Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία19-9-11

Προβληματισμοί
Τους προβληματισμούς του και το φόβο του, μήπως: «η πρώτη ιδρυτική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, είναι μια διαδικασία τυπική, άχαρη, εκλογικίστικη χωρίς  συζήτηση», εκφράζει με επιστολή προς το Δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος (εκπρόσωπος στη γενική συνέλευση της ΠΕΔ, δημοτικός σύμβουλος δήμου Γορτυνίας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης). Και οι προβληματισμοί αυτοί έχουν να κάνουν: «με ποια κριτήρια θα εκλέξουμε το διοικητικό συμβούλιο της Π.Ε.Δ,, τους εκπροσώπους για την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, καθώς, και το εποπτικό συμβούλιο . Εάν μοναδικό κριτήριο είναι η παραταξιακή τοποθέτηση, και όχι συγχρόνως η αξιολόγηση των προσώπων και των ιδεών, τότε ας διενεργούσαμε τις εκλογές  δια αλληλογραφίας»! Γι αυτό και προτείνει: «να μιλήσουμε για τα προβλήματα της περιοχής μας, να διατυπώσουμε προτάσεις και σχέδια, που θα την βγάζουν έξω από την αναπτυξιακή καθυστέρηση. Όλοι μαζί, να σκιαγραφήσουμε τη νέα ταυτότητα της Πελοποννήσου, μια ταυτότητα με ελπίδα και προοπτική που την οφείλουμε στα παιδιά μας. Το ενοποιητικό στοιχείο όλων μας είναι  ο κοινός λόγος, πέρα από τις παρατάξεις»
.

Ανοιχτά Πανεπιστήμια
Έκκληση απηύθυνε από την Κόρινθο, όπου βρέθηκε χθες , ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου στους φοιτητές των σχολών του Πανεπιστημίου που τελούν υπό κατάληψη. Ο κ. Παπαθεοδώρου ζήτησε από τους φοιτητές  να επανεξετάσουν την στάση τους και να αποφασίσουν το άνοιγμα των σχολών. «Δεν πρέπει να χαθεί η εξεταστική και το εξάμηνο», υπογράμμισε ο Πρύτανης ,επισημαίνοντας πως ο νέος νόμος πλαίσιο ψηφίστηκε , θα εφαρμοστεί και τα προβλήματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή του ,πρέπει να αντιμετωπιστούν στην πορεία αλλά με… ανοιχτές σχολές.

Φυσικό αέριο
Στα τέλη  του 2012, τότε που υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία της νέας μονάδας της ΔΕΗ ισχύος 820 μεγαβάτ στη Μεγαλόπολη, θα λειτουργήσει ο αγωγός φυσικού αερίου στις πόλεις  της Κορίνθου, του Άργους, Ναυπλίου, της Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Πάτρας, Καλαμάτας και Σπάρτης, δεδομένου πως εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Ο αγωγός θα ξεκινά από τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και θα καταλήγει  στην Μεγαλόπολη, σε πρώτη φάση. Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του αγωγού υποβλήθηκε στο ΥΠΕΚΑ τον Ιούλιο του 2010 και στο διάστημα που μεσολάβησε, ως την έκδοση της απόφασης έγκρισης, εκδόθηκαν θετικές γνωμοδοτήσεις από τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις και τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες, δασών, αρχαιολογικές κλπ.

Φορολογία… τάφων
Μεταξύ σοβαρού κι αστείου ο βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Τραγάκης ρώτησε τον κ. Βενιζέλο εάν στα ακίνητα που θα φορολογηθούν θα περιλαμβάνονται και οι … οικογενειακοί τάφοι.
Μπορεί να μην απάντησε ο Βενιζέλος, αλλά … προβληματίστηκε. Με τόση προχειρότητα που έγιναν όλα ίσως έπρεπε να είχε σκεφτεί κι αυτό το ενδεχόμενο. Δεν είναι καιρός να του βάζουμε ιδέες! Πηγή:parapolitika.gr

Χαμογελάτε
Περπατάει ένας μεθυσμένος, παραπατάει και κτυπάει πάνω σε μία κολώνα. Κάνει ένα βήμα πίσω, ξαναπαραπατάει και ξανακτυπάει στην ίδια κολώνα. Γίνεται αυτό καμιά τριανταριά φορές και αγανακτισμένος λέει:
- Πού είμαι ρε πούστη; Στο δάσος;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: