Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΣΑΡΩΣΕ... ΣΑΡΩΣΕ... ΣΑΡΩΣΕ...

Μα είναι δυνατόν να πανηγυρίζει η ΝΔ του Αντουάν, επειδή ο εκλεκτός της Σμυρνιώτης πήρε τον Δήμο της Τρίπολης; Όχι βέβαια. Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η νίκη του Σμυρνιώτη της βγήκε ξινή, από την στιγμή που έχασε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και μάλιστα από τον Τατούλη. Αυτός ήταν ο μεγάλος στόχος της. Η Περιφέρεια, και όχι η Τρίπολη. Την μούρη του Δράκου ήθελε στην βιτρίνα της, και λίγο πιο πίσω αυτή του Σμυρνιώτη. Η μοίρα όμως τα έφερε διαφορετικά, και τώρα η ΝουΔούλα είναι αναγκασμένη να παίζει με τον Γιάννη για να περνάει η ώρα της.
Άσε που θα μπει και στην διαδικασία να παρακολουθεί τον Σμυρνιώτη για να βλέπει πως ακριβώς θα παίζει αυτός με τον φίλο του τον Τατούλη! Στο «μικροσκόπιο» του Μανδρώνη θα βρίσκεται συνεχώς ο Γιάννης! Έφαγε παγωτό και μάλιστα μεγάλο η Ν.Δ. Πελοποννήσιος (Μεσσήνιος) ο Σαμαράς, Πελοποννήσιος (Αρκάς) ο Αβραμόπουλος, Πελοποννήσιος (Αρκάς) ο Λυκουρέντζος, κι όμως ο εκλεκτός τους ο Δράκος έμεινε στην απ’ έξω. Είναι κάτι που δεν μπορούν να το χωνέψουν εύκολα. Βέβαια, είναι εντελώς χαζό να υποστηρίζουν κάποιοι ότι για την ήττα του Δράκου, ευθύνεται ο Αβραμόπουλος ή ο Λυκουρέντζος. Πως είναι δυνατόν να φταίνε αυτοί, από την στιγμή που τόσο ο Δράκος, όσο και ο Κικίλιας ήταν αυστηρώς προσωπικές επιλογές του ίδιου του Σαμαρά; Η ευθύνη είναι ολοκληρωτικά δική του, αφού αγνόησε επιδεικτικά όλα τα γκάλοπ που δεν έδιναν τύχη σε κανέναν απ’ αυτούς τους δύο. Σε επίπεδο Δήμων της Αρκαδίας, είναι ευχαριστημένη η ΝουΔούλα; Μπορεί να δηλώνει ικανοποιημένη; Όχι δεν μπορεί. Είπαμε όμως και πιο πάνω, ότι η νίκη του Σμυρνιώτη στον μεγάλο Δήμο της Τρίπολης, είναι ένα γεγονός που επισκιάζει κατά κάποιον τρόπο, κάποιες άλλες ατυχείς Δημαρχιακές υποψηφιότητες της. Π.χ.:
  • Η Ν.Δ. έδωσε για την Μεγαλόπολη χρίσμα στον Φουσέκη, ο οποίος Φουσέκης, εμφανίζονταν εξ’ αρχής εκτός δεύτερου γύρου.
  • Έδωσε χρίσμα για την Γορτυνία, αρχικά στον Κούλη, κι όταν αυτός παραιτήθηκε (ή τον ανάγκασαν κάποιοι με τον τρόπο τους να παραιτηθεί) το έδωσαν στον Αποσκίτη, ο οποίος τελικά έχασε τη γη κάτω απ’ τα πόδια του.
  • Έδωσε χρίσμα για τη Ν. Κυνουρία στον μέχρι πρότινος «ισόβιο» Δήμαρχο Τσιγκούνη, ο οποίος αυτή την φορά έχασε και μάλιστα πανηγυρικά από τον Μαρνέρη.
  • Έδωσε χρίσμα για τη Β. Κυνουρία στον Γ. Δαλιάνη, ο οποίος κι αυτός με την σειρά του είπε αντίο, αφού πρώτα κάθησε πάνω σε ΣΚΑΝΤΖΟχοιρο, και μάλιστα ανεξάρτητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: