Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Που πάνε;

Φαίνεται πως στο χώρο της κυβερνώσας  παράταξης  στην πόλη μας το χάσμα είναι αγεφύρωτο και η περίπτωση συνεννόησης απίθανη. Έστω και στο δεύτερο γύρο. Το δείχνει η καθημερινή τους, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, συμπεριφορά, το δείχνει η αντιπαλότητα που μεγαλώνει συν τω χρόνω. Οι δημοτικές εκλογές άρχισαν να προσλαμβάνουν χαρακτήρα ντέρμπι, όχι μεταξύ του κοινού υποψήφιου της δεξιάς, αλλά μεταξύ των διαφόρων παραφυάδων Πασοκικής προέλευσης. Η περίπτωση της περασμένης  Παρασκευής, όπου και οι τρεις υποψήφιοι έκαναν ταυτόχρονα τον αγιασμό των εκλογικών τους κέντρων, τριχοτομώντας τους ψηφοφόρους τους, που έτρεχαν από εκλογικό κέντρο εις εκλογικό κέντρο, όχι  για να ακούσουν αλλά για να μετρήσουν ψηφοφόρους, είναι όντως κωμικοτραγική. Και αποκαρδιωτική της ασυνεννοησίας στα απλά και φαινομενικά «ακίνδυνα».
Γι αυτό και περιμένουμε  να ακούσουμε τους μέχρι πρότινος λαλίστατους στο κομματικό επιτελείο επιτελάρχες,  να  μας δικαιολογήσουν  αυτήν την λογική, που φαίνεται να οδηγεί κατά κρημνών. Γιατί πραγματικά συνιστά επικίνδυνο φαινόμενο, αν συνεκτιμηθεί ότι οι ίδιοι άνθρωποι ανακατεύτηκαν στο παρασκήνιο  και έλαβαν τις  κρίσιμες αποφάσεις.
Είναι σαφές ότι η εμμονή στη διαδικασία χρισμοδότησης  υποψηφίου με τον τρόπο που τη διαχειρίστηκαν και με τα αδιέξοδα που δημιούργησαν λειτούργησε υπονομευτικά σε πολλές περιπτώσεις και αρκούντως διασπαστικά. Ούτε επίτηδες να το έκαναν!
Δεν ξέρουμε αν το έχουν συνειδητοποιήσει. Όμως, έστω  και την τελευταία στιγμή, ας παρατηρήσουν την διαμορφούμενη πραγματικότητα και ας συστήσουν στις τρεις συνιστώσες  της κομματικής   παράταξης, από όπου έλκουν τη δύναμή τους, να χαμηλώσουν προεκλογικά τους τόνους της αντιπαράθεσης, ώστε στο δεύτερο γύρο να βρεθούν ενωμένοι, για να διεκδικήσουν με αξιώσεις το δημαρχιακό θρόνο.
Διαφορετικά θα πέσουν από τα σύννεφα, από όπου φαίνεται να πετούν σήμερα και το Παλαιοδιαθηκικό  «Επί των ποταμών Βαβυλώνος, εκεί εκαθίσαμεν και εκλαύσαμεν εν τω μνησθήναι ημάς …»  θα είναι μια σκληρή πραγματικότητα.   


Δεν υπάρχουν σχόλια: