Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Αντεξε

Παρά την σκληρή επίθεση που δέχθηκε ο Τατούλης από ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, (μέχρι και ο κ. Σαμαράς ήρθε δυο φορές στην Τρίπολη  για να στηρίξει τον εκλεκτό του Δ. Δράκο)  όχι μόνο άντεξε αλλά και διατήρησε το προβάδισμα, έστω της μιας μονάδας, για το δεύτερο γύρο. Η Αρκαδία τον στήριξε δυνατά, με ποσοστό 56,7 %, έναντι του αντιπάλου του που πήρε μόλις 28,69%. Υστέρησε όμως αρκετά στην Κορινθία, με τις γνωστές αντιρρήσεις Μπεγλίτη, οι οποίες άρθηκαν, κάπως όμως αργά. Γι αυτό και η Κορινθία την ερχόμενη Κυριακή θα είναι αυτή που θα βγάλει τον Περιφερειάρχη.
Στους άλλους νομούς τα ποσοστά  μεταξύ των δύο για την  Περιφέρεια διαμορφώθηκαν ως εξής: Στη Μεσσηνία: Τατούλης 34,19 - Δράκος 45,28. Στη Λακωνία: Τατούλης 36,85 - Δράκος 48,64. Στην Κορινθία: Τατούλης  40,1% - Δράκος 41,3%. Στην Αργολίδα: Τατούλης 44,66% - Δράκος 39,33%.
Ακυρα ψηφοδέλτια
Πολλά ψηφοδέλτια καταχωρήθηκαν ως άκυρα  σε αυτές τις εκλογές, λόγω της αδυναμίας κάποιων στα χωριά μας και όχι μόνο, να ξεχωρίσουν αυτά  του δήμου από εκείνα της Περιφέρειας, που είχαν προμηθευτεί εκ των προτέρων και έφεραν μαζί τους. Γι αυτό και παρατηρήθηκε το φαινόμενο ψηφοδέλτια του δήμου να βρεθούν στο φάκελο της Περιφέρειας και το αντίστροφο. Που να τα ξεχωρίσουν από τη βιασύνη τους μέσα στο παραβάν;  Αλλά  και  πάρα πολλά ψηφοδέλτια του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος του κ. Τατούλη βρέθηκαν ασταύρωτα, γεγονός που σημαίνει πως αυτοί οι άνθρωποι ψήφισαν Τατούλη και τίποτε άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: