Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 6-9-11


 Που βαδίσουμε
Το μπούσουλα των ενεργειών που ακολουθεί η δημοτική αρχή για την πόλη μας περιέγραψε ο δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης κατά την ομιλία του στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο, παρουσία της Επιτρόπου  κ. Hubner. Είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Εμείς έχοντας την ευθύνη να οδηγήσουμε το Νέο Δήμο Τρίπολης , όπως διαμορφώθηκε με το σχέδιο «Καλλικράτης» στα πρώτα του βήματα, επιχειρούμε και αξιοποιούμε όλο το υλικό που παραλάβαμε σε επίπεδο μελετών και προετοιμασίας και ήδη έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα με την οριστικοποίηση ένταξης σημαντικών έργων τόσο στο Εθνικό όσο και στο Περιφερειακό Σκέλος του ΕΣΠΑ
Παράλληλα ολοκληρώνουμε το Στρατηγικό Επιχειρηματικό Σχέδιο με κύριο Άξονα τη Διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και ετοιμάζουμε Ειδικό Γραφείο για την εμπέδωση της Βιώσιμης Τοπικής Ανάπτυξης όπως προβλέπεται στη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: ΕΥΡΩΠΗ ΖΟΖΟ. Επιδιώκουμε την ενεργό συμμετοχή του Δήμου στα ΔΙΕΘΝΗ και ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΟΡΓΑΝΑ που αφορούν σε θέσεις και προγράμματα Βιώσιμης και Αειφόρου Τοπικής Ανάπτυξης…».
Καταλήψεις
Υπό κατάληψη βρίσκεται από την Παρασκευή η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Υπέρ της κατάληψης ψήφισαν οι παρατάξεις της ΠΚΣ, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΠΑΣΠ σε γενική συνέλευση, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στις αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση με το νέο νόμο για την Παιδεία.
Υποψήφιοι
Η γενική συνέλευση, από την οποία θα αναδειχθεί ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αξίωμα του προέδρου θα διεκδικήσουν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας (με την υποστήριξη της Ν.Δ.) και ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός (με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ).
Συλλαλητήριο
Ενόψει της ΔΕΘ για άλλη μια φορά τα Συνδικάτα κινητοποιούνται. Διοργανώνουν πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 10 Σεπτέμβρη 2011 στη Θεσσαλονίκη στις 6 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας αποφάσισε τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο και θα δρομολογήσει λεωφορεία για την Θεσ/κη, καλώντας τους εργαζόμενους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα σωματεία και στο Εργατικό Κέντρο. Η αναχώρηση θα γίνει την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 8 το πρωί από τη Μεγαλόπολη και στις 9 από την Τρίπολη. Η επιστροφή την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου από τη Θεσσαλονίκη.
Γαλάζιες σημαίες
Οκτώ ακτές, βραβευμένες με το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ», μεταξύ αυτών και η παραλία «Καλάμια» της Κορίνθου, αποσύρθηκαν από τους καταλόγους του 2011, εθνικούς και διεθνείς, και έχασαν το βραβείο τους, επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος όπως διαπιστώθηκε από τις επιθεωρήσεις κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.
Έκθεση ζωγραφικής
Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση εγκαινιάστηκε χθες βράδυ στο Βουλευτικό του Ναυπλίου.
Στο ιστορικό κτίριο της πρώτης πρωτεύουσας  του κράτους  παρουσιάζει  έργα ζωγραφικής η Βαρβάρα Γεροδήμου και κομπολόγια ο Χρόνης Ιερόπουλος. Η  έκθεση γίνεται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και είναι ανοιχτή για το κοινό πρωινές και απογευματινές ώρες.
Χαμογελάτε
- Τι κοινό έχει ο Ολυμπιακός με το μετρό;  - Δεν περνάει από Τούμπα.
- Τί κοινό έχουν τα Βιάγκρα με τον Ολυμπιακό; -Και τα δύο βοηθούν την Ανόρθωση.
- Γιατί μόνο στα Ζωνιανά μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός; - Γιατί μόλις κουρέψανε το "χόρτο".
- Γιατί οι ψαράδες ζηλεύουν τον Νικοπολίδη; - Γιατί τα δίχτυα του είναι πάντα γεμάτα.
- Ποιο πουλί έπαιζε καλό ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ; - Η καλια-Κούδα
- Τι κοινό έχουν τα χελιδόνια και ο Ολυμπιακός; - Και οι δύο φεύγουν φθινόπωρο από την Ευρώπη.
- Πάει κάποιος σε μια μπουτίκ του ολυμπιακού και λέει στον πωλητή: Γεια σας θα ήθελα μια φανέλα του Ολυμπιακού. Και ο πωλητής: - Παίκτη ή διαιτητή;;;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: