Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟΝ ΑΦΕΝΤΗ


«Ήρθαμε εδώ-είπε- για να κάνουμε δουλειά. Κι όποιος δεν το καταλαβαίνει, δεν καταλαβαίνει την εργώδη προσπάθεια που κάνουμε για να βγει η χώρα από την κρίση», είπε ο Γιωργάκης, για να δικαιολογήσει το νέο επεισόδιο στο σίριαλ «ανοιχτό υπουργικό συμβούλιο», στο οποίο πήρε μέρος ο κυβερνητικός θίασος των 48, συνοδευόμενος από πολλαπλάσιο αριθμό κομπάρσων, αμπιγιέρ και λοιπών παρατρεχάμενων.

Το τι δουλειά έκαναν στη φιέστα της Θεσσαλονίκης φαίνεται από τα λογύδρια που εκφώνησαν on camera υπουργοί τινές, τα οποία αν βαθμολογούνταν σαν εκθέσεις ιδεών δεν θα έπιαναν ούτε τη βάση. Οι περισσότεροι, βέβαια, είχαν τη δικαιολογία ότι δεν πρόλαβαν καν να ενημερωθούν για τις νέες αρμοδιότητές τους, ενώ κάποιοι παραμένουν (και θα παραμείνουν για κάμποσο ακόμα) χωρίς αρμοδιότητες. Και βέβαια, απλούστατη είναι η σκέψη πως αν έμεναν στην Αθήνα, τουλάχιστον κάπως θα ενημερώνονταν για τις αρμοδιότητές τους.
Το τι δουλειά έκαναν το αποδεικνύει η στάση του ίδιου του Γιωργάκη, που αντί να καθήσει να συνεργαστεί με τους νέους υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς, αναχώρησε για 12ήμερο ταξίδι στην αλλοδαπή. Πήρε μέρος ακόμα καις ε ένα συνέδριο στη Νορβηγία, μαζί με τον Στρος-Καν, στο οποίο δεν παρέστη άλλος πρωθυπουργός. Γιατί να χολοσκάει, όμως; Τις αποφάσεις τις παίρνει η τρόικα και το λόχο των συντονίζουν τα μαντρόσκυλά του. Αυτός προσπαθεί να φτιάξει τη διεθνή εικόνα του, γιατί ξέρει ότι νύχτα θα φύγει από την Ελλάδα. Ας θυμάται, όμως, ότι και για τον Σημίτη έλεγαν τα παπαγαλάκια του ότι προορίζεται για προβεβλημένη θέση στην ΕΕ, αλλά ο «καθηγητής με το μπλοκάκι» περνάει τις μέρες του μεταξύ Κορακοχωρίου και Ελούντας, ξεχασμένος από το σύμπαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: