Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟΨΕ ΘΕΛΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ…

Δεν θα πούμε τίποτα καινούργιο, τονίζοντας ότι για δεκαετίες ολόκληρες μέσα στους Δήμους της χώρας παρουσιάζονταν πάσης φύσεως αξιοπερίεργα φαινόμενα: Αυθαιρεσίες, σπατάλες χρημάτων που αντί να ήταν προς όφελος των πολιτών, σκορπίζονταν ανεξέλεγκτα προς άλλες κατευθύνσεις ρουσφετολογικού (και όχι μόνο) χαρακτήρα, κλπ, κλπ. Επίσης είναι γνωστό ότι με την ανάληψη των καθηκόντων τους, οι Δημοτικές Αρχές που προέκυπταν, περιορίζονταν συνήθως στο να καταγράφουν τις «μαύρες τρύπες» που εντόπιζαν και στη συνέχεια… έθαβαν τα «ευρήματα» σε αραχνιασμένα συρτάρια, επιβεβαιώνοντας τη γνωστή ρήση «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»! Έτσι μέχρι σήμερα, ουδείς σχεδόν έχει βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Κανείς δεν έχει απολογηθεί για τυχόν παρανομίες του.
Τώρα όμως, με τον «Καλλικράτη» τα πράγματα υποτίθεται ότι θα είναι διαφορετικά. Υποτίθεται ότι προτεραιότητα για τους νέους Δήμαρχους (εκτός από την αποκομιδή των σκουπιδιών) πρέπει να είναι ο εντοπισμός και η εκδίωξη όλων εκείνων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και σαν… «τρωκτικά».
Και μιας και το ‘φερε η κουβέντα, ένα πράγμα που υποσχέθηκε προεκλογικά ο Σμυρνιώτης, ήταν και η πλήρης διαφάνεια, σε ότι αφορά τα οικονομικά του Δήμου της Τρίπολης. Ενός διευρυμένου πλέον Δήμου, που έχει να κάνει εκτός όλων των άλλων και με τα μέχρι πρότινος οικονομικά των περιοχών που συγχωνεύθηκαν σε αυτόν.
Ως εκ τούτου, θα περιμένουμε από τον νέο Δήμαρχο και το οικονομικό επιτελείο του να μάθουμε σε τι ακριβώς οικονομική κατάσταση παρέλαβαν τις εν λόγω περιοχές. Θα περιμένουμε να πληροφορηθούμε με κάθε δυνατή λεπτομέρεια αν όλοι οι πρώην Δήμοι εμφανίστηκαν υγιείς και ότι δεν θα επιβαρύνουν σε τίποτα τον Δημαρχιακό «κουμπαρά» της Τρίπολης. Θα περιμένουμε να μας πουν αν ήδη έχει εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα, και πού. Αν έχει εντοπιστεί καμιά «μαύρη τρύπα» σοβαρών και σεβαστών διαστάσεων και αν ναι, πώς σκέφτονται να την αντιμετωπίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: