Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 24-9-11

Γιορτή πουλιών
Με αφορμή την Παγκόσμια Γιορτή για τα πουλιά που τιμάται σε όλο τον κόσμο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού διοργανώνει δραστηριότητες αφιερωμένες στην ημέρα και συγκεκριμένα: 

την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 μικροί & μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα σπάνια πουλιά που βρίσκονται αυτή την εποχή στο υγρότοπο Μουστού από το πανοραμικό σημείο της λίμνης και από τα παρακείμενα παρατηρητήρια με χρήση κατάλληλου εξοπλισμού (κυάλια, τηλεσκόπιο κλπ). 

Στόχος του Φορέα Διαχείρισης αποτελεί η βελτίωση της δημόσιας πληροφόρησης για τη σημασία των πουλιών και των βιότοπών τους και συγχρόνως η προώθηση της διατήρησης σημαντικών περιοχών από τις οποίες εξαρτώνται τα περισσότερα υδρόβια και παρυδάτια πουλιά, όπως είναι ο υγρότοπος του Μουστού.
Οι περιβαλλοντικές δραστηριότητες αποσκοπούν στο να γνωρίσει το κοινό τα εντυπωσιακά πουλιά αλλά και να μάθει για το φυσικό φαινόμενο της μετανάστευσης τους, τις απειλές και τα εμπόδια που συναντούν στο ταξίδι τους, που οφείλονται σε φυσικά αίτια αλλά και σε ανθρώπινες παρεμβάσεις.
Ελάτε κι εσείς να παρατηρήσετε τους πρώτους φτερωτούς επισκέπτες στον υγρότοπο Μουστού, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί. Σας περιμένουμε όλους εκεί!!! 
Τσιπουροκεράσματα
Πέρυσι, για πρώτη φορά, οργανώθηκε μία εκδήλωση, στα Άνω Δολιανά, μά εκδήλωση που ονομάστηκε «Ονειρομαζέματα… Τσιπουροκεράσματα». Φέτος, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011, στο ξωκλήσι του Αϊ-Γιάννη, στα Άνω Δολιανά, θα πραγματοποιηθούν τα 2α Ονειρομαζέματα.
Το «Ονειρολόγιο» ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει τα τσίπουρα και τα μεζεδάκια, αν και κάθε συνεισφορά θα γίνει δεκτή, με χαρά. Στην εκδήλωση θα υπάρξει ζωντανή μουσική.
Το εργαστήριο κατασκευών από χαρτί και ξύλο, «Μην πετάξεις τίποτα» θα διοργανώσει χαριστικό παζάρι Παίρνετε ό,τι σας αρέσει, αφήνετε ό,τι δεν σας αρέσει πια ή έχετε βαρεθεί.
Φυσικά δεν θα λείψει η φωτογραφία καθώς στο χώρο θα πραγματοποιηθεί υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας.
Δεν θα υπάρχει καμιά οικονομική υποχρέωση για όσους συμμετέχουν.

Motocross
Το σαββατοκύριακο 24-25/9 διεξάγεται στην πίστα της Μεγαλόπολης ο 5ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, που διοργανώνει η Ο.Μ.Ε (Ομοσπονδία Μοτοσικλέτα Ελλάδος). Η διοργάνωση του αγώνα γίνεται από την Ο.Δ.Μ.Α.Α σε συνεργασία με το Δήμο Μεγαλόπολης και με τη βοήθεια της ΛΕ.ΜΟ Τρίπολης και της Α.Λ. Μεγαλόπολης. Οι δοκιμές του Σαββάτου είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 15:00, ενώ την Κυριακή η εκκίνηση των αγώνων θα δοθεί στις 11:00 το πρωί.
Τολμά
Για εσωτερική αντιπολίτευση μιλούν κάποιοι στη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι ασκεί ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σαμαρτζής, ο οποίος από την αρχή της θητείας του παρόντας συμβουλίου δεν διστάζει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους, έστω και αν δυσαρεστεί κάποιους.  Το θάρρος της γνώμης ενός ατόμου το παραβλέπουν καθώς θέλουν κάποιους στρατωνισμένα στρατιωτάκια. Ε’, όχι!
Χαμογελάτε
Ένα κοπάδι νυχτερίδες κοιμάται σε ένα δέντρο κατά τον γνωστό τρόπο δηλαδή ανάποδα.
Ξαφνικά η μία γυρίζει και στέκεται όρθια πάνω στο κλαδί.
Ανήσυχη μια δεύτερη που βλέπει το σκηνικό, σκουντάει τη διπλανή της και με αγωνία της λέει<<Ρε Μήτσο, ξύπνα ρε, ο Θανάσης λιποθύμησε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: