Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΛΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!


Την ιδέα σίγουρα την έχουν σκεφτεί οι τηλεοπτικοί παραγωγοί: να βγάλουν στην αρένα το Μητρόπουλο, τον Αλαβάνο, το Δημαρά και τον Ψαριανό και να τους αφήσουν να ξεκατινιάζονται για κάνα δίωρο, προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού.

Από πού ν’ αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς; Ο Κουβέλης με τους «ανανεωτές» του στηρίζει μαζί με το ΠΑΣΟΚ τον Καμίνη για το Δήμο Αθήνας, αρνήθηκε όμως να στηρίξει τους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ Μητρόπουλο ή Δημαρά για την περιφέρεια και κατέβασε τον Ψαριανό, για να διασφαλίσει τη δεύτερη θέση του Σγουρού. Σε αντάλλαγμα πήρε τη στήριξη του  ΠΑΣΟΚ για καναδυό δικούς του υποψήφιους δημάρχους σε δήμους της Αττικής.
Ο Τσίπρας προτίμησε τη διάσπαση, παρά να στηρίξει την υποψηφιότητα Αλαβάνου για την περιφέρεια, μολονότι ο Αλαβάνος ως πολιτική προσωπικότητα είναι τουλάχιστον μια κλάση πάνω από το Μητρόπουλο. Μη τυχόν και μιλήσει κανείς σας για «δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ»-προειδοποίησε ο Ψαριανός- γιατί και εσείς Πασόκους κυνηγούσατε. Πρώτα τη Σακοράφα και μετά το Μητρόπουλο, «δύο κλασικούς εκπροσώπους του λαϊκού ΠΑΣΟΚ».
Στο μεταξύ, ο Μητρόπουλος παρουσιάστηκε σαν «ανεξάρτητος», στηριζόμενος δήθεν από κάτι απίθανες (ανύπαρκτες) ομάδες δυσαρεστημένων Πασόκων, ενώ το πανελλήνιο γνωρίζει ότι χωρίς τη στήριξη του Τσίπρα ούτε που θα διανοούνταν να κατέβει. Πείσμωσε, όμως, ο Δημαράς και κατέβηκε κι αυτός, ως «ανεξάρτητος» φυσικά (αλίμονο!). Για να τον καρφώσει ο διαγραφείς από το ΠΑΣΟΚ βουλευτής Οικονόμου: «Ο Γιάννης ο Δημαράς ζήτησε το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ πριν από λίγες μέρες. Δεν του το ‘δωσε το ΠΑΣΟΚ. Εγώ δεν τα καταλαβαίνω αυτά. Ο ανεξάρτητος δεν ζητάει χρίσματα. Ο ανεξάρτητος κατεβαίνει κι όποιος θέλει τον υποστηρίζει». Πλακώνονται για το ποιος είναι περισσότερο... ανεξάρτητος!


Δεν υπάρχουν σχόλια: