Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΝΕΦΤΙ!


Πασόκοι και Νεοδημοκράτες έχουν χεστεί απάνω τους. Όχι βέβαια από την χαρά τους, αλλά πρώτον λόγω... μνημονίου και δεύτερον λόγο Πελοποννήσου. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Οι Πασόκοι, βλέπουν πως με τα σκληρά μέτρα του Μνημονίου, ο κόσμος είναι έτοιμος να τους χέσει πατόκορφα στις «Καλλικρατικές» εκλογές γι’ αυτό και προσπαθούν να δώσουν στον προεκλογικό τους αγώνα καθαρά Αυτοδιοικητικό χρώμα. Μιλάμε για «νέα Αυτοδιοικητική εποχή» για «νέα Καλλικρατικά Αυτοδιοικητικά αναπτυξιακά οράματα» και για άλλες τέτοιες γενικές και αόριστες... μεταξωτές κορδέλες.
Οι Νεοδημοκράτες από την άλλη, βλέπουν πως η μόνη τους ελπίδα να μαζέψουν ψήφους και να μην ξεφτιλιστούν και σ’ αυτές  τις εκλογές, είναι να το παίξουν πιο αριστεροί ακόμα κι από την Παπαρήγα! Ποντάρουν στους δυσαρεστημένους πολίτες που στενάζουν κάτω από την μπότα του μνημονίου, και τους καλούν να ψηφίσουν ΝΔ για να κάνουν αντίσταση στο ΠΑΣΟΚ!
Με λίγα λόγια, Πασόκοι και Νεοδημοκράτες, χεσμένοι από το φόβο τους για το πώς θα αντιδράσουν οι ψηφοφόροι στις εκλογές, προσπαθούν να τους παραπλανήσουν, και τους δουλεύουν ψιλό γαζί.
Εν τω μεταξύ στην Πελοπόννησο γίνεται το «έλα να δεις». Έχει πάρει φωτιά ο κώλος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και τρέχουν σαν να τους έχει βάλει νέφτι. Το ΠΑΣΟΚ ιδρώνει και ξεϊδρώνει από την αγωνία να του βγει το «κόλπο-γκρόσο» που επιχειρεί να κάνει παρέχοντας στήριξη στον Τατούλη, και η ΝΔ φυσάει και ξεφυσάει από την αγωνία να μην αποδειχθεί ότι το «άλογο» πάνω στο οποίο ποντάρει, δηλαδή ο Δράκος, είναι... κουτσό. Ξέρουν πολύ καλά οι Νεοδημοκράτες, πως η Πελοπόννησος είναι η πιο «γαλάζια» Περιφέρεια της χώρας, και πως αν την χάσουν, δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν, και προπαντός ο αρχηγός τους, ο Αντουάν Σαμαράς, από την στιγμή που η στήριξη στον «γαλάζιο» υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δράκο, είναι καθαρά δική του προσωπική επιλογή. Ο Σαμαράς είναι αυτός που πήρε όλα τα ρίσκα και επέλεξε να «τρέξει» στην Πελοπόννησο με τον Δράκο, αγνοώντας όλες σχεδόν τις εισηγήσεις τόσο των στενών του συνεργατών όσο και άλλων, που χαρακτήριζαν την περίπτωση «Δράκου» χλωμή. Άσε που είναι κι εκείνες οι ρημάδες οι δημοσκοπήσεις που αποτελούν σωστό εφιάλτη για τους «γαλάζιους», αφού επιμένουν να δείχνουν προβάδισμα Τατούλη, προσθέτοντας σε αυτούς περισσότερο άγχος.
Συγκριτικά αν το δει κανείς το πράγμα, όντως τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο σε ότι αφορά τον Τατούλη, τον έχει η ΝΔ. Και αυτό, γιατί η μόνη δουλειά που έχει να κάνει το ΠΑΣΟΚ είναι να περιορίσει τον θόρυβο από τους όποιους εσωκομματικούς κραδασμούς κάποιων «πράσινων» στελεχών που εξ’ αρχής ήταν αντίθετοι για στήριξη στον Τατούλη. Κι εδώ που τα λέμε, το τελευταίο διάστημα, έχει γίνει σημαντική πρόοδος προς αυτήν την κατεύθυνση. Η ΝΔ όμως, μόνο σε θεωρητικό επίπεδο μπορεί να δηλώνει αισιόδοξη και στο μόνο που μπορεί να ελπίζει είναι στην δεξιά συσπείρωση της τελευταίας στιγμής.
Το ΠΑΣΟΚ είναι πονηρό. Αποφεύγει να μπλέκει τις βούρτσες με τις... τσατσάρες, δηλαδή τον Τατούλη με το... μνημόνιο, και ακριβώς το ίδιο κάνει και ο Τατούλης. Γι’ αυτό και οι τοποθετήσεις του Αρκά πολιτικού περί μνημονίου, είναι... άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.
Η Ν.Δ. από την άλλη, μοιάζει με... πνιγμένο που πιάνεται από τα μαλλιά του, και το επιχείρημα-προτροπή «Ψηφίστε Δράκο, για να πείτε όχι στο μνημόνιο του Γιωργάκη» στην καλύτερη περίπτωση, μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει. Διότι σύμφωνα με αυτή τη λογική, το ίδιο πρέπει να ισχύει και για άλλες περιπτώσεις, όπως κάποιες Δημαρχιακές. Π.χ.: «Ψηφίστε Σμυρνιώτη για Δήμαρχο Τρίπολης, και πείτε ΟΧΙ στο ΔΝΤ»! «Ψηφίστε Φουσέκη και πείτε ΟΧΙ στην Τρόϊκα»! «Ψηφίστε Ευστάθιο Κούλη και πείτε ΟΧΙ σε μνημόνιο, ΔΝΤ, και Τρόικα ταυτοχρόνως»! Τελικά, έτσι όπως πάει το πράγμα, αυτές δεν θα είναι εκλογές. Σκέτη επιθεώρηση θα είναι.
Τέλος, αξίζει να τονίσουμε μερικά πραγματάκια, που καλό θα ήταν να μην τα προσπεράσουμε αδιάφορα:
  • Οι εκλογές που θα γίνουν σε έναν περίπου μήνα, σε τίποτα δεν θυμίζουν παλαιότερες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Οι μόνοι που ασχολούνται μαζί τους, εκτός από μας που πρέπει κάτι να γράφουμε, είναι οι κομματικοί και όχι μόνο υποψήφιοι.
  • Οι παλαιότεροι που έχουν μεγάλη εμπειρία στο χώρο της αυτοδιοίκησης ισχυρίζονται ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς, και πως τα αίματα θα ανάψουν λίγες μέρες πριν την κάλπη.
  • Αυτές οι εκλογές, θα δημιουργήσουν ένα πρωτοφανές ρεκόρ αποχής. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ίσως παραπάνω από τους μισούς Έλληνες δεν θα πάνε να ψηφίσουν!
  • Παρά την ύπαρξη φαβορί, υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι θα σκάσουν εκπλήξεις που ελάχιστοι θα έχουν προβλέψει. Ακόμα και σε περιπτώσεις που συγκεκριμένοι υποψήφιοι εμφανίζονται ως απόλυτα σίγουροι για την επικράτησή τους, όλα είναι ανοιχτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: