Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Θέλουμε προγράμματα

Κατά την επίσημη παρουσίαση του προγράμματός του ο διεκδικητής του θώκου της περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Τατούλης υπήρξε σαφής και αναλυτικός ως προς το δέον γενέσθαι για την ανάπτυξη της περιφέρειας.  Οι ακαδημαϊκοί  δάσκαλοι που παρέστησαν,  παρουσίασαν ένα αναλυτικό πρόγραμμα πάνω στο οποίο μπορεί κανείς να σταθεί , να μελετήσει και να πράξει αναλόγως.  
Από την άλλη μεριά κάποιοι άλλοι υποψήφιοι εστιάζουν σε ομιλίες και συζητήσεις τους πάνω στο «μνημόνιο» και αναπτύσσουν μια καθαρά αντιμνημονιακή ρητορική χωρίς να μιλούν για  όσα σχεδιάζουν να κάνουν ή να μην κάνουν στην περίπτωση που οι χιλιάδες  των κατοίκων των πέντε νομών της περιφέρειας Πελοποννήσου τους εμπιστευτούν τη διαχείριση των προβλημάτων της καθημερινότητάς τους και του επιπέδου και των συνθηκών διαβίωσής τους. Κάποιοι μάλιστα το πάνε μακρύτερα υποστηρίζοντας  ότι θα πρέπει να τους ψηφίσουμε και να τους αναθέσουμε τις τύχες της περιφέρειας  όχι επειδή είναι ικανοί και άξιοι ή έχουν πρόγραμμα για τη δουλειά αυτή, αλλά επειδή έτσι θα σταλεί το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι το μνημόνιο είναι κακό και δεν το θέλουμε.
Εμείς, όμως,  ως απλοί πολίτες που ζούμε και ψηφίζουμε  στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου  δικαιούμαστε να διεκδικούμε  από τον κάθε υποψήφιο την απαραίτητη ενημέρωση για τα όσα σκέφτεται, σχεδιάζει ή φιλοδοξεί να κάνει στην περίπτωση που εκλεγεί περιφερειάρχης, αφού οι πράξεις, οι αποφάσεις και οι πρωτοβουλίες του θα επηρεάζουν τη ζωή και την καθημερινότητά μας. Μπορεί τα μεγάλα λόγια και οι συγκρούσεις για το μνημόνιο και τη σκοπιμότητα της επιβολής του, να ηχούν ευχάριστα σαν αντιπολιτευτική ρητορική, δεν προσφέρουν όμως τίποτα στα καθημερινά προβλήματα και την επίλυσή τους. 
 Έχουν υποχρέωση να ενημερώνουν τον κόσμο με  σχέδια και προγράμματα, όχι όμως με δημοσιοποίηση ανοησιών που πρακτικά δεν έχουν καμιά επίδραση στην επίλυση των πραγματικών του προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: