Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 5-9-11

Κατάργηση ΚΕΔΒΚαταργείται το Κέντρο Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων Καλαμάτας (ΚΕΔΒ), σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Παναγιώτη  Μπεγλίτη  ο οποίος απάντησε στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ. και πρώην υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλου.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο του νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων και τόνισε ότι στο εξής η εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων θα γίνεται στους απομακρυσμένους στρατιωτικούς σχηματισμούς. Σε δηλώσεις του, μετά την ανακοίνωση της κατάργησης του ΚΕΔΒ, ο κ. Λαμπρόπουλος κάλεσε τους βουλευτές και τους εκπροσώπους των φορέων της Μεσσηνίας σε συστράτευση και αγώνα, προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση.
Κατόπιν αυτού πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας με τη συμμετοχή του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, των προέδρων του Επιμελητηρίου και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας Γιώργου Καραμπάτου και Βασίλη Κοζομπόλη και άλλων. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στην απόφαση και συμφώνησαν να επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και να ζητήσουν να μην καταργηθεί το στρατόπεδο.
Εκπρόσωποι ΠΕΔ
Η 9η Σεπτεμβρίου 2011 έχει οριστεί ως η καταληκτική ημερομηνία, μέχρι την οποία  θα πρέπει να έχουν αναδείξει εκπροσώπους τους στη Γενική Συνέλευση της οικείας Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, οι Δήμοι όλης της χώρας, προκειμένου στη συνέχεια να γίνει η εκλογή νέων οργάνων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Η Γενική Συνέλευση των ΠΕΔ θα συγκληθεί στις 19 Σεπτεμβρίου και της ΚΕΔΕ στις 30 Σεπτεμβρίου 2011.
Εν τω μεταξύ τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους που θα στηρίξει για την προεδρία της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ) και για τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων αποφάσισε ο τομέας Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ. Για τη θέση του προέδρου της ΕΝΠΕ θα στηρίξει τελικά τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό και όχι τον Πέτρο Τατούλη, ενώ για την  Περιφερειακή  Ένωση Πελοποννήσου  τον  Αλέκο Πνευματικό (δήμαρχο Κορίνθου).
Μεταφορά μαθητών
Διαπιστωτική πράξη σύμφωνα με την οποία οι Περιφερειάρχες μπορούν να παρατείνουν τις ισχύουσες συμβάσεις μεταφοράς μαθητών μέχρι το τέλος του χρόνου εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.
Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών συζητήθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στην Αθήνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών Π. Κουκουλοπουλο και με την παρουσία όλων των Περιφερειακών  Διευθυντών Εκπαίδευσης της Χώρας. Κατά τη σύσκεψη εκτιμήθηκε η υπάρχουσα κατάσταση των διαδικασιών που ακολουθούν οι Δήμοι για τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για τη μεταφορά των μαθητών και δρομολογήθηκαν λύσεις στα διαδι-καστικά ζητήματα που εντοπίστηκαν από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης προκειμένου η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά.
Κατάληψη δημαρχείου
Τις πρωινές ώρες, της περασμένης Παρασκευής, και μέχρι το μεσημέρι, κάτοικοι της Βυτίνας, κατέλαβαν το κτίριο του πρώην Δημαρχείου της περιοχής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τον Δήμαρχο που αφαίρεσε  αρμοδιότητες από τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Σακελλαρίου, ο οποίος είχε διατελέσει και δήμαρχος στον Καποδιστριακό δήμο Βυτίνας. Οι κάτοικοι ζητούν εξηγήσεις από τον κ. Γιαννόπουλο για το λόγο της απόφασής του αυτής και δηλώνουν αποφασισμένοι να επαναλάβουν την κατάληψη τη Δευτέρα, αν δεν ικανοποιηθούν.
Χάσατε την ΕΤ1;
Ανησυχείτε γιατί  χάσατε την ΕΤ1 από την τηλεόρασή σας; Από το Κέντρο εκπομπής Δολιανών, ανακοινώθηκε ότι άλλαξε το κανάλι λήψης και οι  τηλεθεατές θα πρέπει να  επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στο κανάλι 60 αντί του καναλιού 21.

Δεν υπάρχουν σχόλια: