Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 1-9-11

Δημοτικά
Δεν έγινε τελικά δημοτικό συμβούλιο την περασμένη Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε βάρος του Αστέρα. Στην αρχή της συνεδρίασης μίλησαν πολλοί, για τις μεθοδεύσεις που παρατηρούνται σε βάρος της ομάδας της Τρίπολης, και κατά πως φαίνεται  έχουν πολιτικά ελατήρια, υποκινούμενα από πολιτικούς της Βόρειας Ελλάδας. 

Η πρόταση διακοπής του Δημοτικού Συμβουλίου  που τέθηκε σε ψηφοφορία, συνάντησε την άρνηση του Δημήτρη Νικολάου, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων  πως «μόνη λύση είναι η διάλυση των ΠΑΕ, να πάψει η χρηματοδότηση τους από το Κράτος, να πληρώσουν τα χρέη τους στο Δημόσιο  και να σταματήσουν να συμπεριλαμβάνονται οι αγώνες στο Στοίχημα», παράλληλα με τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων ποδοσφαιριστών. Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Βασίλης Γιόκαρης που υποστήριξε πως  κατανοεί το αίτημα του Αστέρα και ζήτησε  «να δοθεί το συντομότερο λύση εκκαθάρισης στη σήψη του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Μακριά από τοπικιστικά, οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα». Γι αυτό και αρνήθηκε τη διακοπή του ΔΣ.
Το ψήφισμα
Στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου  που εκδόθηκε αναφέρεται πως :
«Οι μεθοδεύσεις και οι ωμές παρεμβάσεις εκ μέρους συγκεκριμένων κύκλων, πολιτικών και αθλητικών, για τον υποβιβασμό της ομάδας του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και μάλιστα κατά την έναρξη του πρωταθλήματος με ανατροπή τελεσίδικων αποφάσεων της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ από καθοδηγούμενα όργανα είναι φανερό ότι εξυπηρετούν μόνο μικροπολιτικούς σκοπούς  εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης απαξιώνοντας έτσι τα θεσμικά όργανα του αθλητισμού  και δυναμιτίζοντας για πολλοστή φορά το ελληνικό  πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
Η απαξίωση στο πρόσωπο της ομάδας του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ όλων των δημοτών μας αλλά και των Αρκάδων εν γένει  μας βρίσκει όλους αλληλέγγυους στον αγώνα που δίνει η ομάδα μας για την αποκατάσταση της σε βάρος της τελεσθείσας αδικίας». 
Περιβάλλον
Εκδήλωση για τα παιδιά διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 201, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Αρεως,  ο δήμος Τρίπολης,  στα πλαίσια της έναρξης της σχολικής χρονιάς για   να τα ενημερώσει σχετικά με τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης τα παιδιά θα υποδεχθούν ξυλοπόδαροι με μπαλονοκατασκευές , ο Ντόναλτ Ντακ με τη Νταίζη Ντακ ενώ αγαπημένοι τους ήρωες θα παίξουν με τη συμμετοχή των παιδιών μια παράσταση με οικολογικά μηνύματα.
Θα ακολουθήσει πρόγραμμα με κλόουν όπου θα μπορούν μικροί και μεγάλοι να παρακολουθήσουν μαγικά κόλπα , παιχνίδια, χορό κλπ, ενώ τα τέσσερα  γιγάντια φουσκωτά παιχνίδια  θα γεμίζουν με χρώμα την πλατεία Άρεως. Τέλος, ένα φουσκωτό κάστρο , ένας πύργος αναρρίχησης , μια τσουλήθρα και ένα τραμπολίνο  θα συμπληρώσουν το όλο σκηνικό για μοναδικές χαρούμενες παιδικές  στιγμές!
Καρύταινα
Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος υπέγραψε την έγκριση μελέτης στερέωσης του Ιερού Ναού Παναγίας του Κάστρου Καρύταινας, σύμφωνα με  την ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που καθορίζει τους όρους εργασίας,  όπως:
 Η καθαίρεση επιχρισμάτων στο εσωτερικό του Ναού να γίνει χειρωνακτικά με προσοχή, ώστε να μην καταστραφεί ο ζωγραφικός διάκοσμος που ενδέχεται να υπάρχει στο υπόστρωμα.
Να εξετασθεί επί τόπου η δυνατότητα κατασκευής αποστραγγιστικής τάφρου σε ικανό βάθος, ώστε αυτή να είναι λειτουργική. Εάν η κατασκευή της δεν είναι δυνατή λόγω του βραχώδους εδάφους, να εξασφαλισθεί η απομάκρυνση των όμβριων με διαμόρφωση επιφανειακής αύλακας με κλίση.
Το βαθύ αρμολόγημα των λιθοδομών να περιορισθεί σε περιοχές μόνο με έντονο πρόβλημα απώλειας και αποσάρθρωσης του συνδετικού κονιάματος.
Να κατατεθεί για έγκριση στην αρμόδια Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων (ΔΣΑΝΜ) η μελέτη συντήρησης του ξυλόγλυπτου τέμπλου.
8. Σε περίπτωση ύπαρξης τοιχογραφιών να κατατεθεί για έγκριση στην ΔΣΑΝΜ η μελέτη συντήρησης τους.
Την έσωσαν
Αλιευτικό σκάφος του Λεωνιδίου, στην περιοχή Λιβάδι,  έσωσε  την περασμένη Δευτέρα 29/8/2011, από βέβαιο πνιγμό γυναίκα, Γερμανίδα υπήκοο, που κολυμπούσε στη περιοχή και είχε χάσει τις αισθήσεις της. Πρόκειται για την Fanny Madsen 38 ετών, η οποία  οδηγήθηκε αρχικά στο Κ.Υ Λεωνιδίου και στην συνέχεια στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης από όπου τις βραδινές ώρες πήρε εξιτήριο.
Χαμογελάτε
(Πραγματικό - γεγονός) 
Σε ένα καφενείο μια παρέα παίζει πρέφα και ξαφνικά κόβεται το ρεύμα.  Λέει κάποιος στον καφετζή: 
- Σάκια, (Θανάση), πάρ΄ τη ΔΙΗ τηλιέφωνο, να δεις τι γίνκε (έγινε)!! 
Ο Σάκιας πρόθυμος (λίγο χαζούλης όμως) τηλεφωνεί στη ΔΕΗ λέγοντας. 
- Ελια (έλα), ΔΕΗ αυτού; 
- Ναι, του απαντάει ο υπάλληλος της ΔΕΗ 
- Σκουτάδια εδώ. 
Και κλείνει το τηλέφωνο, (χωρίς να πει που)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: