Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Κλίμα αισιοδοξίας


Το κλίμα μετά το πρώτο δημοτικό συμβούλιο του διευρυμένου Καλλικρατικού δήμου Τρίπολης, αλλάζει επί τα βελτίω. Αυτοί που εδώ και μήνες, ιδίως μετά τις εκλογές,  προέβλεπαν  στασιμότηα στην πόλη, από τους δήθεν άκαπνους δημοτικούς συμβούλους που εξελέγησαν,   παρότι συστηματικά διαψεύδονται, τώρα κατεβάζουν τον τόνο. Όσοι τόκιζαν στη «χρεοκοπία» της Τρίπολης αρχίζουν να υποψιάζονται ότι χάνουν το στοίχημα γι αυτό και  σεμνά και ταπεινά μαζεύονται.
Στην αλλαγή κλίματος επιδρά η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ και το δείγμα γραφής που έδωσαν τα μέλη  του. Το μείγμα των παλιών και έμπειρων δημοτικών συμβούλων, σε συνδυασμό με τους νεοεκλεγμένους, αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε κάθε μεμψιμοιρούντα. Η εμπειρία με την νεανική ορμή και τη διάθεση προσφοράς στα κοινά θα στριμώξει δυναμικά κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού των δημοτικών πραγμάτων σε αλλότρια συμφέροντα.
Πώς εξηγείται αυτό; Ο φόβος, η έλλειψη εμπιστοσύνης στους καθαρά κομματικούς, η ανυποληψία κάποιων  «βαρυπενθούντων» πολιτευτών που είχαν αναμειχθεί στα της τοπικής αυτοδιοίκησης, έσχον την επίδρασή τους, καθόλο το προηγούμενο διάστημα. Και μπροστά στη διακηρυγμένη βούληση του δημάρχου να προχωρήσουν τα δρομολογημένα έργα χωρίς ταλαντεύσεις και χωρίς αργοπορία έχουμε σημαντική  βελτίωση και αλλαγή του κλίματος.
Από ότι φαίνεται  δεν υπάρχουν αντιδράσεις, καθώς έχει σχηματιστεί αθόρυβα ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο από όλους εκείνους που έχουν πλήρη συνείδηση ότι αρκετά καθυστερήσαμε και βλέπουν στο παρόν δημοτικό συμβούλιο τη μεγάλη ευκαιρία να τελειώνουμε με το αυτιστικό μοντέλο διακυβέρνησης, τις προσωπικές αντεγκλήσεις και βεντέτες, το χρεοκοπημένο αυτοδιοικητικό σύστημα της περασμένης τετραετίας, ώστε να οικοδομήσουμε μια σύγχρονη, πρωτεύουσα πόλη της Αρκαδίας, φιλόξενη και όχι αποκρουστική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.
Γι αυτό και όλοι οι δημότες, έχοντας απηυδήσει από το τέλμα, θα  στηρίξουν τη σκληρή προσπάθεια τοπικής ανασύνταξης και μεταρρύθμισης, μέσα από πρωτοβουλίες ρηξικέλευθες, έστω και με ρίσκο, εφόσον είναι για το καλό της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: