Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ «ΚΟΠΡΙΤΕΣ»

, βέβαια, μπορεί να δείξουν συμπάθεια και κατανόηση και να (ξανα-)δώσουν ψήφο στο Γιώργο, αλλά στον... μελίρρυτο; Εισί δε «κοπρίτες» και «κοπρόσκυλα» κατ’ άλλην εκδοχήν υπάλληλοι του δημοσίου και των ΔΕΚΟ, οίτινες... γονυπετείς ικέτευσαν και έλειχον τους πόδας του μελιρρύτου και άλλων... κοπροτρόφων για μια θεσούλα, για έναν διορισμό.
Μελίρρυτος δε εστίν ο παγκάλοις λόγοις στολίζων, συχνά πυκνά, ομάδες ή κατηγορίες ολόκληρες εργαζομένων, από τους... αντιπαραγωγικούς «γαλονάδες» μέχρι τους πανεπιστημιακούς της συμφοράς, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, άντρας πολλά βαρύς, ο Θεόδωρος με τ’ όνομα.
Ένας Θόδωρος πήρε (κυρίως) στο λαιμό του τον ευτραφή της Ραφήνας, ένας Θόδωρος θα πάρει και τον ποδηλάτη. Εκτός και τον ανακαλέσει έγκαιρα, αν ακόμη υπάρχει καιρός, στην τάξη, εκτός και μεταξύ των δύο παίζεται παιγνίδι συμπεφωνημένο, με συγκεκριμένους ρόλους και στοχεύουσες κινήσεις...
Διότι άντε να βρεις ποιοι υπάλληλοι είναι... κοπρίτες, άντε να βρεις αν οι περισσότεροι κοπρίτες είναι πράσινοι ή γαλάζιοι (οι των... άλλων χρωμάτων είναι, σαφώς, λιγότεροι), άντε και τους μέτρησες και βρήκες τον κοπράριθμο! Και τι έγινε... Όμως μειώνοντας και απαξιώνοντας, αορίστως και συλλήβδην, την δημοσιοϋπαλληλική μάζα, μπορείς εύκολα ύστερα να προχωρήσεις σε νέες μειώσεις μισθών. Και συντάξεων. Γιατί , μη μου πείτε, πολλοί συνταξιούχοι που σήμερα ευλόγως και νομίμως είναι κοπρίτες (!), ήσαν τοιούτοι και εν τη δημοσιοϋπαλληλία. Σαφώς!
Θέριζε, λοιπόν, ή καλύτερα «κούρευε» μισθούς και συντάξεις Γεώργιε! Γεώργιε Παπακωνσταντίνου, βεβαίως βεβαίως-ο άλλος, ο μεγάλος Γεώργιος είναι «μαζί μας»! Αυτός ο... θερισμός με φοβίζει-όχι ο εύηχος και ευώδης παγκάλιος χαραχτηρισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: