Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 7-9-11

Ανάπλαση
Την οδό της ανάπλασης παίρνει η πλατεία Πετρινού, μετά τη δημοπρασία που έγινε στις 11-8-2011 για την ανάδειξη αναδόχου. Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τρίπολης ενέκρινε τα πρακτικά της δημοπρασίας προϋπολογισμού  1.470.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) , κατά την οποία αναδείχτηκε μειοδότρια η Εργοληπτική Επιχείρηση « ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Τ.Ε. » με μέση τεκμαρτή έκπτωση ποσοστού 40,46% και ανέθεσε την κατασκευή του έργου.

 Το πιο πάνω έργο θα πληρωθεί από τη με Κ.Α.: 30.7332.0014 γραμμένη πίστωση
του σκέλους των εξόδων του προϋπολογισμού του Δήμου, οικονομικού έτους 2011.
Αντιπρόσωποι
Τους αντιπροσώπους του στη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, θα εκλέξει την Πέμπτη το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, σε έκτακτη συνεδρίασή του. Ο Δήμος εκπροσωπείται από εννέα μέλη στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ, έξι της πλειοψηφίας - ο Δημαρχος συν πέντε δημοτικοί σύμβουλοι - και τρείς της μειοψηφίας.
Για το ίδιο θέμα σήμερα συνέρχεται το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Γορτυνίας, για να εκλέξει τους αντιπροσώπους του, καθώς  θα εκπροσωπηθεί από τον Δήμαρχο και τρεις δημοτικούς συμβούλους. Δύο από την παράταξη του κ. Γιαννόπουλου και έναν από την παράταξη του κ. Παρασκευόπουλου.
Καταλήψεις

Ξεκίνησαν από την περασμένη Δευτέρα 5/9  οι καταλήψεις και στα τμήματα Επιστήμης και  Τεχνολογίας Υπολογιστών και Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών μέχρι την Δευτέρα 12/9.
Επίσης αποφασίστηκε η λειτουργία συντονιστικού κατάληψης για την οργάνωση και λειτουργία της σχολής εν μέσω κατάληψης.
Σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητές τονίζουν μεταξύ άλλων:  «Ο νέος νόμος για την παιδεία τοποθετείται στο πυρήνα μιας νεοφιλελεύθερης και σκληρά ταξικής πολιτικής που θίγει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Απέναντι σε αυτήν την πολιτική, απάντηση δεν είναι ούτε η σιωπή, ούτε η συμμετοχή  σε ένα  προσχηματικό διάλογο. Αυτός άλλωστε έληξε με την ψήφιση του νομοσχεδίου εν μέσω καλοκαιριού. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για την ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής του. Παλεύουμε: Την απόσυρση του νόμου. Την ανατροπή της κυβέρνησης και την απεμπλοκή της χώρας από το ΔΝΤ. Την διασφάλιση του δημόσιου, δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου και των εργασιακών δικαιωμάτων  Αποφασίσουμε: Κατάληψη της σχολής μέχρι την  Δευτέρα 12/9 Δημιουργία ανοιχτών συντονιστικών για το σχεδιασμό δράσεων και εκδηλώσεων εντός της κατάληψης.   Νέα Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 12/9 και ώρα 13:00

Απομακρύνεται
Με προχθεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το αεροπλάνο που είχε τοποθετηθεί στη πλατεία Φιλικών, επί Δημοσθένη Σωτηρόπουλου, επιστρέφεται στη πολεμική αεροπορία. Η απομάκρυνσή του αποτελούσε απαίτηση του συλλόγου Φιλικών, για να ανεγερθεί στη θέση του,  όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τσιαμούλος, Μνημείο Προσφύγων.   
Πεντηκοστιανοί
Αποσύρθηκε η αίτηση των Πεντηκοστιανών από το δημοτικό συμβούλιο  για παραχώρηση της Κεντρικής Πλατείας,  μια μέρα το μήνα, για θρησκευτικές εκδηλώσεις τους και παραπέμφθηκε στη Δημοτική Ενότητα Τρίπολης για να αποφασίσει. Το πνεύμα των ομιλητών κινήθηκε γύρω από τα ερωτήματα: γιατί σε ανοιχτή πλατεία, όπου και ο Μητροπολιτικός ναός του Αγίου Βασιλείου και όχι στον κλειστό χώρο που διαθέτουν, ή εν ανάγκη αν δεν φθάνει, στο Πνευματικό Κέντρο. Πως είναι δυνατόν να προσεύχεται κάποιος σε ανοιχτό χώρο με τα μεγάφωνα στη διαπασών (Νίκος Δελφάκης) και ποιος μας εγγυάται ότι η παραχώρηση αυτή δεν θα μετατρέψει τις Πλατείες μας σε τόπους λατρείας; (Κ. Γεωργακόπουλος). Τέλος, αρνητικός ήταν και ο Δήμαρχος υποστηρίζοντας πως η εν λόγω αίρεση  έχει δικό της χώρo και  αν δεν της επαρκεί, ας αναζητήσει άλλον κλειστό, όπως συμβαίνει με  μετανάστες, μωαμεθανούς κλπ, που δεν δημιουργείται πρόβλημα.
Χαμογελάτε
Το αγοράκι έσπρωχνε με πολύ κόπο στον ανήφορο ένα βαρύ καρότσι. Η δουλειά ήταν πολύ κοπιαστική, για αυτό κάποιος περαστικός το λυπήθηκε και το βοήθησε να το ανεβάσει το καρότσι μέχρι το τέρμα της ανηφοριάς. Εκεί σταμάτησε αγανακτισμένος και λέει στο παιδί:
- Δεν λες στα αφεντικά σου ότι είναι ντροπή να σε βάζουν να κάνεις τέτοιες δουλειές;
- Τους το είπα, κύριε..
- Λοιπόν;
- Μου είπαν, τράβα μικρέ και θα βρεθεί κάποιο κορόιδο να σε βοηθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: