τούτο ανέφερε ο Αντιδήμαρχος κ. Ταλούμης στο Δημοτικό Συμβούλιο και το θέμα πήρε αναβολή, για να επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση.
Χαμογελάτε
Δυο πεινασμένες γάτες κάθονται ώρες ολόκληρες έξω από τη φωλιά των ποντικιών, που δεν τολμούσαν να ξεμυτίσουν.  Κάποια στιγμή στη μια κατέβηκε η εξής ιδέα, την οποία και έθεσε σε εφαρμογή αμέσως: 
Πήγε έξω από τη φωλιά των ποντικιών και άρχισε να γαβγίζει. Βγαίνει ένας ποντικός από τη φωλιά του και τον αρπάζει η γάτα. 
- Μα καλά, εγώ άκουσα σκύλο! λέει με έκπληξη ο ποντικός. 
- Αγαπητέ μου, μια ξένη γλώσσα είναι απαραίτητη στην εποχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: