Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Το μεγάλο στοίχημα

Στο κατώφλι του νέου χρόνου ευρισκόμενοι και ακολουθώντας την παράδοση ξεκινάμε με ευχές για «καλή χρονιά» και σύντομη «απαλλαγή» της χώρας μας και της περιφέρειάς μας ειδικότερα από τα δεινά του «Μνημονίου». Τις ευχές επιβάλλουν οι κώδικες επικοινωνίας, ακόμη και σήμερα που έχουν μετατραπεί σε απρόσωπα ηλεκτρονικά μηνύματα μεταξύ πραγματικών φίλων και γνωστών αλλά και πολιτικών που, εργολαβικά, μας θυμούνται αυτές τις μέρες, ενώ μας λησμονούν όλες τις υπόλοιπες.
Αν και κατά τη διάρκεια του χρόνου προσπαθούμε να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τους αναγνώστες μας, πάντα με σεβασμό στην ενημέρωση και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, χωρίς υπερβολές και υστερικές κραυγές,  παρόλα αυτά σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να υπογραμμίσουμε κι εμείς  μαζί με τόσους άλλους ότι στο εξής η ζωή μας θα παραπαίει ανάμεσα σε τεράστιες δόσεις απαισιοδοξίας και μικρές δόσεις αισιοδοξίας.
Πολλά τα προβλήματα που απαιτούν λύσεις εδώ και τώρα στην Περιφέρεια – από τα σκουπίδια και το κλείσιμο των χωματερών, που επισύρουν βαρύτατα πρόστιμα από την ΕΕ- ως το «τρέξιμο» προγραμμάτων για να μην χαθούν κονδύλια απαραίτητα για την ανάπτυξη, που τόσο ανάγκη έχουμε αυτή τη στιγμή.  Το έχει επιβάλλει ήδη, είτε το θέλουμε είτε όχι, η οριοθετημένη πραγματικότητα, που δεν παίζει με συναισθήματα και θερμοκέφαλους ανθρώπους, αλλά συνθλίβει και συνθλίβεται από τους αριθμούς. Και οι αριθμοί, αυτή τη στιγμή, είναι αποκαλυπτικοί της πραγματικότητας για την Περιφέρειά μας και το δήμο μας. Καθυστερήσαμε υπερβολικά τα προηγούμενα χρόνια, παρασυρμένοι, μερικές φορές και από υπερβολική καχυποψία  και δεν επιτρέψαμε να γίνουν κάποια έργα σε όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Γι αυτό και το στοίχημα του νέου Περιφερειάρχη και όλων των Δημάρχων του νομού είναι μεγάλο και από την επιτυχία του εξαρτάται αν θα παραμείνουμε  ελεύθερα άτομα ή χειραγωγημένες προσωπικότητες. Το οφείλουμε, αν όχι στον εαυτό μας, πάντως σίγουρα στα παιδιά μας, από τα οποία έχουμε δανειστεί τα τελευταία χρόνια την ευημερία μας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: