Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 2-9-11

ΠαραεμπόριοΤο παράνομο εμπόριο και η φοροδιαφυγή είναι μερικά από τα θέματα που «καίνε» το δήμο Τρίπολης, γι αυτό και η πάταξή τους είναι το θέμα συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί σε ειδική συνεδρίαση την ερχόμενη  Δευτέρα 5.9.2011 στην πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο στις  11:00 π.μ.  Σκοπός, πέραν των άλλων και ο προγραμματισμός δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες.


Μετανάστες
Μέσα σε άθλιες συνθήκες, στην κοίτη του ποταμού Νέδοντα, κάτω από το δημοτικό πάρκινγκ, στο κέντρο της Καλαμάτας, ζουν πάνω από 30 μετανάστες από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Μπαγκλαντές. Οι μετανάστες εντοπίστηκαν χθες από συνεργείο του Δήμου, που καθάριζε την κοίτη του ποταμού. Δημοτικοί αστυνόμοι και αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. πήγαν στην περιοχή και ζήτησαν από τους μετανάστες να απομακρυνθούν. Ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο, στη διάρκεια της οποίας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας επισήμανε το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στην Καλαμάτα με τους άστεγους, που έχουν βρει καταφύγιο ακόμη και στο δημοτικό νεκροταφείο. Αποφασίστηκε ο Δήμος να αναζητήσει τρόπους παροχής βοήθειας για την ανακούφιση των αστέγων.


Φιλοξενία
Την πρόεδρο της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Περιφερειών και πρώην κοινοτική επίτροπο Ντανούντα Χούμπνερ φιλοξενεί από χθες μέχρι το Σάββατο η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης η κα. Χούμπνερ θα συμμετάσχει αύριο σε σύσκεψη με θέμα την περιφερειακή ανάπτυξη και το Σάββατο στις 10 το πρωί σε πανηγυρική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Κατάληψη σχολείου
Χθες το πρωί κάτοικοι και μαθητές του Γυμνασίου Δημητσάνας κατέλαβαν το εκεί Γυμνάσιο
για να αποτρέψουν την μεταφορά των αρχείων – μαθητολογίων  του σχολείου, στην Βυτίνα.
Η μεταφορά θα γινόταν από καθηγητή, ο οποίος είχε επωμιστεί την ευθύνη, προκειμένου τα μαθητολόγια να μεταφερθούν στο σχολείο της Βυτίνας, μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για συγχώνευση των σχολείων Δημητσάνας, Λαγκαδίων και Βυτίνας, με έδρα τη Βυτίνας.
Υπήρξε ένταση και η επέμβαση της εισαγγελίας ματαιώθηκε, καθώς ο Δήμαρχος κ. Γιαννόπουλος  πρότεινε ηρεμία, ώστε να βρεθεί λύση τις επόμενες μέρες.

Οινολογικά
Το Αγιωργίτικο, το φημισμένο κρασί της Νεμέας  , βρίσκεται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται για το τριήμερο 2-3 και 4 Σεπτεμβρίου. Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας  έχουν προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας, επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Αηδονίων, γνωριμία με τα οινοποιεία της περιοχής , παραδοσιακό πατητήρι, έκθεση έργων καθώς και μαθήματα γευσιγνωσίας. Οι διοργανωτές καλούν σε συμμετοχή  στις εκδηλώσεις για τις Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας, προκειμένου οι επισκέπτες να γευτούν και να απολαύσουν  όλα τα κρασιά του Συνεταιρισμού, τόσο στις νέες κυκλοφορίες όσο και  στις παλιές σοδιές .

Μαύρο Θέατρο
Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού – Αθλητισμού & Περιβάλλοντος «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, στα πλαίσια των καλοκαιρινών πολιτιστικών του εκδηλώσεων, διοργανώνει για αύριο  Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στο Λύκειο Λουτρακίου, παράσταση του παγκοσμίου φήμης Εθνικού Μαύρου Θεάτρου της Πράγας.

Χαμογελάτε
Κάποιος  άνθρωπος είχε ένα σοβαρό πρόβλημα και πήγε στον γιατρό. 
Μπαίνοντας μέσα και συζητώντας με το γιατρό λέει: 
- Γιατρέ τώρα τελευταία έχω κάτι περίεργες παραισθήσεις. 
- Ναι; Τι παραισθήσεις έχετε; 
- Να, ξέρετε αισθάνομαι πώς είμαι μύγα. 
- Εεεε, καλά κατέβα από το ταβάνι να το συζητήσουμε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: