Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 14-9-11

Αποκλεισμοί
Επιμένουν οι κάτοικοι της Δημητσάνας με καθημερινούς αποκλεισμούς δρόμων και ζητούν να μην καταργηθεί το Γυμνάσιο του χωριού τους, ενώ σαν μια δεύτερη πρόταση -  διέξοδο  προβάλλουν Γυμνάσιο στη Δημητσάνα και Λύκειο στη Βυτίνα. Τούτο γιατί το κτήριο που στεγάζει το Γυμνάσιο της Βυτίνας, έχει ανάγκη από σημαντική  διαμόρφωση  των χώρων του για να μπορέσει  να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργούνται από τη συγχώνευση. Χθες το πρωί απέκλεισαν τον οδικό άξονα στον κόμβο της Καρκαλούς και δεν επέτρεπαν   την κίνηση των αυτοκινήτων προς Τρίπολη, Πύργο και Δημητσάνα.


Περιφερειακή Ένωση Δήμων
Τη Δευτέρα το πρωί στις 11, η Περιφερειακή  Ένωση Δήμων Πελοποννήσου  θα πραγματοποιήσει  στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης τη Γενική της Συνέλευση, με θέματα ημερήσιας διάταξης την εκλογή : Τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής, Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Πελοποννήσου, Εκπροσώπων στη Γ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας(Κ.Ε.Δ.Ε.) και Εποπτικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Πελοποννήσου.

Αντιπρόσωποι
Μετά τις εκλογές που έλαβαν χώρα στα δημοτικά συμβούλια των δήμων της Αρκαδίας  για τις εκλογές της ΠΕΔ, τα άτομα που θα εκπροσωπήσουν τους δήμους είναι τα εξής:
Βόρειας Κυνουρίαςς : Μ. Σκαντζός, δήμαρχος,  Π. Μαντάς, από την πλειοψηφία. και Δ. Κατσής από τη μείζονα μειοψηφία.
Γορτυνίας: Γ. Γιαννόπουλος, δήμαρχος, Πέτρος Ζούνης και Ελένη Θανοπούλου – Χριστοπούλου, από την πλειοψηφία και  Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.
Μεγαλόπολης: Παναγιώτης Μπούρας, δήμαρχος,  Βασίλης Μερζιώτης, της πλειοψηφίας και Σπύρος Τσιριγώτης, της μειοψηφίας.
Νότιας Κυνουρίας : Γ. Μαρνέρης, δήμαρχος  και  ο Εμμανουήλ Δολιανίτης.
Τρίπολης:  Γ. Σμυρνιώτης, δήμαρχος και Ανδρέας Μπούρας, Σταύρος Κουκάκης, Γιώργος Καρλής, Δημήτρης Κοσκινάς και Γιώργος Κάρλος από την πλειοψηφία.  Από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ο Δημήτρης Παυλής και ο Δημήτρης Βόσνος, ενώ από την ελάσσονα μειοψηφία ο Κώστας Τζιούμης.

Χαυλιόδοντες
Στο Ίσιωμα Μεγαλόπολης, αρχαιολόγοι της ΛΘ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, οι οποίοι επέβλεπαν εργασίες της ΔΕΗ, ανακάλυψαν δύο χαυλιόδοντες, μήκους περίπου δυόμιση μέτρων. Τα σπουδαία αυτά παλαιοανθρωπολογικά ευρήματα μεταφέρθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο Μεγαλόπολης και στο αρχαιολογικό μουσείο Τρίπολης. Ειδοποιήθηκε η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας Νοτίου Ελλάδος, η οποία χθες έστειλε στην Τρίπολη και την Μεγαλόπολη τον κ. Θανάση Αθανασίου όπου εξέτασε τους χαυλιόδοντες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ότι στην ευρύτερη περιοχή έχουν βρεθεί στο παρελθόν κι άλλα παλαιοανθρωπολογικά ευρήματα. Πηγή: blog.megalopoli-fm.gr
Τι να προσέχουμε
Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και  γονείς τις ημέρες αυτές ξεχύνονται στα καταστήματα για να αγοράσουν τα καινούρια σχολικά είδη. Ωστόσο, κάποιες μικρές αλλά χρήσιμες συμβουλές είναι απαραίτητες: Καλό θα είναι να εξηγήσουμε στο παιδί μας, ότι τα σχολικά είδη είναι εργαλείο μάθησης και όχι μέσο επίδειξης.
Καλό θα είναι να αποφεύγουμε να αγοράσουμε σχολικά είδη, που μοιάζουν με τρόφιμα, διότι τέτοια προϊόντα δεν πρέπει να κυκλοφορούν, στην αγορά. Κάποιες φορές όμως, «ξεφεύγουν» από τους ελέγχους της πολιτείας και διατίθενται στην αγορά, οπότε πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι.
Σχολικά είδη, που μυρίζουν, σαν τρόφιμα (σβύστρες κ.λπ.) είναι καλό να μην τα προτιμούμε. Οι μυρωδιές προέρχονται, από χημικές αρωματικές ουσίες, που αργότερα είναι αρκετά πιθανό να αποδειχθούν ακατάλληλες. Επιπλέον, η μυρωδιά παρασύρει τα παιδιά να τα δοκιμάσουν.
Η ασφάλεια των σχολικών ειδών πρέπει να είναι το πρωταρχικό κριτήριο, για την αγορά τους. Γι’ αυτό, χρήσιμο είναι να γνωρίζουμε ότι τα σχολικά, που μοιάζουν με παιχνίδια, δεν πληρούν τις ίδιες προδιαγραφές ασφάλειας, με τα παιχνίδια. Κατά συνέπεια, στυλό που ανάβουν, μολύβια με μικρά διακοσμητικά αυτοκόλλητα, σβύστρες που μυρίζουν σαν φρούτα, μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνα είδη, για την υγεία ακόμα και τη ζωή των παιδιών μας.

Χαμογελάτε
Ο Καραμανλής -ο θείος, ο συγχωρεμένος- τον καιρό της αυτοεξορίας του στο Παρίσι, είναι καλεσμένος σε δεξίωση από τον κολλητό του φίλο Ζισκάρ ντε Στέν στο Προεδρικό Μέγαρο...
Κάποια στιγμή τον επισημαίνει η τότε θεογκόμενα ηθοποιός Μιλέν ντε Μονζώ και αφού ενημερώνεται ποιός είναι, τον πλησιάζει και προτείνοντάς της το χέρι του λέει:
- Μιλέν ντε Μονζώ !
Και ο Καραμανλής αγέρωχος της απαντά :
- Mιλέν Καραμανλή !....

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: