Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Π ε ρ α ί ω σ η

    Η  λέξη  παράγεται  από το αρχαιοπρεπές περαιώνω, που σημαίνει «φέρω εις πέρας» - «ολοκληρώνω , «τελειώνω το έργο ». Στη λέξη «έργο» μπορείτε να βάλετε την (σχεδόν) συνώνυμή της «δουλειά» και η έννοια, η σημασία, το περιεχόμενο  της περαίωσης γίνεται σαφέστατο : η δουλειά έγινε, όλα τακτοποιήθηκαν , όλα είναι εντάξει .
     Αυτό μπορούν να ψιθυρίσουν ή να αναφωνήσουν (ανάλογα με την περίπτωση ή την περίσταση ) απαξάπαντες οι … περαιούμενοι – από τον δυστυχή μικροεπαγγελματία, ο οποίος  λόγω πραγματικής αδυναμίας χρωστάει το κράτος , μέχρι τον μεγαλοκαρχαρία της οικονομικής πραγματικότητας, ο οποίος εκ συστήματος  « δεν δίνει μια» στο κράτος και για το κράτος, αφού ξέρει ότι, τελικά,  «θα την βγάλει καθαρή». Και «την βγάζει καθαρή» και πάλι και σήμερα με την σαρωτική περαίωση που υλοποιεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου , υπουργός Οικονομικών ( ;) , αν έχετε ακουστά . Είναι ο ίδιος ανήρ, όστις από τα έδρανα της αντιπολίτευσης απεφαίνετο προ διετίας μόλι 29-8-2008 « Με την περαίωση  υπάρχει ένα νέο χαράτσι, που επιβάλλεται με κεβιαστικό τρόπο… είναι μια  πρακτική που κάποια στιγμή πρέπει να αφήσουμε πίσω μας»
          Φαίνεται πως η στιγμή αυτή αργεί, τώρα  την περαίωση την καταδικάζει η Ν.Δ., θα μαζέψει κάποια εκατομμύρια το κράτος, θα πληρώσουν , από τον φόβο των …Ιουδαίων, και οι συνεπείς και νομοταγείς, θα βγουν και πάλι λάδι οι μπαταχτήδες, φοροκλέφτες και φοροφυγάδες . Πως το είχε πει η Λούκα – την ίδια μέρα με τον Γ.Π. (Γ. Παπακωνσταντίνου  σημαίνει εδώ το Γ.Π., μην πάει σε άλλον το μυαλό σας) : «Με την περαίωση η κυβέρνηση  επιβραβεύει και εξισώνει τους ασυνεπείς φορολογούμενους με  όσους δηλώνουν με ειλικρίνεια τα εισοδημάτά τους. Επομένως, μεταφέρει πόρους από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα στους έχοντες και κατέχοντες».  Μπά ! Κάνει τέτοια «μεταφορά  και η κυβέρνηση  του ΠΑΣΟΚ! Και που θα ελπίζουν (και θα στραφούν τώρα οι πολλοί και διαχρονικά αδικούμενοι; Στη Ν.Δ., που (διαχρονικά) τους… υπερασπίζεται; Μπά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: