Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΟΑΣΕΙΣ...


Τόσες και τόσες απεργίες γίνονται, χάθηκε να γίνονταν και μία... εκλογική για να σφίξουν λιγάκι οι κώλοι; Λοιπόν, τι χαμπάρια; Ψηφίσατε, ψηφίσατε; Ξεχαρμανιάσατε καθόλου, ή γουστάρετε να ξαναψηφίσετε για να έρθετε στα ίσια σας; Αν ισχύει το δεύτερο, μπράβο σας. Μόλις μπήκατε στο κλαμπ των... μαζοχιστών.

Αυτό που συνέβη την Κυριακή των εκλογών, δεν έχει προηγούμενο. Οι ψηφοφόροι πήγαν να ψηφίσουν για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, έχοντας στο μυαλό τους τις επικείμενες πρόωρες βουλευτικές! Έριχναν στη κάλπη ψήφους για τον Παυλή, τον Δελφάκη, τον Σμυρνιώτη, τον Γεωργακόπουλο, τον Δράκο, τον Τατούλη και τους υπόλοιπους, και ταυτόχρονα σκέφτονταν: Θα πάει σε εκλογές ο Γιωργάκης ή μπλοφάρει; Η απάντηση βέβαια σε αυτή την ερώτηση είναι σύνθετη. Ούτε ο ίδιος ο Παπανδρέου δεν ήξερε τι θα κάνει. Το ότι εκβίαζε προεκλογικά, μπλοφάροντας είναι γεγονός. Ταυτόχρονα όμως, αυτός ο εκβιασμός αποκάλυπτε και την μαύρη απελπισία του. Δεν μπορείς να βγαίνεις και να λες ότι είσαι δυνατός, ότι ο λαός σε στηρίζει, και ξαφνικά ένα χρόνο μετά τις εκλογές, που τις κέρδισες με άνετη πλειοψηφία, να πετάς εκβιαστικά το χαρτάκι των νέων εκλογών!
Τι θα έκανε όμως, αν η μπλόφα του δεν έπιανε; Εντάξει, δεν θα ήταν η πρώτη φορά που ένας πολιτικός κάνει κωλοτούμπες. Αν βγει όμως στο άμεσο μέλλον ο κόσμος στον δρόμο εξοργισμένος με τα νέα, ακόμη σκληρότερα μέτρα που θα προστεθούν στα ήδη αβάσταχτα, τι θα κάνει ο Παπανδρέου και ο κάθε Παπανδρέου; Θα αναζητήσουν διέξοδο μέσω εκλογών. Θα είναι η μοναδική διέξοδος την οποία θα δεχτεί αναγκαστικά και η Τρόϊκα, γιατί σε συνθήκες κρίσης, καμιά κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν θα μπορέσει να σταθεί. Αν πάνε σε κυβερνήσεις συνεργασίας θα ρισκάρουν το βάθεμα της κρίσης με το γκρέμισμα της μίας κυβέρνησης μετά την άλλη, όπως έγινε στην Αργεντινή. Μόνο με εκλογές λοιπόν, θα έχουν μια ελπίδα να εκτονώσουν την οργή του κόσμου. Κι αν είναι να κάνουν κυβέρνηση συνεργασίας, θα την κάνουν μετά τις εκλογές, ανάλογα με το νέο πολιτικό χάρτη που θα προκύψει.
Εμείς, ότι λέγαμε προεκλογικά, λέμε και τώρα: Καμία συμμετοχή στις εκλογές. Με την αποχή, τραβάμε πιο ευδιάκριτα την διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους κυβερνώντες και τους κυβερνώμενους. Δεν θα δώσουμε κανένα άλλοθι σε εκείνους που ρημάζουν τις ζωές των υπηκόων τους και κατόπιν τους καθιστούν συνυπεύθυνους.
Οι εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι οι «δικοί» μας άνθρωποι. Δεν υπήρξαν και δεν θα υπάρξουν Αυτοδιοικητικές οάσεις που ομορφαίνουν την βρώμα και την δυσωδία της εξουσίας. Αυτό, όποιος θέλει να το καταλάβει ας το καταλάβει. Όποιος δεν θέλει, ας συνεχίσει να φωνάζει αυτό που φώναζε ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος σε μια ελληνική ταινία: Γκόρτσος, Γκόρτσος, Γκόρτσος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: