Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΣΙΩΠΗΛΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΑ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ


Λένε, ότι «η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία», κάτι που φαίνεται να ισχύει γενικώς στη ζωή. Κι αφού κάτι τέτοιο ισχύει στη ζωή, γιατί δηλαδή να μην ισχύει και στις εκλογές; Και για να το κάνουμε λιανά, γιατί να μην ισχύει και στις δημοτικές εκλογές της Τρίπολης;

Στην συγκεκριμένη φάση, και λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, η ελπίδα από πλευράς ΠΑΣΟΚ, είναι ότι στη περίπτωση που βρεθεί κάποιος υποψήφιος Δήμαρχος (προερχόμενος από τον εν λόγω κομματικό χώρο) στη δεύτερη Κυριακή, να στηριχθεί η υποψηφιότητά του, κι απ’ τις υπόλοιπες «πράσινες» δυνάμεις που θα ‘χουν μείνει εκτός δεύτερου γύρου. Για παράδειγμα, αν υποθέσουμε πως ο Παυλής μπει στο δεύτερο Κυριακάτικο «πικ-νικ» η ελπίδα του θα είναι, αν δεν στηριχθεί από τον Δελφάκη, να στηριχθεί τουλάχιστον από τον Κώστα Γεωργακόπουλο. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση, που ο Γεωργακόπουλος περάσει στον δεύτερο γύρο. Η ελπίδα του θα είναι αν δεν στηριχθεί από τον Δελφάκη, να στηριχθεί από τον Παυλή. Βέβαια, όπως έχουμε ξαναγράψει, ευχής έργον θα ήταν η καθολική αλληλοστήριξη των προαναφερόμενων υποψήφιων, ανεξαρτήτως από το ποιος «θα φτάσει στην πηγή για να πιεί νερό». Φτάνει ο Παυλής; Να στηριχθεί από Δελφάκη και Γεωργακόπουλο. Φτάνει ο Δελφάκης; Να στηριχθεί από Παυλή και Γεωργακόπουλο. Φτάνει ο Γεωργακόπουλος; Να στηριχθεί από Δελφάκη και Παυλή. Αυτό θα ήταν το ιδανικό. Επειδή όμως κάτι τέτοιο φαντάζει πολύ όμορφο για να είναι και υλοποιήσιμο, οι πρωταγωνιστές-μνηστήρες του Δήμου φροντίζουν να κάνουν τα κουμάντα τους προκειμένου να δουν αν τους παίρνει να στηρίξουν κάποιους, αλλά και να στηριχθούν απ’ αυτούς στην περίπτωση που οι περιστάσεις της δεύτερης Κυριακής, το απαιτήσουν.
Στο σημείο αυτό, οφείλουμε να τονίσουμε πως από την στιγμή που βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, οι μέρες που απομένουν μέχρι την Κυριακή των εκλογών, χαρακτηρίζονται σαν άκρως... πονηρές, και οι πληροφορίες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, ενδεχομένως να κρύβουν σκοπιμότητες. Γι’ αυτό, απ’ όλα όσα ακούνε τα αυτιά μας, πιστεύουμε πολύ λιγότερα από τα μισά, και ότι γράφουμε το γράφουμε με επιφύλαξη.
  • Με επιφύλαξη αναφέρουμε πως πριν λίγες μέρες υπήρξαν επαφές προσώπων που στελεχώνουν συνδυασμούς δύο υποψήφιων Δημάρχων της Τρίπολης, με θέμα συζήτησης «Τι κάνουμε παιδιά, την δεύτερη Κυριακή;» Μια συζήτηση, που όπως ακούστηκε, απέδωσε «καρπούς» έστω και ανεπίσημους. Οι «καρποί» ήταν ότι όποιος από τους δύο μπει στον δεύτερο γύρο, θα στηριχτεί, έστω και σιωπηλά απ’ αυτόν που θα έχει μείνει απ’ έξω. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ένας απ’ τους δύο υποψήφιους, θα διεκδικήσει την Δημαρχία την δεύτερη Κυριακή, με αυξημένες πιθανότητες για καλό αποτέλεσμα.
  • Με επιφύλαξη επίσης μεταφέρουμε ακόμα μία πληροφορία, αρκετά ιδιαίτερη και ιδιόμορφη, που έχει να κάνει με δύο «μυστικές μαζώξεις» που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Η ιδιαιτερότητα των δύο μαζώξεων είναι ότι σε αυτές, δεν πήραν μέρος μόνο υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι «πράσινης» απόχρωσης, ή μόνο «γαλάζιας», αλλά και των δύο αποχρώσεων! Αν όντως η πληροφορία αυτή έχει μια κάποια βάση μας βάζει σε υποψίες. Ότι δηλαδή, κάποιοι «γαλάζιοι», την δεύτερη Κυριακή, δεν θα ακολουθήσουν την επίσημη γραμμή, και θα στηρίξουν «πράσινους», και κάποιοι «πράσινοι» θα στηρίξουν «γαλάζιους». Με λίγα λόγια... Κόλαση, και κοντός ψαλμός αλληλούια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: