Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΤΥΧΗ


Ότι έγινε στην Μεγαλόπολη, έγινε και στην Γορτυνία. Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να δώσει χρίσμα σε κάποιον Παρασκευά Παρασκευόπουλο, η υποψηφιότητα του οποίου χαρακτηρίστηκε από άλλους σαν «υποψηφιότητα-κομήτης» και από άλλους σαν «υποψηφιότητα από το πουθενά». Βέβαια, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν μία υποψηφιότητα πέσει ξαφνικά από τον ουρανό, όλοι ψάχνουν να βρουν ποιος την έριξε στην περιοχή.
Έτσι, με το που «έσκασε μύτη» στην Γορτυνία ο Παρασκευόπουλος, στην πιάτσα κυκλοφόρησε ότι πίσω απ’ αυτή την υποψηφιότητα ήταν ο Ρέππας. Και όπως όλοι καταλαβαίνετε, όταν μία υποψηφιότητα ξεκινάει να διεκδικήσει έναν Δήμο, έχοντας την στήριξη ενός κορυφαίου υπουργού συμπαραστάτη, ξεκινάει με άλλον αέρα. Με τον αέρα του εν δυνάμει Δήμαρχου. Ξεκινάει δηλαδή με γκολ από τα αποδυτήρια. Απέναντι στον «πράσινο» χρισματούχο υποψήφιο Δήμαρχο Γορτυνίας, βρέθηκε ο επίσης «πράσινος» μέχρι πρότινος Νομαρχιακός σύμβουλος Αρκαδίας, Γιάννης Γιαννόπουλος, ο οποίος  όμως κατέβηκε στο γήπεδο σαν ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος. Δεν είναι και λίγο πράγμα, να είσαι ο Γιαννόπουλος, να έχεις βάλει σαν στόχο σου την Δημαρχία, γνωρίζοντας ότι ένας ολόκληρος Ρεππικός μηχανισμός δουλεύει για τον συνυποψήφιό σου Παρασκευόπουλο. Παρ’ όλα αυτά όμως, ο Γιαννόπουλος πίστευε ότι αξίζει να ρισκάρει, και ότι η τύχη ευνοεί σχεδόν πάντοτε αυτούς που ρισκάρουν, και τελικά δεν έπεσε έξω. Όντως η τύχη, στάθηκε σχετικά απλόχερη μαζί του. Το γεγονός ότι ο Στάθης Κούλης, ο οποίος είχε πάρει χρίσμα υποψήφιου Δήμαρχου Γορτυνίας από τη ΝΔ, αλλά την τελευταία στιγμή, (για λόγους τους οποίους θα αναπτύξουμε με λεπτομέρειες λίαν συντόμως) τους έφτυσε το χρίσμα στα μούτρα και τους είπε άντε γεια, ήταν κάτι που σαφώς βοήθησε τον Γιαννόπουλο, αφού κάμποσοι ψηφοφόροι του Κούλη στράφηκαν προς αυτόν. Σε ακόμα μία περίπτωση λοιπόν, η ιστορία θα αναφέρει πως τον Δήμο της Γορτυνίας δεν τον πήρε ο χρισματούχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά ο ανεξάρτητος (πράσινης απόχρωσης) υποψήφιος Γιαννόπουλος.
Δεν χρειάζεται να πούμε κι άλλα, για να βγάλουμε το συμπέρασμα πως τρεις μεγάλους Δήμους είχε να πάρει στην Αρκαδία το επίσημο ΠΑΣΟΚ, και τελικά κατάφερε να πάρει... άντε μη πω τι ακριβώς κατάφερε να πάρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: