Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 26-9-11

Απένταροι
Χρήματα, γιοκ, για την για κατασκευή και λειτουργία νέων φυλακών, λόγω οικονομικής κρίσης. Το δήλωσε προχθές ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάνου, κατά τη συνάντησή του  με εκπροσώπους φορέων της Μεσσηνίας και τοπικούς βουλευτές, αν και  το επόμενο διάστημα θα ληφθεί απόφαση για τη χωροθέτησή τους  στην Πελοπόννησο. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, οι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Δημήτρης Κουσελάς και Γιάννης Λαμπρόπουλος και στελέχη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.


Εκλογές ΠΕΔ
Για σήμερα  Τρίτη στις 7 το απόγευμα έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο της  Τρίπολης, η πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου. Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης είναι η εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου, γραμματέα και Εκτελεστικής Επιτροπής. Θα κονταροχτυπηθούν οι δήμαρχοι Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, που θεωρείται ως ο επικρατέστερος και Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Νωρίτερα στις 6 το απόγευμα θα συνεδριάσει στα γραφεία της ΤΕΔΚ Αρκαδίας και το νεοεκλεγέν Εποπτικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, με θέμα την εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου.


Στους μαθητές
Αξια επαίνου η πρωτοβουλία του Ομίλου Λαρσινού να παραδώσει την περασμένη Τετάρτη το βράδυ στο περίπτερο της επιχείρησης και μέσα στον εκθεσιακό χώρο της έκθεσης «ΚΟΡΙΝΘΙΑ», στον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και στον Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσο Αποστολόπουλο, 88.000 ασφαλιστήρια για όλους τους μαθητές των δημοτικών - γυμνασίων και λυκείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και για ένα χρόνο. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι η πρώτη φορά όμως που γίνεται σε τόσο μεγάλη κλίμακα.

Ηλεκτρονική κλήρωση
Η πρώτη ηλεκτρονική κλήρωση για τη συγκρότηση και ορισμό μελών επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής έργου (ΕΠΠΕ) είναι γεγονός, μετά από τις σχετικές οδηγίες του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Επιτροπή του έργου «Λευκή Βίβλος για την αναμόρφωση του κράτους», της πράξης «Αναμόρφωση του Κράτους: προς ένα επιτελικό κράτος», για την οποία διεξήχθη ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των Π.Ε. υπαλλήλων της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Εφαρμογής Προγραμμάτων (ΕΥΣΣΕΠ).
Η απόφαση της συγκρότησης της Επιτροπής, υπογράφθηκε χθες από τον Υπουργό Δημήτρη Ρέππα.

Αμφορέας
Όλα έγιναν το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης (21-09-2011), στο Κρανίδι Αργολίδας. Αστυνομικός μπήκε στο κατάστημα του 44χρονου ιδιοκτήτη και αμέσως πρόσεξε ότι σε ένα από τα ράφια, ήταν... στολισμένος ένας αμφορέας. Αμέσως κάλεσε ενισχύσεις και λίγο αργότερα ο 44χρονος συνελήφθη. Διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ένα ακέραιο οξυπύθμενο αμφορέα Ελληνιστικών χρόνων, ύψους 80 εκατοστών, ο οποίος προερχόταν από ναυάγιο. Ο αμφορέας, ο οποίος υπάγεται στον νόμο περί αρχαιοτήτων, κατασχέθηκε και απεστάλη στην Δ’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ναυπλίου. Ο 44χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου...Πηγή: parapolitika.gr

Χαμογελάτε
Γυρνάει μία κοπέλα από το ραντεβού της, τελείως καταπτοημένη.
- Τι έχεις; ρωτά η μητέρα της. Χωρίσατε;
- Όχι, αντίθετα! Ο Μιχάλης μου ζήτησε να τον παντρευτώ!
- Και γιατί στενοχωριέσαι;
- Γιατί μου είπε επίσης ότι είναι άθεος. Μαμά, δεν πιστεύει καν ότι υπάρχει Κόλαση!!!
- Παντρέψου τον. Και μην φοβάσαι, θα του δείξουμε πόσο άδικο έχει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: