Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία15-9-11

 Προστασία
Την ανάγκη προστασίας και φύλαξης του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου από διαφόρους που εμπορεύονται παράνομα μέταλλα,  επισημαίνει με αναφορά της στον υπουργό Υποδομών κ. Ραγκούση, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας κ. Γιαννακοπούλου. Η φύλαξη θεωρείται απαραίτητη ώστε το δίκτυο να παραμείνει  εμπορικά αξιοποιήσιμο σε περίπτωση που εκδηλωθεί ιδιωτικό ενδιαφέρον στο άμεσο μέλλον, ιδίως τώρα που προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται Γερμανοί και Αυστριακοί επιχειρηματίες.
  Θεωρεί δε αναγκαία την ύπαρξη συνδυασμένων μεταφορών στην Πελοπόννησο, για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας σε βιώσιμα πλαίσια, κάτι  που επισημαίνει και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και που θεωρεί αναγκαία   την ολοκλήρωση τού, ατελούς προς το παρόν, οδικού δικτύου και την επαναλειτουργία του εγκαταλελειμμένου σιδηροδρομικού δικτύου.

Θέσεις της ΝΔ
Ποια είναι η θέση της ΝΔ σχετικά με το πρόσωπο του κ. Λυμπερόπουλου, προέδρου των ταξιτζήδων; Την εκφράζει ανοιχτά ο γραμματέας του κόμματος κ. Λυκουρέντζος σε σχετική συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84. Είπε σε σχετική ερώτηση:  «Προ ημερών έκανα προσωπικά αναφορά στον κ. Λυμπερόπουλο και παρά τις αντιδράσεις τις οποίες εισέπραξα του επισήμανα ότι διαφωνούμε πλήρως με τα όσα είπε. Γιατί αρμοδιότητα του δεν είναι να δικάζει βουλευτές αλλά να εκπρόσωποι τα αιτήματα του κλάδο του μέσα στα όρια του δημοκρατικού πολιτεύματος»
Ενώ για τη σημερινή οικτρή οικονομική κατάσταση σημείωσε: «Εμείς δεν πιστεύουμε στην διαχείριση της φτώχειας του κράτους – αυτό που κάνει η κυβέρνηση – εμείς πιστεύουμε στην δυναμική της ανάπτυξης. Γι’ αυτό οι αποφάσεις μας στηρίζονται σε μια άλλη βάση πολιτικής. Αυτό που λέμε επανεκκίνηση».
Ασφαλιστικά μέτρα
Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης, θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, σχετικά με το κλείσιμο της παράνομης χωματερής στη θέση “Πλάτωμα”. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα  καλεί τον κόσμο να συμμετέχει σε συγκέντρωση που θα γίνει το πρωί της Παρασκευής, έξω από το Δικαστήριο. 

Ο σεισμός
Συμπληρώθηκαν προχθές 25 χρόνια από το μεγάλο σεισμό των 6,2 Ρίχτερ, που έπληξε την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή, το βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου του 1986. Από το σεισμό, μέσα στα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν, βρήκαν το θάνατο 22 άτομα και πολλά τραυματίστηκαν. Σήμερα στις 7:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης για θα θύματα του σεισμού.
Παραδείσια – Τσακώνα
Χρηματοδότηση 57 εκατομμυρίων ευρώ για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση των έργων κατασκευής του τμήματος Παραδεισίων - Τσακώνας στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Η χρηματοδότηση προέρχεται από κονδύλια του ΕΣΠΑ και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να δοθεί στην κυκλοφορία μέσα στο 2012.

Χαμογελάτε Τρεις φίλοι πήγαν μαζί στον  πόλεμο και κάποια στιγμή ο ένας σκοτώθηκε. Οι άλλοι δύο είχαν υποχρέωση να ενημερώσουν τους γονείς του νεκρού.
- Θα το πω εγώ, λέει ο ένας. Και ξεκινάει να πάει στο σπίτι των γονιών του νεκρού φίλου του. Χτυπάει την πόρτα, ανοίγει η μητέρα του και της λέει:
- Είμαι ο φίλος του γιου σας, από το μέτωπο. Λοιπόν, εκεί στα χαρακώματα καθώς είμασταν  όλοι μαζί, τι νομίζετε ότι πέρασε από το μυαλό του γιου σας;
- Εεε, τι;
- Ένα βλήμα... να!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: