Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Καταργήσεις σχολείων


Η ΕΛΜΕ Αρκαδίας με αφορμή το δελτίο τύπου της ΟΛΜΕ για καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, και λίγο πριν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια συζητήσουν τα κενά και τις υπεραριθμίες των σχολικών μονάδων που εισηγούνται οι διευθυντές, επισημαίνει  με ανακοίνωσή της, πως δεν έχει ξεκινήσει ο διάλογος ενώ και εκείνος που έχει εγκαινιαστεί μέσω της ανοιχτής διαδικασίας open gov.είναι ελλιπής διότι αποκλείει έμμεσες και αμφίδρομες συζητήσεις μεταξύ αυτών που θα πάρουν την απόφαση και αυτών που θα ζήσουν με αυτήν.
Για τούτο και προτείνει: Να αποσαφηνιστούν τα κριτήρια που μια σχολική μονάδα δεν μπορεί να είναι αυτόνομη. Να διευκρινιστεί για ποιες σχολικές μονάδες υπάρχει θέμα κατάργησης ή συγχώνευσης
Να δοθεί χρόνος να εκφραστούν οι νέοι δήμαρχοι και τα τοπικά συμβούλια των Καλλικρατικών δήμων. Να ζητηθεί και η γνώμη των συλλόγων των διδασκόντων των σχολικών μονάδων, όπως επίσης και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Να αναλυθεί σε βάθος χρόνου το αποτέλεσμα από τη μεταβολή στη σχολική μονάδα για τους μαθητές και την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: