Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Πρόεδρε μου ποιος σ ακούει;;;;


Διαβάζω της δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας από τα Γιάννενα για τα βάρη που πρέπει να είναι σωστά κατανεμημένα και όχι μονάχα στις πλάτες των ασθενέστερων. Προηγείται βεβαίως η δήλωσή για τις εκδηλώσεις της επετείου του ολοκαυτώματος των  Λιγκιάδων ,στις οποίες έδωσε το παρόν, για την βαρβαρότητα την χιτλερική και την εγκληματικότητα που άφησε ανεξίτηλα σημάδια.
Πρόεδρε μου , μήπως και το 2011 η βαρβαρότητα είναι παρούσα; Μήπως η εγκληματική συμπεριφορά είναι και τώρα πραγματικότητα; Χιτλερική όχι, αλλά με τόσα ονόματα! Βενιζελική, Παπανδρεική, Σαμαρική… Διάλεξε και πάρε… αλλά και πάλι; Ποιος σε ακούει; Διακοσμητικός έγινε ο ρόλος σου και τυπικά σε ενημερώνουν οι αρχηγοί… Τιμής ένεκεν για την προεδρευομένη μας Δημοκρατία! Μας έμεινε το προεδρευομένη διότι το Δημοκρατία πλέον ελέγχεται!

Οι δημοσκοπήσεις, τα ποσοστά  κ οι αναγνώσεις!
Ο Γιώργος δηλώνει πως δεν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές, ο Αντώνης τις ζητά ετοιμοπόλεμος για την πρωθυπουργία, προβλέπει δε και αυτοδυναμία της Ν.Δ .. και οι δυο όμως ξεχνούν την παροιμία που λέει , « λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο». Σε ρόλο ξενοδόχου οι λαός ο οποίος σε δημοσκόπηση της Marc για το Έθνος της Κυριακής , ζητά οικουμενική κυβέρνηση σε ποσοστό 49,8%. Βέβαια τούτο το ποσοστό δεν το κοιτάζουν τα δυο κόμματα εξουσίας. Μένουν σ εκείνα τα ποσοστά που ανά δημοσκόπηση ευνοούν τα ίδια θεωρώντας πως το ίδιο πράττουν και οι πολίτες. Ας πούμε το ΠΑΣΟΚ θα μείνει στο ποσοστό των πολιτών που θεωρεί πως η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει την θητεία της (57,6%)και θ αγνοήσει εκείνο που ζητά να μην ληφθούν νέα μέτρα όπως και εκείνο που δηλώνει πως δεν θα πληρώσει το τέλος ακινήτων ακόμα κι αν τους κόψουν το ρεύμα (25,8%). Βεβαίως θα μείνει στο 90,7% που θεωρεί την αναδιάρθρωση και την συγχώνευση του ευρύτερου δημόσιου τομέα απαραίτητη αλλά θα αγνοήσει το 62,4% που επιθυμεί μερική χρεωκοπία με παραμονή στο ευρώ.
Η Ν.Δ από την πλευρά της θ αγνοήσει τα ποσοστά που εγκρίνουν τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα ακόμα κι αν δεν είναι δίκαια (45,4%) και θα σταθεί στο 67,3 που θεωρεί πως η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποφύγει την χρεωκοπία, θέση η οποία δικαιώνει τα λεγόμενα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα σημειώσει επίσης το ποσοστό του 65,4% που θεωρεί πως η Ευρώπη δεν θα δεχτεί επαναδιαπραγμάτευση(θέση της Ν΄.Δ), αλλά θα σταθεί στο 57,4% που δηλώνει πως η κυβέρνηση δεν θα κατορθώσει να πετύχει τους στόχους της.
Και οι δυο αποφεύγουν τα ποσοστά της συγκυβέρνησης αφού με σαφήνεια έχει καταδειχτεί πως δεν μετρά πάνω και πέρα απ όλα το συμφέρον της χώρας , αλλά η εξουσία, οι φιλοδοξίες και το κόμμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: