Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Την τελευταία υπογραφή του στα τοπικά δρώμενα έβαλε ο απερχόμενος δήμαρχος Κοτσιάνης

Την τελευταία υπογραφή του στα τοπικά δρώμενα έβαλε ο απερχόμενος δήμαρχος Κοτσιάνης, με τα εγκαίνια του Μαλλιαροπούλειου Θεάτρου.
Ο θεατρικός σύλλογος της πόλης μας αντέδρασε για την προχειρότητα, όπως λέει, του τρόπου των εγκαινίων, καταλογίζοντας στο δήμαρχο φτήνια και βιασύνη. Ελαφρώς υπερβολική η αντίδραση. Γιατί σημασία δεν έχουν τα εγκαίνια και το ποιος θα κόψει την κορδέλα, αλλά το ίδιο το γεγονός της ολοκλήρωσης του έργου και κυρίως το πώς θα λειτουργήσει στην πράξη, για να βοηθήσει στην ανάπτυξη και την προβολή της πόλης μας.
Σημασία έχουν τα εγκαίνια για άλλο λόγο. Σημειολογικό.
Ο Κοτσιάνης θέλει οπωσδήποτε να κόψει την κορδέλα κυριολεκτικά στο παρά πέντε, γιατί θεωρεί το Μαλλιαροπούλειο δικό του παιδί. Όπως όλα τα καλά που έχουν γίνει μέχρι σήμερα επί θητείας του. Ο υπερφίαλος εγωισμός του, που πληγώθηκε στις τελευταίες εκλογές (για δεύτερη φορά οι Τριπολιτσιώτες του γυρίζουν την πλάτη) ζητά τρόπους να εκτονωθεί.
Επέλεξε όμως άθελά του το καταλληλότερο μέρος για την πτώση της αυλαίας: το θεατρικό σανίδι. Έδωσε την τελευταία παράσταση ολοκληρώνοντας το θέατρο του παραλόγου που έπαιξε την τελευταία τετραετία, υποβοηθούμενος από τον άγαρμπο θίασό του. Στο τέλος δεν χειροκροτήθηκε γιατί το υποκριτικό του ταλέντο δεν έπεισε το «λαουτζίκο». Που τον υποτίμησε, κατά την προσφιλή του συνήθεια. 
Θοδωρής Κολοκοτρώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: