Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ...


Αν είστε από εκείνους που πιστεύουν πως οι Δημοτικές και οι Περιφερειακές εκλογές που έρχονται, δεν θα έχουν καμία σχέση με τις Βουλευτικές που αργά ή γρήγορα θα έρθουν, καλύτερα να σταματήσετε το διάβασμα της σημερινής στήλης τώρα που είναι νωρίς. Και αυτό γιατί εμείς έχουμε άλλη άποψη και πιστεύουμε το ακριβώς αντίθετο:
Ότι δηλαδή, έτσι όπως θα διαμορφωθεί το σκηνικό μετά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, θα διαμορφωθεί ταυτόχρονα και το έδαφος για σημαντικές εξελίξεις στον δρόμο προς τις Βουλευτικές! Και φυσικά, μιλάμε για την Αρκαδία. Θέλω να πω λοιπόν, πως αμέσως μετά τις εκλογές του Νοέμβρη, κάποιοι που μέχρι σήμερα ασχολούνταν ή ήθελαν να ασχοληθούν με βουλευτιλίκια και τα σχετικά, ενδεχομένως να αλλάξουν πορεία πλεύσης και να θελήσουν να «αράξουν» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, βλέποντας εκτός όλων των άλλων να κάνουν την εμφάνισή τους νέα πρόσωπα, με ισχυρότατες προσβάσεις, αποφασισμένα να διεκδικήσουν βουλευτική έδρα στο νομό, που ακόμα κι αν δεν την κατακτήσουν, θα έχουν πάρει το «βάπτισμα του πυρός», θα έχουν επιβάλλει την παρουσία τους, και γενικώς θα έχουν αποκτήσει όλα τα εχέγγυα για να ξαναδοκιμάσουν στο μέλλον.
Η Αρκαδία, θεωρείται ένα κατ’ εξοχήν «δεξιός» νομός, και όπως εκτιμούν και πολλοί Πασόκοι με τους οποίους έχουμε κουβεντιάσει, θα είναι θαύμα αν το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές καταφέρει να ξαναπάρει δύο έδρες όπως πήρε στις προηγούμενες. Δεν είναι κάθε μέρα του Αη Γιαννιού. Το πιο πιθανό είναι να πάρει μία, κάτι που είναι φυσικό και αναμενόμενο να προκαλεί από τώρα πονοκέφαλο σε κάποιους. Όπως επίσης είναι φυσικό και αναμενόμενο, αυτοί οι κάποιοι να αρχίσουν να αναζητούν διεξόδους για να συνεχίσουν να βρίσκονται κατά κάποιον τρόπο μέσα στα πράγματα και να μην εξαφανιστούν από το προσκήνιο.
Οι πληροφορίες που φτάνουν στη στήλη, αναφέρουν ότι συγκεκριμένο πρόσωπο, με στενούς, στενότατους συγγενικούς δεσμούς με υψηλόβαθμο Αρκαδικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έχει ήδη αρχίσει την «προπόνηση» για την κάθοδό του στην Αρκαδία με τον τίτλο του υποψήφιου βουλευτή! Το γεγονός ότι αυτό το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει «βαρύ» όνομα, αναμένεται να επισκιάσει κάποιους άλλους, οπότε να γιατί όπως είπαμε και στην αρχή, αυτοί που θα δουν τον εαυτό τους να μένει στην σκιά, πολύ πιθανό να θελήσουν να «τρυπώσουν» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και γιατί όχι, να βάλουν στον στόχο τους  μέχρι και το Δημαρχιλίκι της Τρίπολης! Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λοιπόν, περιμένουμε να δούμε ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία στις βουλευτικές εκλογές που επαναλαμβάνουμε ότι μπορεί να έρθουν πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι υπολογίζονται. Και ξέρετε τι υποστηρίζουν αυτοί  που θέλουν να κοιτάζουν και να εξετάζουν τα πράγματα σε βάθος; Ότι το τοπίο με τις μελλοντικές «πράσινες» βουλευτικές υποψηφιότητες της Αρκαδίας, θα ξεκαθαρίσει τελείως, ή σχεδόν τελείως στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ χάσει τον Δήμο της Τρίπολης στις Δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη!
Σε ότι αφορά το «γαλάζιο» στρατόπεδο, τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα σε σχέση με αυτά του ΠΑΣΟΚ. Είτε χάσει η ΝΔ τον Δήμο της Τρίπολης, είτε δεν τον χάσει, αυτό σε τίποτα δεν θα επηρεάσει τις μελλοντικές βουλευτικές της υποψηφιότητες στο νομό. Προς το παρόν, κρατήστε σαν σίγουρη, την κάθοδο στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, ενός νέου συγκεκριμένου προσώπου, που αυτή την στιγμή θεωρείται «το δεξί χέρι» του Σαμαρά! Αυτή τη στιγμή, όλοι και όλα «δουλεύουν» γι’ αυτόν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ήδη το αυτόλκητο υποτιθέμενο "δεξί χέρι" η "πουλέν" Σαμαρά έχει δημιουργήσειισχυρές αντιπάθειες στην ΝΔ. ΄Στην Γορτυνία οι εξελίξεις τον έχουν κάνει ανεπιθύμητο από όλους ενώ ήδη ο Σαμαράς έχει εκφράσει τον έντονο εκνευρισμό του σε κλειστό κύκλο. Τα λεφτά δεν αγοράζουν έδρες!