Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Θα αλλάξουμε;

Τι άλλαξε μέσα σε λίγες εβδομάδες και από την απόλυτη αδιαφορία φθάσαμε στην κομματική επιλογή και τελικά  στο «σπρώξιμο» της υποψηφιότητας του Γιάννη Σμυρνιώτη μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Ιντερνετ; Γιατί και αυτά έπαιξαν σημαντικά το ρόλο τους.
Πώς λοιπόν ο «άψητος», και «άνευρος» μηχανικός Γιάννης Σμυρνιώτης  κατίσχυσε του  «επικοινωνιακού» και πλέον γνωστού, λόγω βουλευτικής υποψηφιότητας,  Δ. Παυλή, ο οποίος μετήλθε των ιδίων επικοινωνιακών μέσων,  και θα είναι, ο Γιάννης Σμυρνιώτης, από την 1η Ιανουαρίου ο νέος δήμαρχος της Αρκαδικής πρωτεύουσας;
Η Τρίπολη, η Τρίπολη της κρίσης, βίωσε τα τελευταία δύο χρόνια δραματικές αλλαγές. Στα δημοτικά συμβούλια αυτών των ετών  είχαν κτυπήσει πολλά καμπανάκια,  ενώ παιζόταν ήδη το δράμα της βύθισης του κέντρου της πόλης σε ένα διαρκές, ανείπωτο τέλμα. Τα προβλήματα δεν έβρισκαν λύση και φτάσαμε, καταμεσής της κρίσης, να μην έχουν αντιμετωπιστεί ακόμα τα βασικά. Η μεταπολιτευτική παράδοση της έλλειψης ορθολογισμού και της κραυγαλέας αδυναμίας συνεννόησης στον  κομματικό κυβερνητικό μηχανισμό, στον οποίο κάποιοι ήθελαν να έχουν το πάνω χέρι γι αυτό και επέμειναν στην απονομή χρίσματος σε μη κομματικό «άλογο»,  σε συνδυασμό με τη χειρότερη ύφεση των τελευταίων 35 ετών καλλιέργησε  και καλλιεργεί ακόμα, ένα εκρηκτικό μείγμα, που μας έκανε ακόμα πιο παθητικούς, ακόμα πιο βουβούς, ακόμα πιο απαισιόδοξους.
Οι ενδοπασοκικές διεργασίες για το δημοτικό  χρίσμα στην Τρίπολη αναπτύχθηκαν σε ένα τόσο βαρύ κλίμα.  Κανείς δεν ξέρουμε αν έβλεπε ότι η Τριπολίτικη κοινωνία βρισκόταν σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη καμπή. Φανερό σημάδι το γεγονός ότι  όλο τον προηγούμενο χρόνο η δημοτική πλειοψηφία ταρασσόταν από έριδες και αντεγκλήσεις για την ανάπλαση της πλατείας Αρεως. Ο Νοέμβριος του 2010 ήταν καταλυτικός.
Ο κόσμος της Τρίπολης είναι έτοιμος να πάρει τα πράγματα στα χέρια του, συνηγορώντας σε μια πιο δημιουργική στάση απέναντι στα τεράστια προβλήματα της πόλης. Μένει να δούμε αν το διαδικτυακό τσουνάμι μεταφραστεί σε ενεργητική στάση στο «κάθε μέρα» της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: