Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΑΡΚΑΔΙΚΑ (Πήγαν για δουλειά)

Ακάματοι, ακαταπόνητοι, χαλκέντεροι, δουλευταράδες από γεννησιμιού τους (Εντάξει…όχι όλοι, οι περισσότεροι έστω;) και πειθαρχημένοι και υπάκουοι, οι παραένας πεντήκοντα πρωθυπουργοϋπουργοαναναπληρωτοϋφυπουργοί μας επιχείρησαν και πραγματοποίησαν, την εις Θεσσαλονίκη ανάβασην.
Κατέκτησαν την συμπρωτεύουσαν, εκόσμησαν την Δ.Ε.Θ., κατεκόσμησαν ταβέρνες και εστιατόρια και πολυτελείς καφετέριες και ξενοδοχεία των άστρων.. κι απέ : Ώρα για δουλειά! Είπε ο αρχηγός.
Πράγματι! Κλείστηκαν σε παλιά του λιμένος αποθήκη, ευπρεπισμένη για την περίσταση, και επί τρίωρον (μας) δούλευαν. Εξήλθον κάθιδροι, άπαντες και άπασαι, όλοι και ολαι έδειξαν τι σημαίνει δουλειά!
Στις διπλανές αποθήκες και αποβάθρες οι λιμενεργάτες, βλέποντας τόσο καταπονημένους τους κυβερνώντας μας  ένα οίκτο τον ένιωσαν, μια συμπάθεια την εξέφρασαν…"Ευτυχώς που δεν έχουμε υπουργικά καθήκοντα, ευτυχώς που είμαστε απλοί εργάτες" είπε ένας . Και συνάδελφός του συμφωνών απολύτως, απάντησε: "Κάτι πρέπει να κάνουμε για τους πολιτικούς μας, μας παραδουλεύουν και κινδυνεύουν από υπερκόπωση…"
(του ΕΛΛΗΝΟΑΡΚΑΔΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: